4. kesäkuuta 2015

PURNAUSKIS - KISSAIHMISEN PARATIISI


Kuinka moni teistä tykkää kissoista? Mä täällä heilutan molemmilla käsillä ja nostanpa vielä jalatkin ylös, että minä, minä. Olen henkeen ja vereen kissaihminen. Kissat ovat niin mahtavia, aivan lempparieläimiäni, vaikka niille allerginen olenkin. Siksi viime lauantaina tunsin olevani kuin paratiisissa, koska kuten edellisessä postauksessani kerroin, kävimme Tarun kanssa lauantaina Kissakahvila Purnauskissa (en osaa taivuttaa kahvilan nimeä, mutta perusmuodossaan se on siis Purnauskis.)

5 9

Tahdoin tehdä aiheesta oikein oman postauksensa, sillä mielestäni kahvila ja sen koko idea oli aivan mainio, ja ehdottomasti ansaitsevat sen verran palstatilaa. Kahvila sijaitsee Tampereella keskustan tuntumassa, ja on tietääkseni ainoa laatuaan Suomessa. Kuten nimestäkin voi päätellä, yritys pyörii aika pitkälti kissojen ympärillä, joten kisuja vilisi siellä sun täällä ympäri kahvilaa, niin elävinä kuin patsainakin. Toki patsaat eivät vilisseet, aivan paikoillaan pysyivät, hehe. 

8 4

Vaikka se ei pakollista olekaan, kannattaa varata etukäteen aika kahvilaan, sillä suuren suosion vuoksi saattaa jäädä kisujen rapsuttelusta paitsi, jos ei varausta ole. Kahvilan sisäänpääsymaksu on viisi euroa, mutta takaan, että elämys on jokaisen sentin arvoinen! Seuraksi saa aktiivista tai vähän vähemmän aktiivista kisua, joista osa tyytyy vain näyttämään hyvältä, ja osa kiipeää syliin asti paijattavaksi. Tilat ovat melko pienet, joten saa varautua siihen, että samassa pöydässä istuu tuntemattomiakin ihmisiä, mutta se ei haittaa, kun rakkaus kisuja kohtaan yhdistää kuitenkin.

6

Henkilökunta - kissat mukaan laskettuna - on mukavaa ja puheliasta, näin asiakkaana sai kokea olevansa tervetullut heti ensimetreiltä alkaen. Pientä naposteltavaakin saa ostaa, kuten nyt kahvilasta kuuluukin. Itse luotin suklaakakkuun jäätelönokareella ja kissacappuccinoon, ja hyvin maistui. Toki tuo cappuccino oli makuuni hieman liian vahvaa, kun yleensäkin juon kahvia vain sokerilla ja maidolla - vai pitäisikö sanoa, että juon maitoa ja sokeria kahvilla, hah.

10

Kaiken kaikkiaan kokemus oli oikein mieluinen, ja suosittelen ehdottomasti, että käytte tuolla, jos Tampereella päin liikutte ja kisuista yhtään tykkäätte. Ja kuka nyt voisi olla tykkäämättä, katsokaa nyt vaikka tuota viimeisen kuvan Viirua. Tämä ihana hyppäsi syliini ja viihtyikin siinä tovin jos toisenkin. Ihan olisin voinut sen kotiuttaa, tai miksei niitä muitakin, allergiasta viis! Hieman harmittaa, etten saanut ikuistettua muita kisuja kuviin, mutta onpahan tekemistä ensi kerraksikin, sillä todellakin aion vierailla tuolla uudelleenkin!

Oletteko te käyneet tuolla tai haluaisitteko käydä? Entä oletteko enemmän kissa- vai koiraihmisiä? Mun vastaukseni varmasti voi jo arvata, hihi... 

PS. Käykää toki tsekkaamassa kahvilan oma blogi tästä (klick)! 

18 kommenttia:

 1. Voihh mitä söpöliinnejä täällä <33 tahtoisin kovasti tuonne mutta asun niin kaukana tampereesta... mut jos joskus meen tampereelle nii varmaa meen tuonne!! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noi oli kyllä aivan ihania, varsinkin tuo Viiru, kun se vaan tuli mun syliin ja jäi siihen :-) Voi harmi, toivottavasti joskus pääset käymään tuolla!

   Poista
 2. mäkin ilmottaudun kissaihmiseksi ja viittaan kaikilla mahdollisilla raajoilla :D kissat on vaan niin ihania ja niitten touhuja vois seurata vaikka kuinka kauan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! :-) Ja onko mitään rentouttavampaa ääntä, kuin se kisun syödessä kuuluva raksuttava tai rouskuttava ääni! :-D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No niin on! :-) nyt jo suunnittelen seuraavaa reissua sinne :-D

   Poista
 4. Mäkin pidän kissoista... ;)

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa ihanalta paikalta, tuonne olisi kyllä kiva päästä käymään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi se olikin! :-) Ja tosi kivasti sisustettu, vähän samaan tyyliin kuin noiden blogin ulkoasukin on. Suosittelen kyllä että käyt, jos Tampereella päin liikut! :-)

   Poista
 6. Ihanat! Meillä ei täälläpäin ole (kai..) kisukahviloita, mutta toivottavasti ne leviävät pian tänne asti. Tai onhan meillä kotonakin tuo yksi pallero mutta ei haittaisi yhtään vähän muidenkin kisujen kanssa hengailla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun tietääkseni niitä ei vielä muualla oo, mutta toivotaan että tulee :-) tuo oli niin ihana paikka :-)

   Poista
 7. Oih ihanaa! Toinen henkeen ja vereen kissahullu ilmoittautuu! Olen jo pitkään halunnut käydä tuolla kissakahvilassa, mut jostain syystä lähtö on lykkääntynyt koko ajan (enkä edes asu sen kauempana kuin Jyväskylässä). Siskoni tosin tekivät sinne road tripin viime talvena Kuopiosta asti, joten jospa minäkin nyt kesällä saisin vihdoin käytyä Tampereella. Kahvilassa vierailu tulee ehdottomasti olemaan reissun kohokohta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei kannattaa tsekata Onnibussin aikataulut ja hinnat, mä ainakin kerran tulin Jyväskylästä Tampereelle sillä ja oli hyvä ja halpa! :-) Meilläkin reissun kohokohta ehdottomasti oli tuo kissakahvila, oon niin kauan haaveillut sinne pääsystä :-)

   Poista
  2. Ok hyvä tietää! :) Oon myös ahkera kimppakyytien suurkuluttaja. Pitää kyllä ehdottomasti nyt kesällä mennä käymään!

   Poista
  3. Noniin, eli ei varmaan jää rahasta kiinni se matka sitten :-) toivottavasti pääset käymään jossain vaiheessa siellä! :-)

   Poista
 8. Oi mitä suloisia kisuja :3 Tuolla ois kyllä kiva päästä joskus käväseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! :3 Suosittelen kyllä käymään jos tulee mahdollisuus! :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)