20. joulukuuta 2014

#20: TARINA PIENESTÄ POJASTAOlipa kerran kauan sitten pieni poika nimeltään Kasperi. Kasperi oli 10-vuotias ja hän asui äitinsä kanssa pienessä mökissä kaupungin laidalla. Hänen äitinsä oli yksinhuoltaja, ja sen vuoksi he olivat hyvin köyhiä. Köyhyyden voi huomata erityisesti näin joulun alla, sillä siinä kun muut lapset saavat läjäpäin lahjoja, Kasperin ainoa lahja on jämälangoista neulotut villasukat. Joskus Kasperia harmitti se, ettei hän saanut muita lahjoja, mutta hän tiesi että hänen äitinsä oli rakkaudella ne hänelle tehnyt. Koulussa luokkakaverit nauroivat hänen eri parisille sukilleen, mutta hän käytti niitä ylpeänä.

Tänä syksynä heillä oli rahaa tavallista vähemmän, ja vaikka Kasperin äiti säästi jokaisen pennin, jonka vain sai jostain nipistettyä, näytti siltä ettei rahat mitenkään riittäisi loppuvuodeksi. Kasperi tahtoi jotenkin auttaa äitiään, ja sitten hän keksi hyvän idean. Eräänä syksyisenä iltana hän nimittäin veti liian lyhyet toppahousut jalkaansa ja lähti kiertämään lähiseudun talot ovelta ovelle, kysyen olisiko heillä hänelle jotain pientä työtä tarjottavana, mistä hän voisi saada lantin tai pari palkaksi. 

Muutamasta talosta tarjottiin hänelle työtä, ja niinpä hän kävi kolme kertaa viikossa koulun jälkeen jossain naapuritalossa siivoamassa, haravoimassa tai lumitöissä, kertomatta äidilleen tästä mitään. Tätä jatkui syksystä aina jouluun saakka ja rahaa kertyikin ihan mukava summa. Aikaisin jouluaattoaamuna Kasperi laski rahat, laittoi ne kirjekuoren sisälle ja kirjoitti päälle haparoivin kirjaimin 'Äitille'. Sitten hän otti kuluneesta repustaan puukäsitöissä tekemänsä kynätelineen ja käveli äitinsä luo. Kasperi halasi tiukasti äitiään, ojensi kynätelineen ja kirjekuoren ja kuiskasi "Hyvää joulua, äiti!" Äidin poskilla virtasi kyyneleet, kun hän katsoi kirjekuoren sisään. Nyt heillä olisi varaa oikeaan jouluun.
MAISEMA
P.S. Hyvää synttäriä äiskä!

Joulua odottaen

6 kommenttia:

 1. Ihana tarina ja kaunis tuo talvinen kuva! Tuli oikein ikävä aurinkoa... ei oo pitkään aikaan näkyny ainakaan täällä meillä päin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Joo eipä täälläkään aurinko ole paljoa näyttäytynyt, kuvakin on valitettavasti jo vuoden tai kaksi vanha... Tuollaisia kelejä odotellessa! :)

   Poista
 2. Kirjoitin tähän päivällä jotain, mutta eipä taas näy; ( Kiitos!Ja oli kiva tarina. Onneksi meillä ei noin köyhää ihan oo;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, outoa... Ole hyvä! Joo eihän tää ihan meijän perheestä kerrokaan :)

   Poista
 3. Ihana tarina..vissii vähä herkällä päällä taas oon ku tää kirjotus sai kyyneleet mun silmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän on kiva vaan kuulla, että jollain tavalla kosketti! :) Kyllä mullakin tais silmät vähän kostua kun tuota ideaa päässäni pyörittelin... :)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)