29. kesäkuuta 2015

MITEN VÄRJÄÄN HIUKSENIMun pääni toimii oivana jäänmurtajana uusissa tilanteissa. Lähes poikkeuksetta uuden ihmisen tavatessani saan kuulla kehuja hiusväristäni, ja sen jälkeen lähes poikkeuksetta multa kysytään yksi tietty kysymys: "kuinka sä oot oikein värjännyt nuo?" tai "kuinka sä oot saanut sun hiukset ton väriseksi?" Myös blogin kautta on tullut paljon kyselyä miten ja millä värjään hiukseni, joten päätin omistaa sille oman postauksen jälleen!

5

Hiukseni ovat viihtyneet smurffin värisinä huhtikuun alusta asti, toki siinä välissä oli viikon mittainen tauko, jolloin kokeilin miltä harmaat hiukset näyttäisivät. No eihän se onnistunut alkuunkaan, niin kuin täältä voitte lukea. Tämän muutaman kuukauden aikana olen kerinnyt kokeilemaan useampaa tapaa, jolla hiuksista saa siniset. Ensimmäisellä värjäyskerralla värjäsin Colormask Paint -väreillä (josta voitte lukea täältä) ja sen jälkeen olen kokeillut erilaisia suoravärejä.

1

Tällä hetkellä käytössäni on Crestol Professionalin Fantasy Colorgloss -suoravärit. Mielestäni nämä ovat parhaita värejä, joita olen kokeillut, tai ainakin nämä sopivat parhaiten tarpeisiini. Väriaine on riittoisaa, väri säilyy hiuksissa hyvänä melko kauan, värivalikoima on laaja eli sinistäkin löytyy eri sävyissä sekä hinta on nämä ominaisuudet huomioon ottaen sopiva. Hinta taitaa olla myös halvimmista päästä purkin kokoon nähden, ainakin niistä väreistä, joita kampaamoissa myydään.

2

Mulle toimivin ratkaisu on ollut se, että sekoitan itse sopivan sävyn. Tokihan tarjolla olisi monen väristä ja sävyistä suoraväriä, mutta itse saan mieleisen sekoittamalla kahta eri väriä. Tällä hetkellä käytössäni ovat Absolut Green ja Absolut Blue -sävyt. Näitä sekoitan niin, että sinistä on melkein puolet enemmän kuin vihreää (ks. kuva alla) ja laimennan väriä vielä hieman hoitoaineella, ettei tulos olisi liian tumma. Värin sekoitan vanhassa muovirasiassa. Levittämiseen tykkään käyttää värjäyssivellintä, mutta voihan sen lätkiä suoraan purkistakin taikka nostella sormin hiuksiin. Värin kestossa tai tarttumisessa en ole huomannut eroa, värjää sitten kuiviin tai kosteisiin hiuksiin, joten yleensä levitän kosteisiin hiuksiin, koska silloin väriä tarvitsee vähemmän ja se levittyy helpommin. Värin annan vaikuttaa yleensä puolesta tunnista tuntiin, pakkauksessa suositellaan vaikutusajaksi 20-30 minuuttia.

3

Suoraväreistä on hyvä tietää:
 - Ei tartu värjäämättömään hiukseen
- Jos tahtoo mahdollisimman kirkkaan ja hyvän lopputuloksen, kannattaa pohjavärin olla ihan valkoinen
- Nimensä mukaan suoravärejä, joten aineita ei tarvitse sekoittaa, vaan voi käyttää suoraan purkista
- Väripurkkia ei tarvitse käyttää kokonaan yhdellä kerralla, vaan samasta purkista riittää useampaan värjäyskertaan
- Säilyy avattuna puoli vuotta, mutta itse olen käyttänyt sen jälkeenkin
- Väri säilyy kirkkaana hiuksissa noin 1-2 viikkoa
- Näitä myydään kampaamoissa ja joissakin suurissa tavarataloissa, kuten Prismassa
- Suoravärejä voi sekoittaa keskenään
- Ei kuluta hiusta, vaan pikemminkin hoitaa sitä
- Värjätessä kannattaa aina käyttää suojakäsineitä

7

Oletteko te värjänneet hiuksianne koskaan suoraväreillä? Jos olette, mitkä värit ovat teidän mielestänne parhaita?

16 kommenttia:

 1. Siis noi sun hiukset on vaa ihan tajuttoman upeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti! :-) itekin oon eniten tykännyt näistä, vaikka melkein kaikkia värejä oonkin kokeillut! :-D

   Poista
 2. Ootko kokeillu sellasta jotaki directions väriä? Ainaki sen tubettajan mansikkkan jossai videos se näytti sellasta ku se värjäs siniseks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon sitä samaa sävyä kokeillut, kun bongasin sen Mansikan videosta :-) Se oli myös ihan hyvää, mutta enemmän tykkään näistä ihan jo pakkauksenkin takia. Näitä on helppo vaan puristaa sopiva määrä astiaan, kun siitä toisesta piti kaivaa jollain lusikalla tms sitä väriä :-D

   Poista
 3. Noi on just parhaita värejä! Niillä värjäilin aikanaan pinkiksi ja aikanaan turkoosiksi. En tosin ikinä hoksannut tuota sekoittamisjuttua - kiitos vinkistä siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sanos muuta! :-) Ja niin paljon värivaihtoehtojakin! Joo näitä tosiaan voi sekoittaa kaikkia keskenään, ja mä oon ainakin sekoittanut myös muun merkkisiä suoravärejä näihin, eikä oo ollut mitään ongelmia :-)

   Poista
 4. Aww kuinka ihanat hiukset!!! Mäkin tahon tollaset <3

  VastaaPoista
 5. hiukses on niin söpn väriset ! havittelin itte muutamia kuukausia sitten sinistä hiusväriä, mut eihän se onnistunukkaa. pitäis varmaan tehdä sekin suoravärillä ni toimis. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista vaan! :-) Voi ei, harmi ettei onnistunut... Onhan se tietenkin aina riski värjätä hiuksia eikä koskaan voi olla varma lopputuloksesta, mutta jos vielä siniseksi haluat niin nää värit on ainakin mulle toimineet hyvin! :-)

   Poista
 6. Ihan parhaita suoravärejä juurikin nuo! Itse aikanaan kun hiuksissa jotain muutakin oli, kun tylsää ruskeaa, tutustuin kyseisen merkin violetteihin ja pinkkeihin (ja taisinpa punaistakin käyttää ylläpitämään punaista kestoväriä) ja tykästyin. Ja purkki tosiaankin on kätevä ja riittoisa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin löysin nää värit joskus, kun mulla oli punaiset hiukset, käytin kans näitä värin ylläpitämiseen :-) Näitä on tullut käytettyä jo kauan, välillä kokeilen jotain muuta mutta ei oo näille voittajaa löytynyt :-D

   Poista
 7. Noi sun hiukset♥

  Ja kyllähän siinä sitten kävi, ettei se osotteen muutto menny niinkun suunnittelin. En ainakaan usko, että osotteen muuton jälkeen postaukset päivittyy bloggerin lukulistalle :/ siltä mun tän hetkinen testi näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, itsekin tykkään :-)

   Ai, no hyvä juttu että ilmoitit, pitääpä käydä lisäämässä uusi osoite lukulistalle! :-)

   Poista
 8. Kysy vaa montako kertaa oon noilla värjänny :D lemppari väriä ei oo vielä kyllä löytyny :) menee vähä niinku fiiliksen mukaan..mutta ehkä parhaiten mulle sopiis lila :) ja nua sun hiukset on kyl yli hienot..ite ei vaa viiti värjätä samalla ettei olla ihan samiksii ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot tainnu värjätä useammin kuin mä, tai vähintään yhtä usein :-D munkin mielestä sulle ehkä sopii parhaiten se lila, mutta toisaalta sulle sopii melkein mikä vaan :-) Mäkin vähän haaveilen niistä vaaleanvioleteista hiuksista, mitkä mulla oli joskus viimesyksynä, mut en nyt ainakaan ihan heti oo värjäämässä :-D No ei se mua haittais vaikka värjäisitkin :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)