26. joulukuuta 2014

ONKO MARSISSA LUNTA

Joulupäivänä, kun kaikki juhlavieraat olivat jo lähteneet ja muut läsnäolijat kellahtaneet kyljilleen kukin omaan sänkyynsä tai sohvaansa päiväuniansa tavoittelemaan, minäpoika yritin keksiä itselleni tekemistä. Kummempia ajattelematta kaivoin kameralaukusta tuon aikamme valokuvauskoneen, heitin ohuen syystakkini niskaani, kiskoin vanhan Mic Mac-piponi - jota käytin viimeksi luultavasti neljännellä luokalla ollessani - syvälle päähäni, työnsin pikkuruiset jalkani noin viisi numeroa liian suuriin Reinoihin ja navigoin itseni pihalle.

Heti pihalle astuttuani kylmyys löysi tiensä luihin ja ytimiin, vaikka kuinka olen yrittänyt lämpörasvakerrosta luideni ympärille haalia. Hetken pihalla seisoskelun jälkeen olin niin kohmeessa, ettei sormeni enää liikkuneet, eikä ihme, sillä elohopea oli lasketellut mittarissamme jo kymmenen pakkasasteen alapuolelle. Uhmasin kuitenkin tuota jäätävää ilmaa sormienikin menettämisen uhalla ja lähdin kiertämään kotimme ympäristöä kamera kaulassani. 

Silloin oli kaunis iltarusko, josta yritin kovasti kuvia räpsiä. Ei kuitenkaan tainnut olla ihan parhain objektiivi kamerassa kiinni noin niin kuin maisemakuvaukseen, sillä mukana oli se 35mm putki, jossa ei siis zoomausmahdollisuutta ole. Muutaman lähes siedettävän kuvan sain kuitenkin napsaistua, joten esittelenpä ne nyt teillekin.

HARPPOEN LATO

Vaikka tämä armas kotiseutuni tavallaan onkin ihan kaunis paikka, täältä on todella vaikeaa löytää kuvauskohteita, minkä vuoksi lähes poikkeuksetta kuvaamaan mentyäni päädyn kuvaamaan tuota matalaa latoa ja sen vierellä virtaavaa jokea. Tai ehkä olen vain niin mielikuvitusköyhä, että en osaa luopua hyväksi todetusta kuvauspaikasta. Kuvia siitä yllä mainitsemastani iltaruskostakin otin, mutta niistä ei niin hienoja tullut, että olisin niitä jaksanut tänne jakaa. Ja nyt, kun vihdoin valkoinen lumivaippa peittää maan, tajusin kuinka vaikea onkaan muokata talvimaisemista otettuja kuvia, ainakaan niin ettei niistä heti näe, että ne on muokattuja.

Meinasin kertoilla tänne saamistani joululahjoista, mutta ketäpä ne nyt kiinnostaisi, hah. Kuvat niistä toki otin jo, että jos siellä nyt jostain syystä halukkaita kuulijoita on, niin toki voin tehdä niistäkin postauksen. Mielipiteitä vain tulemaan! Ja hei, mitenkäs teidän joulu on mennyt?


6 kommenttia:

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)