10. marraskuuta 2014

RUMEMPI TOISTAAN KUMPIKIN TEKOMeillä jokaisella on varmasti asioita, jotka saavat meidät näkemään punaista. Nämä asiat saattavat olla todella pieniä, mutta usein kohdalle osuessa ne ovat sietämättömän ärsyttäviä. Olen ihminen, joka ärsyyntyy todella helposti maailman pienimmistäkin asioista, joskus niinkin, ettei hän johon ärsyynnyn edes tajua tekevänsä mitään ärsyttävää. Kerron tässä nyt muutaman tällaisen asian!

Mässytys ja rouskutus. Miettikää hetki, kun olette katsomassa jotain hyvää elokuvaa, ja juuri jännittävimmässä kohdassa vierestä kuuluu kova sipsien rouskutusääni. Ärsyttävää, eikö? Tai kun yritätte kaikessa hiljaisuudessa keskittyä vaikkapa kirjan lukemiseen, ja vieressä joku syö jotain suu auki mässyttäen. Mä en ainakaan pysty keskittymään sellaisessa tilanteessa yhtään.

Hidas kävelijä edessä. Kävelet kaupan käytävällä, ja eteesi sattuu muutama hidas kävelijä, eikä ohitse pääse. Yrität yskiä ja rykiä, että sut huomattaisiin, mutta mitään ei tapahdu. Sanot heille "anteeksi, pääsisikö ohi?" vaan eivät he kuule tai huomioi sitäkään. Argh!

Päälle puhujat. Selität kavereillesi tai perheellesi jotain juttua, ja yhtäkkiä joku alkaa puhua päälle. Tuttua? Mulle ainakin. Aivan kuin he eivät edes tajuaisi tekevänsä näin.

Ihmiset, jotka ei kuuntele. Tämä on vähän samanlainen asia kuin edellisessä kohdassa. Selität pitkän jutun, ja kun olet saanut sen melkein loppuun, joku kysyy "ai mitä, mä en kuunnellut?" Ja vielä ärsyttävämpää on se, että yleensä syy sille ettei kuunneltu, on kännykän käyttö.

Yhdyssana- ja muut kirjoitusvirheet. Etenkin ärsyttää, jos ns. virallisessa tekstissä, esimerkiksi uutisissa, on yhdyssanavirheitä. Ei ne nyt niin vaikeita voi olla. 

Mopon kaasutusääni. Olet juuri päässyt uneen, kun naapurisi pihaan ajaa mopo, ja se jää kaasuttelemaan siihen ja tuntuu, ettei se lopu ikinä. Onko mitään raivostuttavampaa?

Kynän napsutus ja muut pienet, turhat äänet. Tiedättehän sen tavan, joka on monella, että kuulakärkikynää napsutellaan auki ja kiinni? Joo, niin tiedän mäkin. Vaikka ääni on todella pieni, ja saattaa olla rentouttavaa itse kynän napsuttelijalle, mä en vaan voi sietää sitä.
IMG_304820293809209

Ettei menisi pelkäksi valittamiseksi koko postaus, kerrotaan jotain sellaistakin, mikä ei ärsytä. Tänään tein nimittäin tähän astisen elämäni parhaimman päätöksen (tai no, ei nyt ehkä ihan...) - nimittäin tilasin Spotify Premiumin! Enää ei tarvitse kuunnella puhelimella pelkästään sekoituksella ja saa vaihtaa kappaletta niin usein kuin haluaa. Ja mikä parasta - ei mainoksia! Voin kertoa, että oli todella vapauttavaa kuunnella puhelimella Spotifystä musiikkia, kun ei kertaakaan tarvinnut kuunnella mainosta tai ärsyttävää kappaletta! Ja senpä kunniaksi hullun kova uusi biisi Pastoreilta, menkääpä kuuntelemaan!

 
Mikä tapa tai asia saa sut näkemään punaista? Vihaatko kenties samoja asioita kuin mä, tai ootko sellainen, joka tekee jotain näistä? 


13 kommenttia:

 1. En tunnusta ainakaan tekeväni mitään näistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai et? Väittäisin, että kahteen näistä säkin sopisit... ;) Osaatko arvata, mihin? Ja muuten, se Valheen Vangit alko eilen jos et oo huomannut..

   Poista
 2. Oikeestaa kaikki samat ärsyttää paitsi yhdys sanat ku en osaa niitä ittekkää :D ja ehkä teen ittr tuota päällepuhumista joskus ja en kai kuuntelekkaa aina :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai noita joitakin tulee itekin vahingos tehtyä, mut ainakin yritän välttää parhaani mukaan kun tietää kuinka paljon se ärsyttää...

   Poista
 3. Itseäni ärsyttää erityisesti tuo päälle puhuminen! D: Yksi tuttavani joskus puhui TUNNIN putkeen vain itsestään ja jos yritti itse sanoa jotain väliin, keskeytti hyvin nopeasti joten päätin pitää turpani kiinni ja kuunnella että kuinka kauan sitä asiaa kestää....-.-' Ärsyttävää jos ei osata huomioida muita keskustelijoita ja kuunnella kaikkia tasapuolisesti :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se! En tiedä onko ne ihmiset vain itsekkäitä, vai eikö ne vaan tajua puhuvansa koko ajan omista jutuistaan... Ja just se, että ensin puhutaan omista asioista monta tuntia, ja sitten kun toisella olisi jotain sanottavaa, tulee hirveä kiire johonkin! Tulee vaan hyväksikäytetty olo D:

   Poista
 4. Nyt vasta hokasin sun vastauksen..Ai mihinkähän mä noista sovin ;) eipä harmainta aavistustakaan. Olen nyt yövuorossa ja katoon kaks jaksoa !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eihän niitä oo muita tainnut tullakaan.. Muuten kun kommentoit tänne niin kannattaa laittaa rasti tohon "Ilmoita" -kohtaan, niin tulee sähköpostiin ilmoitus jos oon vastannut :)

   Poista
 5. Varmaan sit tuo kaupassa kaikkien edessä oleminen ja yhdyssanat??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä äippä, kymmenen pistettä ja Petteri Punakuono-video! :)

   Poista
 6. Pitääpä muistaa laittaa rasti ruutuun.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)