24. lokakuuta 2014

MORE ABOUT ME

Nyt, kun teitä lukijoita on jo jonkin verran siunaantunut, ja suurin osa teistä ei mua tunne, niin ajattelin että voisin hieman kertoa taas itsestäni. Koska olen ihan tavallinen Tanja Tavis, enkä juuri osaa itsestäni kertoa, päätin kertoa 20 faktaa musta. Let's get started!

1. Mun nimi on, niin kuin ympäri blogiakin lukee, Tanja Katariina Luoma, asun Seinäjoella ja olen 22-vuotias. Olen valmistunut merkonomiksi pari vuotta sitten ja tällä hetkellä olen työtön lusmu. Toivottavasti en kovin pitkään...

2. Olen todella sotkuinen ihminen. Tässä kohdassa äiti nyökyttelee päätään kiivaasti ja saattaa pienehkön aamenenkin huokaista. En siis osaa pitää huonettani siistinä, ja usein (kuten nytkin) huoneeni lattialla on iso vaatekasa. Mutta minkäs teet, siitähän ne löytää helpommin, vaatekaapissani on niin pienet hyllyt, kun jotain tiettyä vaatetta etsii, täytyy nostaa kaikki muut sivuun. Toki mulla olisi tuo pieni vaatehuonekin (siis todella pieni), mutta se on täynnä muuta tavaraa. 

3. Värjään todella usein hiuksiani. Olen varmaan kokeillut jokaista väriä mitä markkinoilla on. Tätäkin blogia olen pitänyt vasta kuukauden, ja olen sinä aikana kerennyt jo vaihtamaan hiusväriäni. Mutta hei, olihan mulla ne pinkit jo kuukauden olleetkin! 
IMG_304950901133170
4. Rakastan laulamista ja musiikkia muutenkin, mutta en osaa laulaa enkä soittaa mitään. Usein kuitenkin kotona tai automatkoilla laulan taustalla soivan musiikin tahdissa. Melkein säälin kanssamatkustajia, ei varmasti ole kovin kaunista kuultavaa...

5. Olen kielipoliisi. Näen punaista erityisesti silloin, kun yhdyssanat on kirjoitettu erikseen. Usein lähipiirini saa minulta äkäistä palautetta, jos vaikkapa Facebook-päivityksessä on väärin kirjoitettuja sanoja. Sorry I'm not sorry. En myöskään voi sietää tiettyjä ihan tavallisia sanoja väärinkirjoitettuna, esimerkiksi enään, kuullostaa, viellä, aijon, perjaatteessa... Lista on loputon!

6. Olen koukussa ruskeisiin Turkinpippuri-tikkareihin. Olen se ärsyttävä asiakas, joka tulee tuhannen tikkarin kanssa kassalle hidastaen kaikkien kaupassakäyntiä hieman. No, yleensä otan kuitenkin saman makuisia, ettei tarvitse muuta kuin yksi koodi näppäillä, niissä kun ei ikinä se viivakoodinlukija toimi. 
TURKINPIPPURI 7. Olen uskovainen. Uskon siis, että Jeesus on kuollut ristillä mun syntien puolesta, että mä pääsisin jonakin päivänä taivaaseen.

8. Mulla on kolme siskoa, Katja, Niina ja Taru, sekä kaksi veljeä, Jere ja Micke. Vaikka olenkin suuresta perheestä ja uskovainen, emme kuitenkaan ole lestadiolaisia. Ei siis sillä, että heissä olisi jotain vikaa, tätä on vain usein kysytty multa joten ajattelin selventää heti kättelyssä. 

9. Olen kotihiiri. Usein joku kutsuu minut tai meidät kylään tai johonkin, mutta mukavuudenhaluisena päätän jäädä kotiin. Lähtiessä täytyisi kuitenkin olla sosiaalinen, eikä se nyt niin vain käy. No ei, olen jossain määrin sosiaalinen, sillä mielestäni sovin hyvin asiakaspalvelutyöhön ja small talk onnistuu kyllä, mutta se on sellaista turhanpäiväistä juttelua, jota ei ole tarkoitettu kestämään kovin kauaa.

10. En juo humalahakuisesti. Todella harvoin saatan juoda yhden siiderin "saunakaljana" tai kaverien kanssa ollessani, mutta en ole ikinä ollut kännissä. 
2014-10-09_01-39-44 11. Olen tänä syksynä innostunut neulomisesta. Ennemmin en ole saanut oikeastaan mitään valmiiksi, mutta nyt olen tehnyt jo kahdet lapaset ja yhdet sukat. Vielä on kesken kahdet sukat ja ainakin lapaset pitäisi niiden jälkeen neuloa kaverille.

12. Rakastan kirjoittamista, ja se onkin suurin syy sille, että kirjoitan blogia. Ennen kirjoitin vain omaksi ilokseni, mutta positiivinen palaute ja siskoni Tarun painostus sai minut aloittamaan blogin kirjoittamisen. Toivon, että jonakin päivänä saisin kirjan kirjoitettua ja jopa julkaistua! 

13. Rakastan kissoja, mutta valitettavasti olen allerginen niille. Minulla oli hetken aikaa omakin kissa, mutta jouduin antamaan sen pois. Onneksi sen otti yksi parhaista kavereistani ja näin ollen näen sitä kuitenkin silloin tällöin. Tässä kuva pikkuisesta Aatu-kissasta.
aatu 14. Vihaan puhelimessa puhumista ja suurimmaksi osaksi vain viestittelen kaverieni kanssa. Erityisesti vihaan soittaa virallisia puheluita, kuten lääkäriin tai työpaikkoihin. Hrr, nytkin pitäisi varata aika hammaslääkäriin, mutta kun...

15. Haluaisin jonkun hyvän kameran, jolla voisin sitten kuvailla vaikkapa... No, vaikka huoneeni seiniä, kun en täältä jaksa poistua, hah. No ei kai, voisin kuvata esimerkiksi luontoa, eläimiä tai ihmisiä. Toki siihen vaadittaisiin myös se, että osaisin kuvata. Ehkäpä jätän sen homman niille, jotka sen osaa.

16. Tykkään lukea paljon ja usein mulla onkin monta kirjaa samaan aikaan kesken. Nytkin taitaa olla kolme, ehkä neljäkin kirjaa. Oikeastaan mulla on sellaisia kausia, jolloin tykkään lukea tavallista enemmän, ja välillä taas saattaa mennä kuukausiakin niin, etten lue yhtään kirjaa. 
PUHDISTUS 17. Tykkään väkertää pieniä välipala-annoksia, esimerkiksi pilkkoa erilaisia hedelmiä ja asetella ne hienosti lautaselle. Vihaan kuitenkin leipomista ja kokkaamista, koska en ole niissä kovin hyvä. Kerran keitin kananmunia, ja ajattelin että maustan ne valmiiksi, ja lisäsin keitinveteen suolaa. Eipä se pahemmin kuoren läpi imeytynyt.

18. Katson paljon sarjoja. Tällä hetkellä katson Netflixistä How I Met Your Mother -sarjaa ja DVD:ltä 90210 -sarjaa, jonka tuotantokaudet lainasin ystäviltäni. Tuosta jälkimmäisestä tulikin mieleen, että mulla meni todella kauan ennen kuin tajusin, että alkutunnarissa kuvataan nuo numerot erilaisista asioista, muun muassa nollana on vedessä kelluva uimarengas ja ykkösenä käsillään seisova nainen. 

19. Seuraan montaa erilaista blogia, ja ihan oikeasti luenkin niitä kaikkia, mitä seuraankin. Haen niistä inspiraatiota omaan blogiini, ja minusta on muutenkin kiva lukea blogeja. Liityn aika helposti lukijaksi, mutta jos blogissa on sekava ulkoasu tai paljon kirjoitus- ja/tai yhdyssanavirheitä, pakenen paikalta välittömästi. 

20. Huh huh, viimeistä viedään! Minusta on todella rasittavaa ottaa kuvia. Tässä kohdassa luottokuvaajani Taru nyökyttelee kiivaasti ja saattaapa hänkin aamenen ilmoille huokaista. En osaa olla luontevasti kuvassa, vaan jäädyn aina kun kamera otetaan esille, seison mitä kummallisimmissa asennoissa ja heilun koko ajan puolelta toiselle kysellen kuinka mun täytyisi olla. Siksi yleensä kuvistani ei onnistu kuin murto-osa, eikä kovin paljoa mun kuvia näin ollen blogissa tule näkymään. Sanojen painoksi siis yksi sellainen tähän.
IMG_20141019_020115  
Pystyttekö samaistumaan mihinkään kohtaan? 


12 kommenttia:

 1. Tää oli oikein kiva postaus :) Löysin paljon yhtäläisyyksiä, mutta myös eroavaisuuksia meissä. Vaikutat kyllä blogisi kautta todella symppis tyypiltä (onko se yhteen vai erikseen symppistyypiltä..symppis tyypiltä.. mä oon huono näissä :DD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit! :) Hah, täytyy myöntää etten itekään oo varma kuinka se kirjoitetaan, veikkaisin että erikseen :D En mäkään ihan kaikkia yhdyssanoja osaa, vaikka niistä nipotankin, mutta ärsyttää jos kirjoitetaan ihan perus yhdyssanat esim "syysloma" tai "koulukirja" erikseen... :D

   Poista
 2. Mulla on sama kirjojen kanssa! Alotan yhtä kirjaa, luen yhtäjaksoisesti 1/4, puolet tai viimeiseen lukuun asti, sitten alotan uuden jossain välissä kun tekee mieli lukea erilaista jne jne. :D Ton takia haluan aina ostaa kirjat omiksi, ärsyttää kun kirjastoon pitää palauttaa ne ajoissa eikä saa fiiliksen mukaan lukea sillon kun huvittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, just noin mä kans teen, vaikka olis kuinka hyvä kirja, niin harvoin luen kokonaan kirjaa ennen kuin aloitan uutta :D Mä kans jonkin verran ostan kirjoja alesta tai kirppareilta, uutena kun ne maksaa niin paljon... Vaikka toki hyvä kirja on ihan jokaisen sentin arvoinen :)

   Poista
 3. Löytyy paaljon samaa mutta on meissä näköjään erojakin esim en oo kielipoliisi :D ja oli muitaki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, eikä taida tuo kakkoskohtakaan ihan sua kuvata ;) Mutta onhan se hyvä ettei täysin samanlaisia olla, vaikka paljon samaa onkin! :D

   Poista
 4. Kakkos kohas tairetaan olla kyl niinku yä ja päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta! :D ehkä pitäis palkata sut joksikin taloudenhoitajaksi meille ;)

   Poista
 5. Arvostan todella paljon jos joku ei juo humalahakuisesti, respectit siitä! Ja jos olet yhtään kiinnostunut kuvaamisesta, niin kamerakauppaan vaan ;) Itse olen ihan hurahtunut siihen touhuun kun ostin kameran, joka vastaa tarpeitani, enkä ole yhtään katunut! Kannattaa seurailla inspiroivia kuvaajia, esim. flicker on oikea aarreaitta ja sieltä saa aina uusia ideoita omiinkin kuviin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monet ihmettelee sitä etten juo, ja hyvä ettei väkisin yritä juottaa jotain, niin kiva kuulla että joku arvostaakin! :) Ja onhan se yksi huono elämäntapa vähemmän. Kuvaaminen olisi kyllä tosi kiva harrastus, mutta tän hetken rahatilanne ei oikein anna periksi ostaa kunnollista kameraa... Toki siskoni vanhalla järkkärillä harjoittelen kuvausta, että ehkä sitten kun on jo vähän sitä taitoa oppinut, voisi ostaa omankin kameran... Tai sitten kun on rahat siihen kasassa, hah. Mä aika montaa valokuvausblogia seuraankin, pitää varmaan tutustua tohon flickriinkin paremmin, nyt en siellä muuta tee, kuin vaan lataan sen kautta kuvat tänne :D

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)