22. joulukuuta 2014

#22: YHDESSÄ KUOLATAANTiedättekö sen tunteen, kun odotatte jotain kuin kuuta nousevaa? Kuinka sen lähestymisen voi aistia ilmassa, joka ikään kuin väreilee tulevan nautinnon ansiosta. Kuinka viisarit liikkuvat yhä hitaammin kohti määränpäätä, sitä kellonaikaa kun odotus vihdoin palkitaan. Kuinka vesi herahtaa kielelle ja valuu siitä pitkin leukaa, kun ajattelee tulevaa. Tiedättekö sen tunteen, kun joulukinkku vihdoin otetaan pois uunista, sen tuoksu täyttää koko talon ja kun otat ensimmäisen palan vielä kuumasta kinkusta? Kuinka se pala maistuu ihan niin hyvältä, kuin muistelitkin - lähes täydellistä. 

Ei liene tarpeellista kertoa, ainakaan ylläolevan tekstin jälkeen, etten ole mikään kasvissyöjä. Mikään ei ole parempaa, kuin hyvä liha! Siksipä yksi joulun kohokohdista mulle on meidän perinteiset kinkunvalvojaiset. Odotetaan, että tuo jouluruokien kuningas on vihdoinkin kypsää, ja maistetaan juuri uunista tullutta kinkkua. Ai että!

Täällä Luoman perheessä joulukinkku paistetaan yleensä aatonaattona niin, että se on valmista joskus keskiyöllä tai jopa sen jälkeen. Vaikka kuinka silmiä painaisi väsymys, on silti valvottava siihen asti, että kinkku on valmista. Ja kyllähän se on aina sen odotuksen arvoista, ehdottomasti! Ei onneksi tarvitse enää kauaa odotella... Nam nam.
SIKA

Tykkäättekö te kinkusta? Odotatteko te vesi kielellä, että saatte maistaa juuri uunista tullutta kinkkua?

Joulua odottaen

8 kommenttia:

 1. Kinkku on ihanaa! <3
  Tosin tänä vuonna en sitä saa, vanhemmat päätti vaihteeksi ostaa kalkkunaa... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, kinkku kruunaa koko joulun! :) Voi ei, mä en varmaan selviäisi joulusta ilman kinkkua, meidän pöydästä sitä on aina löytynyt.

   Poista
 2. En oo vissii koskaa ollu valvojaisissa :) mutta aina sitä pitää olla naahimassa ennenkö äiree sen pöytään saa leikottua :D enää kaksi yätä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, mä aina odotan sitä! :D Kinkku on just parasta silloin ku se on just tullu uunista :)

   Poista
 3. Meidän kinkku paistettiin jo eilen ja kyllä sitä saikin vesi kielellä odottaa! Juuri uunista tullut kinkku on aivan parasta, ei ole kylmänä tai mikrossa lämmitettynä enää yhtä hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, meilläkin poikkeuksellisesti kinkku on jo pian valmista, täällä vesi kielellä sitä odotellaan! Ja sanos muuta, se on jotenkin pehmeämpää ja maistuvampaa juuri uunista tulleena! :)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)