2. helmikuuta 2015

SUUSSASULAVA PAVLOVA



Eilen kauppareissulla se iski mieleeni kuin miljoona volttia: tahdon palkita itseni... kröhöm, no vaikka nyt hukkaan heitetyn kuukauden kunniaksi, tekemällä tuota maanmainiota herkkua, jonka otsikostakin voi lukea, nimittäin pavlovaa! Lausahdin ehdotukseni sisarelleni Tarulle, joka näyttikin heti asialle vihreätä valoa, joten eipä muuta kuin aineksia metsästämään. Ainekset löydettyämme rämmimme lähes juoksujalkaa kotia kohti puolimetrisessä hangessa, pavlovan kuvat silmissämme ja kuolat suupielissämme. Ja ai että se oli hyvää! Niin hyvää, etten voi olla jakamatta reseptiä teidän kanssanne.

AINEKSET 
Kuten kuvasta voitte lukea, pavlovan pohjaa (eli siis marenkia) varten tarvitsee neljä kananmunan valkuaista, kaksi ja puoli desilitraa sokeria ja ruokalusikallisen sitruunamehua. Ensiksi erotellaan valkuaiset keltuaisista ja kipataan ne sopivan kokoiseen kulhoon. Täytyy olla tarkkana, ettei keltuaista tule mukaan, sillä muuten marenki ei onnistu. Sitten vatkataan valkuaiset vaahdoksi, jonka jälkeen lisätään sokeri hitaasti, sekoittaen koko ajan samalla. Viimeisenä lisätään sitruunamehu. Lopputuloksena pitäisi olla kovaa vaahtoa, joka ei valu kulhosta pois, jos sen kääntää ylösalaisin. 

PAVLIS

Sitten levitetään taikina uunipellille mahdollisimman tasaiseksi, vaikka eipä tuo meidän omamme kovinkaan tasaisesti levittynyt, haha. Laitetaan se uuniin alatasolle noin 125-150°C ja annetaan olla noin puolitoista tuntia uunissa, kunnes marenki on tarpeeksi kovaa. Meidän marenkimme oli suunnilleen tunnin ja kaksikymmentä minuuttia uunissa, mutta koska itse pidän sellaisesta melko sitkeästä marengista, olisi vähempikin aika riittänyt.

TÄYTTEET

Kun marenki on valmista, lisätään päälle halutut täytteet. Meillä oli tällä kertaa säilykepersikoita, kiivejä, banaania ja tummia viinirypäleitä. Niiden alle laitoimme vatkattua kuohukermaa, jota meillä oli kaksi desilitraa, mutta suosittelen, että ostatte hieman isomman purkin, jos joskus tätä teette. Täytteeksi voi laittaa oikeastaan melkein mitä vain, siinä on vain mielikuvitus rajana. Joskus olemme laittaneet marjoja, joskus suklaata, joskus turkinpippureita. 

VALMIS

Ja voilà! Pavlova on valmis syötäväksi. Tämä meidän tekeleemme on aika järkyttävän ruma, mutta sitäkin maistuvampi. Yliarvioimme kiivien ja persikoiden määrän, joten siksi niitä ei riittänyt ihan koko kakun päälle, ja banaanit on siksi toisessa reunassa, koska Taru ei niistä pidä. Outo tyyppi, banaanihan on just paras hedelmä, vai mitä?

Aiotteko kokeilla tätä? Tai ootteko joskus itse tehneet pavlovaa? Minkälaisia täytteitä ootte käyttäneet?

4 kommenttia:

  1. Voi nam!! Pakko koettaa itekkin tätä!!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ainakin toi banaani sopi mun mielestä älyttömän hyvin tuohon, ja voisin kuvitella että mustikka sopisi niiden kanssa täydellisesti :) Toki noinkin se oli ihan mahtavaa!

      Poista
  2. Banaani on kyllä parasta hedelmää..mutta ei meilläkään Alli siitä tykkää eikä Minskunkaa suurinta herkkua oo ja mun muistin mukaan mäkään en siitä kersana piitannu...mä palkittin kuukauden herkuttomuuden jälkee itteni karkeilla vaikkei tehny ees mieli mut ketutteli :D ei olis kannattanu ei ollu ees hyviä ja sen jälkee ketutti enemmän :D fiksua..no eipä tarvi taas ainakaa kuukauteen syärä herkkuja vois luopua karkeista kokonaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, mä oon kyllä aina tykänny banskusta! :) hah, jännä ettei munkaan varsinaisesti karkkia oo tehny mieli, mut makeeta on välillä :D Saa nähdä kuinka sit jouluna tekee mieli...

      Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)