21. lokakuuta 2014

ENDLESS WATERFALL

Tässä kuunnellessani Softenginen uutta albumia, mieleeni nousee eräs hetki. Tämä hetki sijoittuu kevääseen 2012, paikkana Ylistaron Koulukeskus. Seisomme sisareni kanssa salin takaosassa, kun bändi kapuaa lavalle. Katsahdan ympärilleni, ja tajuan ettei yleisöä juuri ole muita kuin me ja ennemmin esiintyneiden bändien jäsenet. Hetken päästä soitto alkaa ja laulajan ääni täyttää salin. Vau, ajattelen, vaikka olin kuullut heidän musiikkiaan ennemminkin. Mieletön ääni ja laulutaito! Pojat vaikuttavat hieman ujoilta, mutta soittavat kuin sali olisi täynnä yleisöä. Ajattelin, että tämä bändi ansaitsisi niin paljon enemmän huomiota.

Siirrytään vuoden 2013 joulukuuhun. Olin juuri kuullut, että Softengine on yksi niistä kahdestatoista esiintyjästä, jotka pääsevät kilpailemaan Uuden Musiikin Kilpailuun. Tiesin, että nyt on Softenginen aika, nyt se saavat sen huomion minkä ansaitsevatkin. Ja niin kuin varmasti tiedättekin, niin juuri asia oli! Ensin UMK:n voitto, sitten Euroviisuissa esiintyminen joka johti 11. sijaan, ja nyt vihdoin levy. Tokihan pojat on tehnyt myös omakustannealbumin vuonna 2012, sehän se vasta on meidän autostereoissa soinutkin! 

Heti ensimmäisellä kuuntelukerralla nousee ehdoton suosikkikappale levyltä: In Disarray. Kuulin kyseisen kappaleen keväällä heidän keikallaan ja olin heti myyty, aivan loistava kappale! Olen kuunnellut kappaletta todella paljon, ja jokaisella kuuntelukerralla se kuulostaa aina vain paremmalta. What can I say, mä vaan rakastan tätä biisiä.

Toiseksi suosikiksi nousee kappale Phone Call from Unknown. Ihanan erilainen kappale, jossa Topin ääni pääsee oikeuksiinsa. Rakastan kertosäkeen korkeita kohtia, ihan kylmät väreet juoksee pitkin selkää sitä kuunnellessa. Plussaa täytyy antaa myös ensimmäisen (Our New Age) ja toisen (Broken Reflection) kappaleen siirtymästä, kuulostaa todella siistiltä, ihan suu loksahti auki kun ensimmäisen kerran kuulin!

Huonoja kappaleita ei levyltä, eikä kyllä koko bändiltäkään, löydy ollenkaan. Jokainen on eri tavalla hyvä, eikä kappaleisiin kyllästy vaikka niitä kuunteleekin paljon. Pakko nostaa vielä muutama kappale sieltä omakustannelevyltä, jotka on mielestäni ihan loistavia. Ensinnäkin ensimmäinen sinkku Endless Waterfall. Huh huh, heti ensikuulemalta olin myyty! Myös Unique You ja Falling up ansaitsee paikkansa tässä postauksessa. Molemmat kappaleet on jossain vaiheessa mun elämää ollut aika isossa osassa ja onhan ne nyt ihan mahtavia kipaleita! Harmi, ettei tuota omakustannetta löydy Spotifysta tai Youtubesta, enkä tiedä myydäänkö sitä missään, mutta keikoilta luultavasti voi ainakin tuon Endless Waterfallin bongata.Tykkäsittekö te tuosta levystä? Ja kertokaa ihmeessä teidän suosikkikappaleenne! 

Edit. Löysinkin Youtubesta näitä vanhempiakin kappaleita! Valitettavasti Endless Waterfall ei ole ihan kokonaisena, mutta kyllä tuostakin aika hyvän kuvan saa!

 

6 kommenttia:

 1. ihan mahtavan olonen blogi, jään todellakin lukijana seurailemaan :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla palautetta, kiitos paljon! Tervetuloa seuraamaan :)

   Poista
 2. heii, oli tosi kiva lukee tällästä postausta, missä kerroit vähän taustatietoo ja sen sellasta! :') mäkin oon tykästynyt softengineen, en tosin oo vielä ehtinyt kuunnella tota noiden uutta levyä ajatuksella. Vain elämää on vienyt mennessään.. :Dd tosi kiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit! :) Mun mielestä Softengine on aivan loistava, niinku nyt postauksestakin selviää. Hah, Vain elämää on kans ihan mahtava, oon tykännyt sikana Elastisen vetämistä biiseistä vaikken siitä ennemmin ole niin tykännytkään :)
   Kiitos paljon!:--)

   Poista
 3. Onko sillä omakustannealbumilla jokin nimi..?

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)