14. marraskuuta 2014

ROKATAAN KUNNES ME POKATAAN SAALIS


"Ennenkin on tehty, muttei koskaan näin, me tullaan kohti ja juostaan päin, pokaali on mieles kunnes ollaan maalis, me rokataan kunnes me pokataan saalis!" Näihin sanoihin kiteytyy Pastoreiden tänään ilmestynyt albumi, joka kantaa nimeä Vuorten läpi. Kyseinen levy on Pastoreiden toinen pitkäsoitto. Niille, joilla ei ole harmainta haisua kenestä mä tässä nyt puhun, niin Pastori on rap-yhtye, joka koostuu siis kolmesta äijästä: Pikestä, Jorskista ja prinssiJusufista - kyllä, se Instagram-feimi, jolta tuli just ensimmäinen oma sinkku ulos, ja joka hengailee Mustan Barbaarin kanssa.

Kun ensimmäisen kerran kuulin - ja näin - Pastoreita, mulla ei ollut pienintäkään käsitystä, mitä odottaa. Tai siis tiesin, että jonkinlainen rap-yhtye kyseessä on, mutta siihen se jäikin. Jostain syystä se kuitenkin kiinnosti, ja huijasin siskoni kanssani kuuntelemaan heitä Konffassa, väittämällä heidän olevan tosi hyviä. No, tottahan se oli, vaikken sitä silloin vielä tiennytkään. Ensiksi hieman naureskelimme poikien hieman aggressiiviselle tavalla tuoda asiansa esiin, mutta mitä enemmän heitä kuunteli, sitä paremmalta ne alkoivat kuulostamaan. Vaikka heidän ensimmäinen On Tules -levy onkin hyvä, tämä levy vie bändin täysin uudelle tasolle!
PSRT Tältä levyltä nousi muutamakin kappale suosikeiksi. Ensimmäinen näistä on levyn yhdeksäs kipale, Siunattu. Biisi on hiukan erilainen, kuin muut bändin kipaleet, mutta ihan hyvällä tavalla. Kertsin laulaja, Jepa Lambert, tuo kivan, aika hempeän lisän kappaleeseen. Erityisesti tykkään kappaleen sanoista. Toinen lempparipaikan lunastanut biisi on New Day, joka olikin jo keikoilta ennestään tuttu mulle. Tämä kappaleen kertosäe jää keikan jälkeen soimaan päähän niin, että vielä seuraavallakin viikolla lauleskelee itsekseen "heeey today is the new day...", hah! Kappale laittaa myös tanssijalan vipattamaan!

Seuraavaksi mennäänkin otsikon biisiin, Pokataan Saalis. Kuulin kappaleen ensimmäisen kerran tänä syksynä YC:ssä, ja siitä asti olen odottanut levyä ilmestyväksi, ja nyt se odotus palkittiin. Tykkään biisistä, koska se ei ole niin selkeä sanoiltaan, vaan niitä saa hetken miettiä ennen kuin ne avautuu täysin. Rakastan myös tämän musiikkia! Tässä feattaamassa on Immanuelistakin tuttu Mikaveli. Ja sitten vielä viimeinen lemppariksi noussut, joka on - yllätys, yllätys - Bädboi! Tämä on soinut Spotify-listoillani siitä asti, kun sinkku ilmestyi, tähän ei vain kyllästy! Tässä kappaleessa mukana on myös Mikael Gabriel ja Jage. Menkäähän kuuntelemaan ja ostamaan levy!

Oliko Pastorit teille uusi tuttavuus vai jo entuudestaan tuttu? Mitä tykkäätte?


6 kommenttia:

 1. Olikos se näitten levy mitä pyysit joululahjaksi??

  VastaaPoista
 2. wow. tallensin soittolistoille itelleni ylös - pitää perehtyä paremmalla ajalla. näin alkuun ei vaikuta ollenkaan pahalta, vaikka oma musiikkimaku suuntautuu enemmän suomirockin ja popin puolelle :D

  VastaaPoista
 3. No nytkö ei tarvikkaan ostaa? Vai onko sulla tää? Vai ootko muualta kuunnellu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spotifystä oon kuunnellu... :) mut en tiiä, mulla oli muutama muukin toive ;D

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)