5. joulukuuta 2014

#5: PAA-RAPA-PAM-PAMEilen käytiin läpi mun suosikkijoulukipaleita, joten tänään onkin sitten vuoro inhokkijoulubiisien! Näistä kymmenestä inhokista kaikki taitaa olla jotain tonttu- tai joulupukkibiisejä, niitä ärsyttäviä rallatuksia, joita soitetaan joulun alla jokaisessa kaupassa ja kahvilassa. Nämä kappaleet on niitä, joita olin koulun joulumusikaaliin laittanut toinen toisensa perään, ja ehkä se onkin syy, miksi nykyään inhoan näitä, haha! Mennäänpä samalla tavalla kuin eilenkin, eli TOP10 käänteisessä järjestyksessä, niin että viimeisenä tulee se kaikista ärsyttävin. Kappaleet löytyvät ylläolevasta soittolistasta, jos joku haluaa itseään - tai jotain toista - kiduttaa.

10. Petteri Punakuono
Miten tämän nyt selittäisi. Tämän on kuullut vain aivan liian monta kertaa; kaupan joululevyllä, ala-asteen joulujuhlassa, jouluradiosta, tavallisesta radiosta, kaverien soittolistalla, joka paikassa. Tätä kappaletta ei vain pääse pakoon jouluna. Syy sille, miksi tämä on vasta kymmenes ärsyttävyydessä, on se Petteri Punakuono-animaatio. Katsoimme sitä pienempänä - ja vähän isompanakin - joka joulu siskoni kanssa, ja leikimme sen jälkeen poroja pihalla... Mutta ei siitä sen enempää!

9. Jingle Bell Rock
Ahaa! Niin kuin joku varmaan huomasikin, tämä kappalehan löytyi myös eiliseltä suosikkilistalta, ja vieläpä aika korkealta sijoitukselta. Se johtuu siitä, etten voi sietää tästä kappaleesta muita versioita kuin sitä Thousand Foot Krutchin, ja onhan se nyt ihan eri kappale. Ja en nyt ihan varma ole, mutta voisin väittää, että osasyy kappaleen ärsyttävyydelle juontaa juurensa Mean Girls-elokuvasta...

8. Joulupukki matkaan jo käy
Tämä nyt on niitä turhanpäiväisiä rallatuksia, joita en voi sietää jouluna. Ehkä inhoan tätä siksi, etten ole koskaan uskonut Joulupukkiin, tai sen vuoksi kun ala-asteella joutui aina laulamaan tätä joulujuhlissa. Ken tietää.

7. Joulupukki suukon saa
"Voi, kun hassua mä nähdä sain, äsken kun mä karamellin hain..." "Ja kuinka hassusti se sattuikaan, Joulupukin partaan valkeaan..." Tiedän kyllä, että tässä se Joulupukki on se kyseinen isä, mutta laulaja sitä ei tiedä, joten onko se nyt niin hassua jos äiti suutelee toista miestä? Joo joo, mielensäpahoittaja ilmoittautuu! Mua vaan ällöttää tämä kappale.

6. Joulumaa
Tämäkin liittyy niihin niin ihaniin ala-asteen joulujuhliin. No joo, olihan ne kivoja, mutta silti vihaan suurinta osaa lauluista, joita silloin joutui laulamaan. Tässä yksi niistä. Ja tässä Katri Helenan versiossa ärsyttää vielä tuo laulutyyli... Hrr, kylmät väreet vain menee.

INHOKIT
5. Joulupuu on rakennettu
Tästä tulee aina mieleen se pilaversio, ja kyllä, se ärsyttää ihan yhtä paljon kuin tämä alkuperäinenkin... Ala-aste taas, väittäisin.


4. Tonttujen jouluyö
Tip tap, tip tap, tipe tipe tip tap, tip tip tap... Kun tämä soi päässä kello kolmelta yöllä, kun et ole saanut unenpäästä kiinni, etkä saa sitä päästäsi millään pois, ymmärrät varmasti miksi vihaan tätä.


3. Rumpalipoika
Vähän sama juttu, kuin edellisessä. PAA-RAPA-PAMPAM! Tämänkin lauloimme joskus ala-asteen joulujuhlassa, yllättäen. Muistaakseni soitimme myös erilaisia lyömäsoittimia. Kuvitelkaa mielessänne viidestä kymmeneen alle 10-vuotiasta lasta soittamassa ja laulamassa tätä kappaletta. Voin kertoa, ei kuulostanut edes näiden lasten mielestä hyvältä.


2. Porsaita äidin
Tätä kappaletta lauloimme aina 4H-kerhossa pienenä ja inhosin sitä jo silloin. Siis laulua, en kerhoa. Välillä sitäkin, täytyy myöntää. Ja kun kappale piti laulaa jokaisella vokaalilla, perseete eeden eemme keekke, eemme keekke, eemme keekke...


1. Nisse-polkka
En muutenkaan tykkää tämänlaisesta musiikista, ja sitten sen vielä laulaa ärsyttävältä kuulostavat kersat ja hyppelehtii ympäriinsä samalla. Täytyy olla erittäin hyvä päivä, jos en siitä ärsyynny. Ei ole sellaista päivää vielä tullut vastaan, hah.


BONUS: Tonttuparaati
Tämä on niin ärsyttävä kipale, ettei se pääse edes ykkössijalle. Tähänkin meillä oli joskus ala-asteella joku tanssi, joka sitten esitettiin joulujuhlassa. Traumoja, traumoja... Heijjaa!

Tulipa negatiivinen postaus, anteeksi siitä. Yritän tehdä positiivisempia luukkuja jatkossa, tämä vain sai mun veren niin kiehumaan... Mutta eiköhän se huomiseen mennessä kerkeä laantua! Löytyykö meiltä yhteisiä inhokkeja?

Joulua odottaen

8 kommenttia:

  1. Haha voi että :D Säpäs olet saanut traumoja ala-aste aikojen joulujuhlista... !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo muakin vähän nauratti kun oikoluin tätä, en ollut tajunnutkaan et noin paljon oon niistä valittanut... :D Oikeestihan ne oli ihan kivoja juhlia, mutta kyllähän kuuteen vuoteen mahtuu paljon aiheita traumoille :D

      Poista
  2. Tän takia mä en varmaa niitä joululauluja kuuntelekkaa ku on jääny tää tällänen käsitys joulumusiikista et ne on kaikki tälläsiä turhia rallatuksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no en mä ainakaan vapaaehtoisesti tällaisia kuuntelisi, mutta on niitä kivojakin joulubiisejä :)

      Poista
  3. Inhokki lista vois pitkälti olla just tälläinen...ykköseksi mulla menis kyllä tuo rumpalipoika; (

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin pitkään arvoin näistä että mikä olis se kaikista ärsyttävin, mutta päädyin sitten tähän järjestykseen lopulta... Toi rumpalipoika nyt jollain kielellä voi ihan menetelläkin, mutta suomeksi sitä ei kyllä jaksa kuunnella :D

      Poista
  4. Voi apua..mä kuolen nauruun näille sun arvosteluille :D Äiteehis oot tullu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että huvitti! :D ja joo, eiköhän siltäkin oo jotain peritty :D

      Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)