8. toukokuuta 2015

10 HYVÄÄ SYYTÄ BLOGATA


Olen kirjoittanut blogia syyskuusta asti, eli hieman yli seitsemän kuukautta, ja sinä aikana olen täysin hurahtanut tähän touhuun. Tunteeni bloggaamista ja blogiani kohtaan tunnustin maaliskuussa Olen rakastunut -postauksessani (klick), ja nyt keräsin pienen listan syistä, joiden vuoksi bloggaaminen on mainio harrastus. Kuka tietää, ehkäpä näiden syiden vuoksi juuri sinä siellä päätät aloittaa bloggaamisen!


1. Löytyy samanhenkisiä, samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä.
Eikö olekin mukavaa jutella jostain intohimostaan jonkun kanssa, joka todella palaa samalle asialle? Tietenkin tärkeistä asioista tulee juteltua ystävien kanssa, mutta edes parhaat ystävät eivät aina voi kiinnostua samoista asioista, jonka vuoksi keskustelu saattaa jäädä tyhjäksi yksinpuheluksi. Blogin kautta löytää helposti ihmisiä, jotka jakavat samat mielipiteet ja ajatukset sekä jaksavat jutella kanssasi niistä. 

2. Saa aikaan keskustelua.
Tämä osaksi selittyy tuossa edellisessä kohdassa, mutta se ei ole ainoa syy. Blogin kautta löytää myös niitä, jotka ovat asioista eri mieltä, ja heidän kanssaan jutellessa saattaa avartaa omaa ajatusmaailmaansa sekä saada uusia näkökulmia asioihin. Aina on mukava oppia uutta, eikä siinä välttämättä tarvitse lähteä muuttamaan omaa mielipidettään.

1

3. Valokuvaus- ja kirjoitustaidot kehittyvät.
Tämähän on sanomattakin selvää, eli mitä enemmän jotain aktiviteettia toistaa, sitä paremmaksi kyseisessä asiassa tulee. Hyviä kirjoitustaitoja tarvitsee elämän halki erilaisissa tilanteissa, ja kukapa ei tahtoisi osata ottaa kauniita valokuvia.

4. Saa taltioitua tarinat ja kuvat samaan paikkaan.
Vähän kuin päiväkirja, mutta kuvilla höystettynä. Vanhoja postauksia on mukava lukea viikkojen, kuukausien tai jopa vuosien kuluttua ja muistella menneitä. Siinä myös näkee hyvin, kuinka paljon ihmisenä on muuttunut, joskus lyhyenkin ajan sisällä. 

5. Saa vinkkejä ja vastauksia askarruttaviin kysymyksiin lukijoilta.
Jos kerrot blogissasi aikeistasi värjätä hiuksesi vaikkapa punaiseksi, ja mietit mikä väri olisi paras, lukijat voivat kertoa omista kokemuksistaan ja näin auttaa sinua valitsemaan väriä. Tämä toimii ihan missä asiassa vain, kesälomasuunnitelmista aina asumistukihakemuksiin.

32

6. Voi vaikuttaa ihmisiin elämäntavoillaan ja ajatuksillaan.
Jos olet esimerkiksi kasvissyöjä, ja kirjoitat blogiisi tästä, voit saada lukijat miettimään, josko se elämäntapa olisi heillekin sopiva. Tietenkään kenellekään ei voi tyrkyttää omia ajatuksiaan ja näin aivopestä ajattelemaan samoin, mutta omalla esimerkillään saattaa vaikuttaa asiaan.

7. Voi toimia jollekin inspiraation lähteenä.
Kyse voi olla valokuvaamisesta, tyylistä, kirjoittamisesta tai vaikkapa musiikista. Koskaan ei tiedä, kuinka paljon juuri sinun valokuvasi tai tekstisi inspiroi jotain toista. Ja mikäpä sen parempaa, kuin jakaa ideoitaan muillekin!

8. Voi solmia ystävyyssuhteita lukijoiden tai muiden bloggaajien kanssa.
Blogissa usein kertoo itsestään paljon, ehkä henkilökohtaisiakin asioita. Tämän vuoksi bloggaaja alkaa tuntua kuin ystävältä, kun on tarpeeksi kauan lukenut hänen elämästään. Kommenttien kautta voi kertoa myös omasta elämästään, ja pikkuhiljaa siitä saattaa muotoutua ystävyys tai kaveruus. Ja hei, kavereitahan ei koskaan voi olla liikaa, vai mitä?

4

9. Saa piristäviä kommentteja lukijoilta.
Jos kysyy bloggaajilta, onko lukijan kommentti koskaan piristänyt päivää, uskon suurimman osan vastaavan myöntävästi. Mun päivääni on ainakin usein kommentit piristäneet, ja on hieno huomata, että joku lukee näitä juttuja ja on oikeasti kiinnostunut siitä, mitä mulle kuuluu. Kiitos teille!

10. Bloggaaminen tuo sisältöä elämään.
Jos on tällainen kuin minä, joka ei varsinaisesti harrasta mitään, bloggaaminen tuo paljon sisältöä elämään. Bloggaaminen kuluttaa mukavasti sitä "turhaa" vapaa-aikaa, jonka voisi käyttää paljon huonompaankin, kuin blogin päivittämiseen. Loppujen lopuksi tämä on todella mukava harrastus, josta en nyt, hommaan sisälle päästyäni, luopuisi mistään hinnasta.

5

Mikä on sulle se suurin syy, jonka vuoksi kirjoitat blogia? Tai jos et kirjoita, miksi et?

20 kommenttia:

 1. Tähän hommaan jää ihan kunnolla koukkuun. Tämmöiset vanhat patukatkin kuin minä :)
  Minun suurin syyni aloittaa bloggaaminen oli se, että halusin laittaa ylös työt joita teen. Minulla on siis aika sekametelisoppa blogi jonka pääasia on kuitenkin vaatteiden teko eri muodoissa. Ja nykyään kun paljon pyydettiin tuunaukseen ohjeita ja kun aloitin "vuosi ilman uusia vaatteita"-haasteen niin se on tuonut oman mausteensa sitten myös blogiin, eli kierrätys on nyt erittäin isossa osassa. Nykyään on siis mukava blogata ihan siitäkin syystä, että eilen eräs lukijani innostui heti postauksen nähtyään tekemään t-paidasta toppia itselleen. Se on oikein mukavaa.

  Kovin syvällisiin juttuihin en mene oikeastaan koskaan, poikkeuksiakin löytyy toki blogistani mutta hyvin vähän. Haluan pitää blogini sellaisena, että sieltä voi napata niitä ideoita ja edelleen laitan muistiin mitä teen. Blogi on myös hyvä työväline minulla kentällä (Nuoriso-ja vapaa-ajanohjaaminen)

  Valtavan nautinnollista bloggailua sinulle, sinulla on kiva blogi ja paljon ajatuksia. Hyvää kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että oot saanut oman blogisi kautta jakaa ideoita ja inspiraatiota muille! Se onkin palkitsevaa, kun joku lukijoista kommentoi saaneensa inspiraation jostain blogin jutusta! :-) Tietysti ehkä parempikin, ettei ihan henkilökohtaisimpia asioita kerrokaan, mutta mun mielestä on kiva kertoa jotkut asiat, kuin kertoisi ne kavereille :-) Hienoa, että blogistasi on hyötyä muutenkin kuin harrastusmielessä!

   Kiitos paljon ja mukavia bloggaushetkiä sinulle myös! Lämmintä ja rentouttavaa kesää! :-)

   Poista
 2. oisko sulla alottelevalle blogaajalle mitään hyviä vinkkejä :)? ite alottelin bloggaamista tossa alle kuukaus sitte, ois kiva kuulla jotain vinkkejä.
  stiinataavila.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tuotapa ei ole koskaan multa kysyttykään... No ainakin sen verran, että kannattaa panostaa blogin ulkoasuun. Kaikkihan tykkäävät vierailla sivulla, josta löytyy haluttu tieto helposti, ja sivu näyttää muutenkin siistiltä. Kannattaa myös kiinnittää huomio kuvien laatuun ja oikeinkirjoitukseen, kirjakieltä ei tarvitse kirjoittaa, kunhan tekstissä ei ole kymmeniä kirjoitusvirheitä. Postauksissakin sanoisin, että ei se määrä vaan se laatu :-) Sitten kun oot tyytyväinen blogiisi, sitä kannattaa mainostaa esim. Facebookissa ja keskustelufoorumeilla, tai missä vaan mistä ajattelee lukijoita löytyvän. Toivottavasti näistä oli vähän hyötyä, meen tästä kurkkaamaan sun blogias :-)

   Poista
 3. Just luonnostelin postausta siitä, kuinka koukuttavaa bloggaaminen on!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi mikä sattuma! :-D innolla oottelen sun postausta aiheesta! :-)

   Poista
 4. Tosi hyvä postaus, täyttä asiaa! :)
  Itsehän aikoinaan (hah, alle kuusi kuukautta sitten... :D) perustin blogini esittelypaikaksi kuvilleni ja blogin myötä olenkin saanut hurjasti innostusta kuvaamiseen. Mutta on tästä kyllä saanut paljon muutakin, enkä kyllä osaisi ihan heti lopettaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! :-) totta muuten, blogin myötä mäkin olen innostunut vielä enemmän kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta! Bloggaamisessa hienoa on se, että sitä kautta saa itse paljon ja pystyy myös antamaan toisille :-)

   Poista
 5. Hyvä postaus. Bloggaaminen vaikuttaa kivalta harrastukselta mutta en tiedä olisko mulla mitään aiheita mistä kirjottaa... :D Jotenki tuntus turhalta alkaa bloggaamaan ja sit lopettaa ku ei keksi enää aiheita... Mistä sä keksit sun postauksien ideat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Tuota mäkin mietin ennen blogin perustamista, mutta jotenkin niitä postausideoita on vaan tullut, ainakin tähän asti. Toki riippuu minkälaista blogia aikoo kirjoittaa, mutta lifestyleblogissa ne ideat tulee eletystä elämästä :-) Inspiraatio lähtee muiden blogeista, musiikista, leffoista, tapahtumista... Oikeastaan ihan kaikesta mitä ympäriltä löytyy :-)

   Poista
 6. Ootko sä Minni Hiiri..? ;) Kauniita kuvia kuitenkin ;)

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus ja ihan totta turiset kaikissa kymmenessä kohdassa! Itellekkin tästä on tullut valtavan rakas harrastus, enkä voisi kuvitellakkaan tämän lopettamista. Bloggaaminen kyllä rikastuttaa ainakin minun elämääni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! En olisi silloin aloittaessa uskonut, että tähän jäis tällä tavalla koukkuun! :-D Onneksi tästä ei tarvitsekaan luopua :-)

   Poista
 8. Täysin samaa mieltä listasi kanssa! :D Bloggauksessa on paljon enemmän hyvää kuin huonoa ja toimii erittäin hyvänä harrastuksena jos muuten ei ole harrastusihmisiä! :) erityisesti taitojen kehittyminen ja uusien tuttavuuksien tekeminen on minulle tärkeää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot aivan oikeessa! :-) nuo asiat on munkin tärkeysjärjestyslistallani alkupäässä :-D

   Poista
 9. Mä bloggaan, koska tykkään kirjoittaa. Oon harrastanut luovaa kirjoittamista jo ala-asteelta asti, vaikka se on muutamana viime vuonna jäänyt. Vaikkei inspiraatiota luovalle kirjoittamiselle löydy, blogi on helppo tapa purkaa kirjoitushimoa (:D) ja saada omia mielipiteitä ja ajatuksia esille. :) Vielä kun olisi työn ja koulun ohella vähän enemmän aikaa panostaa bloggailuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! :-) Kirjoittamisen takia mäkin tämän blogin aloitin, ihana saada toteuttaa itseään ja kehittyä samalla! Joo sanos muuta, nyt tuntuu ettei oo pitkään aikaan kerinnyt postailla, mutta eiköhän taas kesällä oo enemmän aikaa ja inspiraatiota :-)

   Poista
 10. Todella hyvä listaus! Tykkäsin :) Vaikutat erittäin positiiviselta ihmiseltä. Jatka samaan malliin :)

  Nuoruustango

  http://nuoruustanssi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla että tykkäsit! :-) hihi kiitos paljon!

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)