19. joulukuuta 2014

#19: JOULUJA PIENIÄ


Vielä yksi postaus meidän pikkujouluviikoltamme! Toivottavasti ette ihan väsy näihin. Mutta tosiaan, pikkujouluihimme on kuulunut kaikenlaista pientä kivaa joulutekemistä ja -purtavaa. Teimme tuollaisia tikkareita, joihin olisi pitänyt askarrella vielä lumiukon naama jollain nonparelleilla, mutta ne vähän niin kuin unohtui... Tajusimme vasta kun valkosuklaa oli jo kovettunut, että ne olisi pitänyt koristella suklaan ollessa vielä sulanutta. No ensi kerralla sitten, hehe.
TIKKARIT Leivoimme myös pipareita ja joulutorttuja samana päivänä kuin noita tikkareitakin. Tätä hankaloitti se, ettei ollut kaulinta eikä muotteja, mutta onpahan ainakin oman näköisiä, vai mitä? Taikina kaulittiin samppanjapullolla, koska se oli ainut pyöreä, tarpeeksi kova ja painava esine, jonka löysimme. Muotoilu taas hoitui pitsaleikkurilla, minkä varmasti voi huomatakin, kun alla olevaa kuvaa katsoo. Mutta näiden tekeminen oli hauskaa ja sehän on pääasia!
RUOKAAA Lauantaina oli meidän niin sanottu pääpikkujoulumme, jolloin vaihdoimme lahjat ja juhlimme pikkujouluja niin kuin yleensä olemme juhlineet. Teimme tällaista jäätelöjuomaa, jonka ohjeeseen törmäsin Pinterestissä. Tähän tuli vaniljajäätelöä, spriteä, maitotiivistettä, mantelijauhetta, vettä, sokeria ja väriainetta. Maku oli melko samanlainen, kuin olisi vain sekoittanut jäätelöä ja limsaa sekaisin, niin me ainakin teimme pienenä. Ootteko te tehneet niin?
JUOMALASI OMNOM TANJAJAJENNA Sunnuntaina kävimme vielä Lapuan Helluntaiseurakunnan joulujuhlassa muistelemassa menneitä, sillä siellä tuli pienenä käytyä joka vuosi. Tällä kertaa emme saaneet joululahjapussia, millaiset pienenä saimme, mutta muuten juhla oli aika lailla samanlainen kuin mitä muistelinkin. Juhlan jälkeen oli pakko ottaa tällainen kuva, johon Taru sai idean jo aiemmin kun kävimme seurakunnalla. Miettikää, jos Jeesus olisi syntynyt someaikana!
KÄNNYKKÄ2  
Ootteko te kokeilleet leipoa tänä jouluna mitään uutta herkkua? Vai onko kenties piparit ja joulutortut teidänkin pöydällä tarjottavana? 

Joulua odottaen

4 kommenttia:

 1. Ei oo vielä tullu tehtyä mitää uutta,mut aatoksi aattelin taikoo jouluusen juustokakun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu! Tuothan sen sitten tänne meidän syötäväksi? :) Taru teki eilen jotain banoffeeta, jota ollaan kyllä maistettu ennemminkin, mutta ei olla ite tehty... Ja mä oon pari kertaa tehnyt nekkuja, mutta ne nyt ei niin hyvin onnistunut :D Tai onnistui, mutta kun oli vaan isoja muffinssivuokia mihin laittaa ne niin tuli vähän turhan isoja paloja, nekkujenhan pitäis olla sellaisia pieniä... Ja sit tosiaan tehtiin silloin niitä torttuja, mihin tuli suklaata ja vaahtokarkkeja, ja varmaan tehdään niitä myös jouluksi jos keritään! :)

   Poista
 2. Oi mitä herkkuja :3 Ommnommnomm. Jätskin ja limskan sekottaminen oli mulle ihan vieras käsitys vielä jokunen vuosi sitten, kunnes poikaystäväni meni kaatamaan jätskiannokseeni limsaa. Aluksi suutuin, mutta maistamisen jälkeen jouduin toteamaan että hyvältähän se vielä maistui :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! :D mä olin kuvitellut, että tuo on ihan normaali tapa, kunnes pari vuotta sitten kavereiden kanssa juteltiin niin kävi ilmi, ettei kovinkaan moni ollut kuullut moisesta :D hyväähän se on, mun mielestä ainakin :)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)