11. tammikuuta 2015

RAIVOSTUTTAVAT KAILOTTAJAT

Tiedättekö mitä mä vihaan todella paljon? No joo, otsikon jälkeen se taitaa olla aika selvää. Mä vihaan kailottajia. Kailottajilla tässä yhteydessä tarkoitan ihmisiä, jotka huutavat puhelimiinsa niin, että koko kylä kuulee, ja tietenkin tekevät sen vielä julkisilla paikoilla. Ei mua se haittaa, jos joku puhuu normaalilla äänellä esimerkiksi kaupassa ollessaan puhelimeen, mutta voi pojat, minkä takia niihin luureihin täytyy huutaa niin julmetun kovaa?

Olin kerran kirkossa. Tai no totta kai olen ollut useammankin kerran kirkossa, niin kuin varmaankin me kaikki. Kerran kuitenkin takanani istui eräs miespuolinen henkilö, jonka puhelin alkoi kilistä kesken saarnan tulevan puhelun merkiksi. Herralla meni jonkin aikaa, ennen kuin hän sai kaivettua puhelimensa taskustaan ja vastattua siihen, ja soittoäänen voimakkuus nousi koko ajan hieman. 

Normaalistihan jos puhelin alkaa soimaan kirkossa tai muussa sellaisessa paikassa, missä kuuluisi olla hiljaa, ihmiset joko poistuvat paikalta vastaamaan puhelimeensa tai sitten hiljentävät sen, mutta mitäpä tekee kyseinen herra? Hän ottaa mukavan asennon, vastaa kovalla äänellä soittajalle ja kailottaa kaikessa rauhassa, piittaamatta vieressä istuvien vihaisista katseista. Ei, hän ei yrittänyt lopettaa puhelua tai puhunut lähes kuiskaten, ei todellakaan. Hän huusi keuhkojensa kyllyydestä, pitämättä mitään kiirettä puhelun lopettamisen suhteen.

Siis mä en vain ymmärrä. En tiedä teistä muista, mutta mut on ainakin opetettu niin, että on epäkohteliasta vastata puhelimeen esimerkiksi kirkossa tai koulussa, enkä todellakaan sellaista tee. Useimmin kailottajiin kuitenkin törmää kaupassa, bussissa tai kadulla, missä puhelimeen puhuminen on ihan sallittua. Eikä se haittaisikaan, jos ihan normaalilla äänellä juttelisi mukavia, mutta elämme kuitenkin jo vuotta 2015, jolloin ei enää tarvitse puhelimiin huutaa, että langan toisessa päässä olevat kuulisivat sen. Ei kai se ole liikaa vaadittu, että sen oman navan kaivelun sijaan katsoisi hieman ympärilleen ja ottaisi muutkin huomioon, madaltaisi äänenvoimakkuutta edes hiukkasen, ettei oikeasti koko kylä kuule sitä huutoa.
 
KAILOTTAJAT 
Vihaatko säkin kailottajia? Tai ootko sä kenties itse sellainen (häpeä, jos olet)?

8 kommenttia:

 1. En tunnusta ainakaan olevani sellainen;) ja joo se ainakin ärsyttää,että siihen puhelimeen vastataan kirkos yms paikois ja puhutaan ummet ja lammet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no et säkään varmaan julkisilla paikoilla puhelimeen niin lujaa huuda ku vaikka kotona..... ;) No sanos muuta!

   Poista
  2. Varmaankin... Mutta niinhän sullakin on :D

   Poista
 2. Haha mua aina naurattaa kun jotkut aina huutavat/puhuvat ihan hemmetin kovaa vanhuksille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, totta! :D Ihan niinku kaikki vanhukset ois puolikuuroja et niille on pakko huutaa... :D

   Poista
 3. En ainakaan omasta mielestäni oo kailottaja :D mutta ittekki inhoan niitä. Eikä tartte ees olla puhelimeen kailottaja. Meillä koulussa, joskus ruokalassa ihmiset vaan kailotti toisten yli toisiin pöytiin ihan hirvee melu D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mäkin aloin miettimään yöllä, kun olin jo tämän julkaissut, että ihan yhtä ärsyttäviähän on nekin, jotka pitää meteliä ihan vaikka kaveriporukan kesken, vaikka just koulussa tai kahviloissa.. :D Mut en mä tiiä, jotenkin oon kuitenkin sitä mieltä, että nää puhelimeen kailottajat on vielä raivostuttavampia, sillä se luurin toisessa päässä oleva ei oikein voi siihen huutamiseen vaikuttaa D: Apua, tulipa selkeä kommentti! :D

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)