31. joulukuuta 2014

MENNEISYYDEN HAAMUT


Näitä paluu vuoteen 2014 -postauksia löytyy varmasti jokaisen nurkan takaa, mutta kannan silti korteni kekoon, nyt löytyköön siis vielä yksi lisää! Kuvia ei jokaiselta kuukaudelta löydy tarpeeksi, joiltakin ei ollenkaan, joten kirjoitan vain mieleenpainuvimmista hetkistä. Niistäkin tulee vain murto-osa, sillä tästä postauksesta tulisi tuhottoman pitkä, jos kaikesta kertoisin, mutta nämäkin tiivistää hyvin sen, millainen vuosi on ollut.

Elimme kevään ensimmäisiä lämpimiä päiviä, jolloin sää tuntui todella lämpimältä, vaikkei mittari näyttänyt kuin noin kymmentä astetta. Otimme päivällä aurinkoa Jennan takapihalla, minä, Taru ja Jenna. Aurinko alkoi vetäytymään puiden taakse ja viileä ilma nosti ihomme kananlihalle. Puimme hieman lisää vaatetta päälle ja navigoimme keskustaan, pelaamaan koripalloa. Ei me oikeastaan edes pelattu, vähän heittelimme koreja vain. Yhtäkkiä sain pähkähullun, mutta mielestäni oikein mahtavan idean. Sanoin tytöille suurin piirtein näin: "Hei! Mitä jos... Älkää nyt sitten heti tuomitko... Mut mitä jos mentäis... Uimaan?" Ilmeet Tarun ja Jennan kasvoilla olivat ikimuistoiset, ja näin kuinka heidän aivonsa raksuttivat, mutta jotenkin he kuitenkin päätyivät sanomaan: "No mennään vaan!" Ja niin sitä mentiin, huhtikuun 25. päivänä.
UIMAAAN
Toukokuun alussa oli kauan odotettu Springfest, Seinäjoen Illan järjestämä nuortentapahtuma. Olimme niin innoissamme siitä, että eräänä yönä kävimme äskeisen tarinan neitien kanssa piirtämässä Seinäjoen koulujen pihoihin asfalttiliiduilla jäätävän kokoiset mainokset tulevasta tapahtumasta ja kyllähän ihmiset ne huomasivat! Levitimme myös muutamia muita mainoksia ympäri kaupunkia. Itse tapahtumassa oli muun muassa karnevaalit, joissa olimme myymässä lakuja. Se se olikin kivaa hommaa, tykkäsin niin paljon, että hyppäsin puikkoihin jo ennen vuoroani ja jatkoinkin hieman pidempään kuin olisi tarvinnut, hehe!
DSC_7505 Eräänä aamuyönä ajelimme Seinäjoella tylsistyneinä miettien, mitä tekisimme. Joku meistä heitti ilmoille idean, että lähdetäänpä käymään Vaasassa ja ennen kuin huomasimmekaan, olimme jo perillä. Sitten tulikin kysymys, mitä nyt. Maassa oli järkyttävät määrät pulloja ja tölkkejä, ja saimme idean, että keräämme ne ja viemme pullonpalautukseen. Näin teimme ja tuulettelimme jo hienoa saalistamme, kunnes karu totuus paljastui palauttaessamme pullot, sillä pullonpalautuskuitti puhui ihan omaa totuuttaan. Rahaa kasaan saimme huikeat 7,45 euroa ja pantittomia pulloja ja tölkkejä oli satakaksi (102) kappaletta. Ensin ärsytti, sitten suututti, mutta myöhemmin asia vain huvitti. Tästä lähin katson, että pullot ovat suomalaisia ja niistä todella saa pantin!
2014-11-14 02.26.45 1 Kesän alussa päätimme lähteä käymään Kokkolassa. Sillä matkalla sitten sattui ja tapahtui. Lyhyestä virsi kaunis (hah, ei yhtään sovi minun, joka rakastan tarinointia, suuhun!), ensin rämmimme pitkin metsiä hyttysten syötteinä etsien tietämme Harrbådan majakalle, ja kun olimme lähes perillä, tajusimme että paikalle pääsi autollakin. Kokkolasta pois lähtiessämme yhtäkkiä Taru huutaa, että mikä tuolla on. Painan jarrut pohjaan ja pysähdymme juuri sen kohdalle, missä se jokin oli. Tien vieressä lähellä meitä seisoi suurin hirvi, jonka olen eläessäni nähnyt, tuijottaen meitä. Jos Taru ei olisi huomannut sitä, todennäköisesti en nyt kirjoittaisi tätä - tai mitään muutakaan.
fgyhu Heinäkuussa kävin ensimmäisen kerran Haaparannassa, Torniossa ja Rovaniemellä, tai muutenkaan niin korkealla. Oli kummallinen tunne, kun oli lähes kolmekymmentä astetta lämmintä ja tonttupukuiset ihmiset pyörivät ympärillämme ja joululaulut raikasivat. Kyllä, kävimme Joulupukin Pajakylässä! Heinäkuussa koimme myös palan lapsuutta uudelleen, kun hypimme vesilätäköissä välittämättä siitä, kastuuko vaatteet.
ghjkolp Syyskuussa Jenna, Nana ja Taru järjestivät minulle yllätyssynttärit! Olin ollut koko illan huonolla tuulella, koska myöhästyimme Seinäjoen Illasta, enkä yhtään osannut ajatella, että olisi jokin yllätys tulossa. Illan päätyttyä Jenna nosti laukustaan esiin prinsessakruunun ja painoi sen päähäni, enkä vielä siinäkään vaiheessa ihan tajunnut, mistä on kyse, kunnes tytöt sanoivat "hyvää syntymäpäivää!" haha! 
OLLI Marraskuussa oli toinen mahtava tapahtuma, jonka myös järjesti Seinäjoen Ilta, nimittäin Suuruutes Äärellä! Siitä olenkin blogiini kirjoittanut, joten tyydyn vain toteamaan, että voi pojat, mikä ihana viikonloppu! Vuonna 2014 tapahtui paljon muutakin mukavaa, mutta ehkä on paras, että jätän tämän tähän. Mahtavaa uuttavuotta!

Mitä teillä jäi päällimmäisenä mieleen vuodesta 2014?

2 kommenttia:

 1. Hii. Kivoja juttuja oot poiminut kuluneesta vuodestasi :)
  Täällä meillä Kokkolassa noita hirviä kyllä riittää ! Onneksi ette tuon jättiläisen kanssa kolaroineet.
  Paljon kaikkea hyvää tulevalle vuodelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän vuoden aikana onkin tapahtunut kaikkea kivaa, vielä paljon muitakin tarinoita olis, mutta ehkä jätän ne vaikka tulevaan elämäkertaan, heh! ;)
   Joo oon kuullut että melkein samassa kohdassa kaverin kaveritkin meinasivat kolaroida, en tiedä oliko sama hirvi... Mutta onneksi tosiaan ei osunut!
   Kiitos ja samoin sulle! :)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)