18. joulukuuta 2014

#18: JOULUPERINNE: GLÖGI-ILTA


Niin kuin kakkosluukun joulufaktoissakin jo kerroin, meillä on siis muutaman vuoden ajan ollut perinteenä viettää glögi- ja juustoiltaa joulua odotellessa. Meitä on tällöin paikalla minä, siskoni Taru ja meidän vanhempamme. Ajankohta vaihtelee hieman, sillä joskus olemme viettäneet sitä aatonaattona, viime vuonna se oli itsenäisyyspäivänä ja tänä vuonna jo joulukuun ensimmäisenä päivänä. 

Tarjolla on yleensä kaikenlaista pientä purtavaa, kuten eri makuisia Tuc-suolakeksejä, muutamia ns. mauttomampia pikkuleipiä, erilaisia juustoja ja tietenkin glögiä. Joskus pöydästä löytyy myös jotain makeaa, kuten Dumle-karkkeja tai muita suklaita, mutta tänä vuonna meillä oli viinirypäleitä ja sipsejä. Tai no, ne sipsit oli oikeastaan vain koristeena, sillä eipä niitä hirveästi tullut syötyä.
TUC Tänä vuonna juustovalikoimamme ei ollutkaan ihan niin monipuolinen kuin muina vuosina. Tarjolla oli Creme Bonjourin ruohosipulin makuista tuorejuustoa, kahta eri Oltermannin kerma(putin)juustoa, kahta Valion Mustapekka-tuorejuustoa makuina mustapippuri ja makea chili sekä savujuustoa. Tuc-suolakeksejä löytyi makuina Original, Paprika, Sourcream & Onion ja Rosmariini & Oliiviöljy. Niiden lisäksi oli Kantolan Valitut-keksilajitelma, missä oli viittä eri pikkuleipää tai keksiä.

Yleensä ilta etenee niin, että ensin tuhoamme pöydän antimet, niin että olemme ihan täynnä, melkein halkeamaisillamme. Kun mahat on saatu täyteen, pelaamme jotain kivaa - tai vähemmän kivaa - peliä yhdessä. Joskus pelinä on ollut Skip-Bo, Yatzy tai Uno, tänä vuonna päädyimme Trivial Pursuitiin. Se peli kestikin sitten vaikka kuinka kauan, eikä lopulta kukaan oikein jaksanut enää keskittyä, niinpä päätimme, että peli loppuu heti, kun joku saa nappulansa täyteen. Siinähän se ilta sitten vierähtikin, heh.
PANNUU  
Onko teillä tapana pitää glögi-iltaa perheenne tai kaverienne kanssa? Vai maistuuko teille glögi ollenkaan?

Joulua odottaen

2 kommenttia:

  1. Ooomnom! Mä täällä töissä nälkäisenä kuolaan teidän tarjoiluja :9

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu, ihan katsoin että kuka kumma täällä kommentoi ;D Mut joo, sama täällä... Eipä oo enää tuollaisia tarjolla :(

      Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)