25. syyskuuta 2014

LAPSUUSMUISTOJA KELAN ANSSIN KANSSA



Tänään aivan yllättäen mieleeni nousi Anssi Kelan vanhan laulun sanat "...Toinen uskoi Jumalaan, toinen halpaan humalaan, molemmat sekaisin päästään, niin sanottiin..." Kun laulu ei päästäni millään lähtenyt, päätin kuunnella muutakin Kelan vanhempaa tuotantoa. Hienoja kappaleita, täytyy myöntää. Kun kuuntelin kappaletta nimeltä Puistossa, mieleeni palasi muistoja lapsuudesta.

Olin muistaakseni kolmannella luokalla kun tämä tapahtui. Anssi Kelan ensimmäinen albumi 'Nummela' oli juuri ilmestynyt ja oli kovassa soitossa minulla ja ystävälläni. Osasimme varmasti jokaisen kappaleen sanat ulkoa. En tiedä mistä ajatus sitten lähti, veikkaan että allekirjoittaneen päästä, niin kuin yleensäkin kaikki mahtavat ideat, haha. 


Päätimme nimittäin perustaa bändin ystäväni kanssa. Koska meitä oli vain kaksi, oli ongelmana, mistä saisimme soittajat, pienellä kylällä kun asuimme eikä muita saman ikäisiä juuri ollut. Hän kyllä osasi soittaa pianoa, mutta minähän en muuta soita kuin suutani. Hieman asiaa pohdittuamme keksin, että emme tarvitse soittajia, jos laulamme levyltä tulevan musiikin päälle.

Ja kuten jokaisella menestyvällä bändillä, niin meilläkin täytyi olla levy. Tai oikeastaan c-kasetti, sitä aikaa kun elettiin. En kyllä tiedä, oliko c-kasetteja enää käytössä muualla, mutta ainakin meillä Hirvijoen perämetsissä oli vielä. Oli meillä sentään sen verran hieno kasettisoitin, että sillä pystyi äänittämään kasetille omaa puhettaan tai tässä tapauksessa lauluaan. Tuumasta toimeen vaan, laitoimme toiseen soittimeen Anssin levyn ja toiseen tyhjän kasetin ja annoimme palaa. 



Kasetillemme taisi tulla ainakin kappaleet Puistossa, Nummela, Kissanpäivät ja Kaunotar ja basisti. Muistaakseni myös muutama jonkun ei niin tunnetun bändin kappaletta. Ja voi pojat se kuulosti hyvältä! Kuvitelkaa mielessänne miltä kuulostaa, kun kaksi alle 10-vuotiasta tyttöä, jotka ovat korkeintaan keskinkertaisia laulajia, laulavat levyltä tulevan musiikin päälle. Joo, juuri siltä se kuulosti. 

Onneksi tajusimme itsekin miltä kuulostimme, kun kuuntelimme kasetin läpi ja senpä takia hautasimme kasetin, ettei se vain joutuisi vääriin käsiin. Toisaalta hieman harmi, olisi hauska kuulla tänä päivänä miltä se todella kuulosti. Mutta ehkä se on parempi näin.

Kuva: Weheartit



4 kommenttia:

 1. Haha :DD Itse oon ollut lapsesta asti kova Anssi Kela fani ja mullakin kavereitten kanssa ollut bändi! Tosiaan meillä oli enenpi porukkaa ja oltiin ihan "bändikoulussakin" :DD Tosin siitäkään huolimatta me ei oltu välttämättä kovin kaunista kuunneltavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, moni on kyllä sanonut että on Anssi Kelaa kuunnellut nuorempana, mutta sä oot ensimmäinen joka jakaa tän bändikokemuksenkin mun kanssa :D Vieläkin on kovassa soitossa Nummela -levy, mun mielestä ehdottomasti parhainta Kelaa! :)

   Poista
 2. Anssi Kelan biisit ovat minunkin lapsuudenmuistoja ja tulee kyllä joitakin vanhempia kappaleita kuunneltua vieläkin, koska ne on vaan niin hyviä!! :) Uudetkin biisit ovat ihan kuunneltavia mutta eivät todellakaan vedä vertoja näille vanhemmille, se laulutyyli on vaan vaihtunut niin paljon, että en voi kuvitella vieläkään niitä Anssi Kelan biiseiksi. :D

  http://petrajanica.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Ei ne vaan jotenkin iske samalla tavalla ku ne vanhat biisit. Mun sisko lainas just kirjastosta Anssi Kelan kirjottaman kirjan Matkamuistoja, ja mä täällä innolla oottelen että pääsen tutustumaan siihen :D Ehkä sen kautta ymmärtää paremmin, miksi sen musiikki ja laulutyyli ei ole enää sitä mitä ennen...

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)