22. lokakuuta 2014

#ÄÄNINIILLEEn tiedä, kuinka moni teistä on kuullut tästä Avainmedian #Ääniniille -kampanjasta. Mutta siltä varalta, että joku ei ole kuullut, kerron hieman siitä. Kampanjassa siis kerätään rahaa tytöille, jotka asuvat turvakodissa sen vuoksi, että ovat tulleet raiskatuiksi muslimimiehen taholta, eivätkä enää ole paikalliskäsityksen mukaan kunniallisia tyttöjä. Kukaan ei palkkaa tyttöjä töihin eikä huoli vaimokseen, eikä Arabiyhteiskunnassa naimaton nainen voi asua yksin. Lahjoitettujen rahojen ansiosta tytöt saavat ruokaa, vaatetta ja koulutuksen turvakodin kautta.

"Jasminelle tapahtui koulumatkalla se, josta tuhannet kristittytaustaiset egyptiläiset tytöt näkevät painajaisia pikkutytöstä saakka: muslimimies kidnappasi Jasminen, hiljensi tytön huumaamalla hänet ja vei hänet kotiinsa. Siellä mies raiskasi tytön ja alkoi heti pakottaa Jasminea kääntymään muslimiksi. Islamilaisen sharia-lain mukaan tyttö kuului nyt hänelle."* 

Avainmedian sivuilla kerrotaan Jasminesta, yhdestä tällaisen kohtelun kokeneesta tytöstä. Hän joutui muuttamaan pois vanhempiensa luota, koska hänet raiskattiin ja tämän tehnyt muslimimies etsi häntä, koska lain mukaan Jasmine olisi nyt hänen vaimonsa. Onneksi Jasmine pääsi turvakotiin, jossa hänestä pidetään huolta. Myös me voimme pitää hänestä ja muista saman kohtalon jakaneista huolta, kun lahjoitamme edes pienen summan rahaa Avainmedian kautta. Kampanjaan voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Instagramissa, ottamalla kuvan itsestään, missä on peittänyt suun kädellä. Kuvaan lisätään hashtag #ääniniille. Annetaan ääni niille, joilla ei omaa ääntä ole. Niille, jotka sen ansaitsevat.

IMG_20141021_111851 Lisätietoa saa osoitteesta TÄÄLTÄ ja siellä voi myös tehdä lahjoituksen tyttöjen hyväksi!
*Suora lainaus aani.avainmedia.org


2 kommenttia:

  1. Moikka! Kivan oloinen blogi sulla! :) Tykkään erityisesti ulkoasusta, sillä se on hempeä ja yksinkertainen, muttei myöskään liian tylsä tai tympeä. Positiivista myös se, että postaat usein, ja näät ilmeisesti vaivaa postauksiisi :) Välillä mukava katsella blogia, jossa enemmän tekstiä kuviin nähden, vaikka itse kyllä henkilökohtaisesti olisin kaivannut enemmän kuvitusta tännekin... Mutta se nyt ei ole varsinainen miinus, sillä erilaisuus on kaunista! Tsemppiä sulle! Ps. Ihanaa, kun kirjoitat myös tällaisista tärkeistä aiheista, pitäisi itsekin osallistua tähän kampanjaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista! :) Kuvia tulisi varmasti enemmänkin, mutta en omista kunnon kameraa, enkä viitsi kännykkäkuvia kovin paljoa laittaa kun ei tuo laatu niin mahtavaa ole :D Mutta laitetaan harkintaan :)

      Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)