3. toukokuuta 2015

KAAPISTA ULOS

MÄÄ

Osa teistä lukijoista varmasti tietääkin tämän, mitä nyt tulen kertomaan, tai on ainakin epäillyt ja arvellut näin. Tämä asia on mulle todella tärkeä, oikeastaan tärkeintä koko elämässä, ja tahdon olla siitä täysin rehellinen itselleni, teille ja koko maailmalle. En tahdo piilotella tätä yhtään, en tahdo hävetä. Eikä mun tai kenenkään muunkaan pitäisikään piilotella tai hävetä, sillä onhan kyseessä maailman paras uutinen, täydellinen rakkaus. Eli mä olen siis uskovainen, hihhuli, Jeesuksen seuraaja tai miksi mua nyt haluaakaan kutsua. Ja se on oikeasti parasta mun elämässäni.

ÄIJÄT

Olin eilen Tampereella WUP Dreams tapahtumassa Helluntaiseurakunnassa. Kyseessä oli puhujatapahtuma, jossa oli monia, lyhyitä puheenvuoroja erilaisilta puhujilta, esiintyjiltä, kirjailijoita ja psykologeilta. Puhujina oli mm. Ruudolf (jolta muuten ilmestyy uusi sinkku 8.5.), Mikaveli (jolta myös tulossa uusi sinkku tässä kuussa), Olli Helenius (jolta ilmestyi reilu kuukausi sitten albumi nimeltään Matkalla), Sari Essayah (joka oli KD:n ääniharava vaaleissa), Juho Leppänen (tyyppi Autolla Nepaliin -idean takana), Amppurulaa (YouTubettaja, jolla yli 28 tuhatta seuraajaa), Hannes Honkanen (valokuvaaja, vaatesuunnittelija, Imboysin keksijä ja niin edelleen) ja monia muita mahtavia puhujia. Niin kuin nimestä voi päätellä, puheenvuorot käsittelivät unelmia ja niiden tavoittelemista. 

WUP2

Tapahtuma opetti mulle paljon elämästä, unelmista ja Jumalasta. Ehkä myös jotain musta itsestäni. Päällimmäisenä mieleen jäi Amppurulaan kommentti, että uskovaisten pitäisi tulla kaapista ulos, olla rehellisesti sitä mitä ollaan, mutta ei kuitenkaan tunkea joka paikkaan Jeesusta. Mun mielestäni tämä oli hyvin sanottu, sillä vaikka me ei koko ajan puhuttaisikaan Jeesuksesta, meidän käytöksemme ja elämämme puhuu puolestaan. Meidän elämämme ja tarinamme voi olla arvokas ja inspiroida jotain muuta turvautumaan myös Jumalaan. Mä toivon, että mun elämäni voisi inspiroida jotain. Nyt tai tulevaisuudessa.

DSC_6905

Ollaan rohkeasti juuri niitä, joita todella olemme, eikä yritetä olla jotain muuta. Live your life - who else will. Sä ja sun tarinasi olette tärkeitä, arvokkaita ja ainutlaatuisia. Mennään rohkeasti kohti unelmiamme, oli ne sitten isoja tai pieniä, sillä unelman koko ei määrittele sen tärkeyttä. Se ensimmäinen askel on aina se vaikein, mutta en usko, että sitä joutuu katumaan - koskaan. Otetaan se askel peloista unelmiin niin uskon, että meidän elämämme muuttuu täysin.

Mistä sä unelmoit? Ja löytyykö sieltä ruudun toiselta puolen muita hihhuleita?

30 kommenttia:

 1. tuli mieleen, että haluaisitko vielä tehdä postauksen millainen uskovainen olet? miten paljon se näkyy sun elämässä jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä idea! :-) täytyy laittaa korvan taakse, kirjottelen sen joskus :-)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus. Kiva kuulla tällästä henkilökohtasta asiaa sun elämästä :) Oon samaa mieltä että pitää vaan rohkeesti mennä unelmia kohti niin kyllä se viellä palkitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiva kuulla että tykkäsit :-) Todellakin, koska mikä nyt olis pahinta, mitä vois tapahtua unelmia tavoitellessaan? Ehkä se, ettei se toteudu, mutta siinä voi kohdata niin paljon muuta hyvää, ja löytyä uusia unelmia :-)

   Poista
 3. Täällä on toinen hihhuli! Ihanasti kirjoitettu, taas jälleen kerran :-) olisin halunnut kovasti tuonne kyseiseen tapahtumaan mutta en uskaltanut kun en saanut ketään kaveria mukaan ja nyt vähän harmittaa :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai säkin oot! :-) no ilmankos gfm:stä tykkäsit, hihi :-) Voi että kun ois tiennyt, oisit voinut tulla meijän kans! Ja suosittelen muutenkin noita WUP-iltoja, jos et oo siellä käynyt! :-)

   Poista
 4. Suloinen kirjoitus! Itse olen tosi kaukana uskovaisesta, mutta silti kiinnostaa kamalasti uskonasiat :D Pohdin muutenkin paljon filosofisia asioita, ja uskonto liittyy todella vahvasti filosofiaan. Tosin kyseenalaistettavana asiana, mutta se on silti jännittävä asia pohdiskella, ja varsinkin ihmiset jotka uskovat. Uskominen on niin erilaista eri puolin maailmaa, ja vielä Suomestakin löytyy niin paljon erilaista uskomista saman uskonnon sisällä. Pyhien kirjojen erilainen tulkitseminen ja kuoleman jälkeinen elämä varsinkin ovat kiinnostavia aiheita! Kiva tosiaan lukea tämmöisiä, ja kuten joku tuolla ylhäällä sanoi, tee ihmeessä joku Minun uskoni -postaus :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ihana kuulla että tykkäät! :-) Meitä on moneen junaan, ja munkin mielestä on mielenkiintoista kuulla muiden mielipiteistä ja uskoista - tai sitten uskonnottomuudesta. Vaikka kiehtookin muiden uskonnot ja mielipiteet, ei se tarkoita sitä, että itse tarvitsisi ajatella ja uskoa samoin :-) Usko kuitenkin tulee ihmiseltä itseltään, eikä ketään voi pakottaa tai aivopestä vasten tahtoaan. Pitääpä tosiaan joskus kirjoittaa sellainen! :-)

   Poista
 5. Täältä löytyy yksi hihhuli... ;) Hyvä kirjoitus :)

  VastaaPoista
 6. Mulle sanassa "hihhuli" on jotenkin negatiivinen sävy. Mutta olen uskovainen, enkä mitenkään erityisesti sitä peittele. Jos joku kysyy jotakin, kerron kyllä että uskon ja noin. Kun taas sitten miesystävä on ateisti, joka tykkää ärsyttää ja provosoida uskonasioilla. Mä en esimerkiksi sen lapsille ole puhunut uskonasioista ikinä, vaikka ollaan oltu reilu vuosi yhdessä. Ei mun ole mitään syytä puhua. Mutta jos ne kysyis jotain, vastaisin niinkuin asiat minusta on (ja kertoisin että isi ajattelee eri tavalla ja äiti varmaankin vielä eri tavalla, ja te saatte ite päättää miten uskotte).

  Voisin vuodattaa paljonkin asioita, mutta en taida viitsiä. Niiden ateistien ois hyvä muistaa, ettei uskovainen ole synonyymi Päivi Räsäselle tai jotain.

  Ja niin, mustakin vois olla kiva lukea enemmänkin miten sinä uskosi koet (en oikeasti tiedä paljoakaan helluntailaisuudesta, kun olen itse luterilainen- tai ennemminkin minä uskon niinkuin musta hyvältä tuntuu, mikä poikkeaa joiltain osin aika paljon luterilaisuudesta :D ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tuo "hihhuli" on sanana vähän sellainen, että riippuu kuinka sen sanoo, että onko siinä negatiivinen sävy vai ei, mutta toki ihan perus "uskovainen" on huomattavasti parempi :-) Mäkään en paljoa uskonasioista huutele, ystävät kyllä tietävät että uskossa olen, mutta jutellaan asiasta jos he itse aloittavat keskustelun. Mun mielestä usko on kuitenkin niin henkilökohtainen asia, ettei sitä tarvitse koko maailmalle koko ajan toitottaa, mutta ei myöskään tarvitsisi mitenkään peitellä. Mun puolesta ihmiset saa uskoa tai olla uskomatta, kunhan antaa muidenkin tehdä niin kuin parhaaksi näkevät :-)

   Joo, tosi monet ei-uskovat rinnastaa jokaisen uskovaisen Päivi Räsäseen tai johonkin tyyppiin, joka jakaa lentolehtisiä kadulla ja haluaa jutella Jeesuksesta :-D Näissä kummassakaan ei ole mitään pahaa, mutta täytyisi ymmärtää, ettei kaikki ole samanlaisia. Onhan ei-uskovaisiakin erilaisia, ja heillä on eri mielipiteitä, joten miksei uskovaisistakin voisi olla.

   Kiva kuulla, että on toivottu postaus, täytyy tosiaan se toteuttaa jossain vaiheessa :-) Helluntailaisuus ei mun mielestä kovinkaan paljoa eroa luterilaisuudesta, mutta itse koen sen niin, että helluntaiseurakunnan kokoukset ja toiminta muutenkin on hieman vapaampaa. Toki luterilaisessakin kirkossa käyn, niin kuin monessa muussakin vapaansuunnan seurakunnassa :-)

   Poista
 7. Ihana postaus <3 Tykkään paljon sun blogista kun sä oot niin ihanan aito ja kirjoitat mitä oikeasti ajattelet! Jatka samaan malliin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos paljon! :-) Kiva kuulla että tykkäät, ja yritän ainakin pysyä samanlaisena :-)

   Poista
 8. Ei kyllä millään uskois että oot uskossa kaiken sen jälkeen miten oon huomannu sun käyttäytyvän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, tahtoisitko hieman selventää? Tarkoitatko täällä blogissa vai livenä? Oon pahoillani, jos oon sua jotenkin loukannut, mutta täytyy muistaa, että uskovaisetkin ihmiset ovat vajavaisia ja tekevät virheitä. Se, että on uskossa, ei poista ihmisen omaa luonnetta ja tapoja toimia, eikä tee ihmisestä täydellistä. Mä myönnän, että oon paljonkin virheitä tehnyt ja varmasti kohdellut ihmisiä väärin, vahingossa ja ehkä jopa tarkoituksella. Kuitenkin tahtoisin oppia olemaan parempi ihminen, niin kuin varmasti me kaikki.

   Laita mulle vaikka Facebookissa viestiä tai sähköpostiin tanja.k.luoma@gmail.com jos tahdot jutella tästä. Ja vielä kerran haluan sanoa että oon pahoillani jos oon sua kohdellut väärin tai loukannut. Mukavaa kevättä! :-)

   Poista
  2. Ihan oikeassa elämässä. Luulin et oot mun kaveri. Kyllä mä uskon että tajuat kuka oon jos hetken pähkäilet.

   Poista
  3. Oon pahoillani, mutta nyt ei kyllä sytytä ollenkaan. Myönnän, etten aina kohtele ihmisiä niin kuin kuuluisi, ja sanon usein sellaista mitä en tarkoita. En myöskään ole hyvä pitämään yhteyttä tuttujen ja kavereiden kanssa, enkä vaan ole sellainen ihminen joka pyytää toista kahville tai johonkin. Joka tapauksessa haluan pyytää anteeksi, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että uskovaisetkin tekevät virheitä.

   Poista
 9. Täältä löytyy kanssa yksi! Jumalan käsiin kaikki, tekee elämästä kummasti helpompaa kun aina voi luottaa johonkin vaikka kaikki tuntuis romuttuvan ihan täysin, kaikella on tarkoituksensa. Kiitos tästä ihanasta postauksesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Liian usein tulee luotettua liikaa omiin kykyihin hoitaa asioita, ja sitten "huudettua" Jumalalle jos jokin ei mee niin kuin piti. Pitäis osata luottaa ihan kaikessa Jumalaan, koska Hän tietää paremmin ja on ennalta jo kaiken suunnitellut :-) Voi kiitos sulle ihanasta kommentista ja mahtavaa loppukevättä sekä tulevaa kesää! <3

   Poista
 10. Meikäläinen ei itseään uskovaksi laskisi, mut uskonasiat on silti tosi lähellä sydäntä enkä lähde kieltämään sitä, etteikö jotain ylempää voimaa olisi. Ja se on pakko ollut todeta, et Raamattuopiston jutut, joissa oon pyörinyt mukana on tuonut mun elämään ihan mahtavia ihmisiä ja kokemuksia, sekä paljon ajateltavaa! Noin yleensäkin koen uskonnot tosi kiehtovina, mut silti se oma on vaan jotenkin kaikista mielenkiintosin :D Ihana postaus anyway - sun asenne omaan uskoosi ja sen esille tuomiseen on mahtava; et tyrkytä, mut esität asian ylpeänä just niinkun kuuluukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot niistä saanut mukavia kokemuksia :-) Itse en oo Raamattuopiston jutuissa ainakaan muistaakseni käynyt, mutta uskon että hyviä tapahtumia ovat. Usko ja uskonto on hieno asia, kun niitä on kuitenkin monenlaisia, esimerkiksi luterilaisten ja helluntailaisten jutut eroavat jonkin verran toisistaan, mutta kuitenkin samaan Jumalaan uskotaan ja Raamattu toimii ohjenuorana :-) Kiva kuulla että tykkäät, siihen pyrinkin etten yrittäisi tyrkyttää uskoa kenellekään, mutta kuitenkin kerron asiasta ja vastaan jos jollakin on jotain kysyttävää :-) Hieman pelotti tätä julkaistaessa että noinkohan katoaa seuraajat, kun uskovaiset näinä aikoina nähdään niinä pahoina ihmisinä, jotka vaan tuomitsee ja kieltää kaiken kivan, mutta oikeastaan lukijoita tuli lisää :-D

   Poista
 11. En itse ole kristitty, mutta buddhalaisuuden myötä olen oppinut arvostamaan kaikenlaisia näkemyksiä uskosta ja hengellisyydestä. :) Ihana kirjoitus, on tärkeää muistaa olla oma itsensä ja luottaa siihen. Me ollaan kaikki arvokkaita uskonnosta riippumatta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mun lähipiiristä ei löydykään buddhalaisia enkä siitä oikeastaan paljoa tiedä, mutta teoriassahan uskonnot perustuu samaan asiaan, on vain eri näkemyksiä ja mielipiteitä asioista :-) Kiva kuulla että tykkäsit ja oot aivan oikeassa! Jokainen on arvokas ja ainutlaatuinen ihminen, oli sitten kuinka hyvä tai paha tahansa. Lohduttavaa tietää ettei itsekään tarvitse olla täydellinen, vaan kelpaa just tällaisena :-)

   Poista
 12. täällä ruudun toisella puolella on yksi hellari sekä uskovainen nuori :---)
  löysin tän sun blogis just ja tykästyin tähän tosi paljon! sun tyylis on ihanan erilainen ja värikäs ja mukava ja osaat kirjottaa mielenkiintosesti ja koukuttavasti :--P on ihana löytää uusia blogeja luettavaks ja sun blogias aion todellakin ruveta seuraamaan!
  löysin meistä myös yhtäläisyyksiä:
  meillä on samat arvot ja molemmat tykätään kissoista :-D

  mutta siis tää blogi on kyl todella kiva uusi tuttavuus! jatka samaan malliin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, kiitos hurjasti ihanasta kommentista! :-) hih, kiva kuulla, että löytyy yhtäläisyyksiä. Kissut on parhaita! :-) jee, kiitos vielä kerran ja tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt :-)

   Poista
 13. ja ainiin, unohin sanoa että sulla on aivan ihana hymykuoppa! ja on aika eksoottista ku se on vaan toisella puolella :-D :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiva jos tykkäät! :-D mua on joskus häirinnyt kun on vaan toisella puolella, mut on siihen tottunut... Pienempänä huijasin kavereita sillai, että oon saanut hymykuoppani painamalla sormen poskea vasten. Ja että se on vaan toisella puolella siks, kun tunneilla nojasin aina käteeni siten, että painoin sormella siihen kohtaan :-D En tiedä tuliko se missään vaiheessa ilmi, että vaan juksutin niitä :--D

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)