2. heinäkuuta 2015

BAMBEJA JA NALLEJA

Varoitus: epätavallinen kuvatulva luvassa!
Käykö teille koskaan niin, että etsitte Wikipediasta tietoa esimerkiksi jostakin bändistä, ja kotvasen kuluttua huomaatte, että olette seikkailleet Wikipedian ihmeellisessä maailmassa niin kauan, että olette päätyneet lukemaan sivua ranskalaisesta yleisurheilijasta, josta ette ole aiemmin kuullutkaan? Mulle kävi tänään niin. Googletin syystä tai toisesta Bambia (elokuvaa) ja huomaamattani siirryin artikkelista toiseen, päätyen lopulta mursuista kertovalle sivulle. Tässä välissä kahmin innoissani tietoa mm. valkohäntäpeuroista, ilveksistä, naaleista ja jääkarhuista. Olihan se mielenkiintoista, mutta turhaa tietoa.

2 4 7

Syy, minkä takia Wikipediaan alunperin päädyin, oli käyntimme Ähtärin Eläinpuistossa. Siellä näimme mm. lapsuuteni lempparieläimeni, bambin. Tai valkohäntäpeurojahan ne taitaa olla oikeasti, mutta mulle nuo täplikkäät ovat bambeja, hah. Kävimme siis tiistaina Tarun kanssa Ähtärissä kiertelemässä, ja saimme kulutettua jopa neljä tuntia, ihan vain eläinpuistossa kiertelyyn! Oli kiva käydä siellä kahdestaan, kun sai kiertää omaan tahtiin ja katsella omasta mielestään mielenkiintoisia eläimiä ihan niin kauan kuin tahtoi. Viimeksi kun on ollut tuolla joskus ala-asteikäisenä koulureissulla.

3 10 6

Ja olihan siellä nähtävää! Aluksi nettisivuja selatessani ajattelin, että tuleekohan turha reissu, kun eläinten määrä tuntui niin pieneltä, mutta ei tullut. Hieman jäi harmittamaan se, ettemme nähneet kettuja ollenkaan ja pandan ja lumileopardinkin vain osaksi, kun ne lymyilivät puiden takana. Muutenkin eläimet olivat harmittavan rauhallisia. Olisi ollut kiva nähdä jotain toimintaa siellä, mutta ymmärtäähän sen, etteivät ne hirveästi saa siellä riehua.

5 9 12

Mielenkiintoisimpia otuksia taisivat olla karhut. Ei siis siksi, että ne olisivat siellä jotain tehneet, vaan ylipäätään. Mun mielestäni karhut ovat jotenkin kiehtovia eläimiä ja olenkin jo pitkään toivonut törmääväni niihin luonnossa. Tietenkään en niin itsetuhoinen ole, että toivoisin iltalenkillä karhun tulevan vastaan, mutta olisi sellainen kiva nähdä vaikkapa autosta käsin.

15 16 13

Kaiken kaikkiaan oikein mukava reissu! Sääkin oli meidän puolellamme, ei ollut hirveän kuuma eikä satanutkaan muuta kuin matkojen aikana. Kuvat nyt ovat mitä ovat, sillä tuli lähdettyä niin yllättäen reissuun. Tähän tarkoitukseen sopivampi objektiivi, 55-300 millinen, jäi Seinäjoelle ja kuvat täytyi ottaa kamerassa kiinni olleella 35 millisellä objektiivilla. No, näihin nyt on tyydyttävä, kyllähän näistäkin näkee mikä eläin on kyseessä.

8

Oletteko te käyneet Ähtärin Eläinpuistossa? Entä mikä on lempieläimenne?

12 kommenttia:

 1. Kiva kun oli vähä enemmän kuvia ku yleensä!:) Ja ihan hyviähän ne on! Hauska toi viiminen kuva :D Mun lempieläin on susi, ne on niin ihanan pelottavia mutta silti kiinnostavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät, aattelin että niitä tuli vähän liikaa :-D Haha, kiitti! :-) Sudet on kans aika kiehtovia!

   Poista
 2. Kivojahan nää kuvat on! Oon itse käynyt Ähtärissä joskus pari vuotta sitten, täältä vaan ei lähdetäkkään sinne ihan päiväreissulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllähän näistä näkee että on rajattu melkoisesti, että on saatu näin läheltä kuvat, tuolla objektiivilla kun ei saa zoomattua :-D Hah joo sieltä taitaakin olla vähän pidempi matka, meiltä ei oo kuin joku vähän reilu sata kilometriä :-)

   Poista
 3. En oo koskaan käyny :( tulis nimittäin aika pitkä matka sinne :D ja onhan täällä Korkeasaari lähellä (: Ihania eläinkuvia♥

  Mäki toivon ihan samaa, että näkin karhun tai jonkun muun, kuten hirven autosta käsin. Ihanaa, että joku muukin toivoo samaa. Pari kertaa oon jollekkin kertonu tästä.. niin saan vaan kommenteja "ootko hullu"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Korkeasaaressa saattaa olla niitä vähän eksoottisempiakin eläimiä, tai niin ainakin muistelisin. Oon käynyt siellä joskus pienenä :-) Hihi kiitti! :-)

   Vähä siistiä että löytyy kohtalontoveri! Multakin on moni kysynyt et oonko aivan sekasin :-D Hirven oon muutaman kerran nähnyt autosta käsin, kerran vähä turhankin läheltä, onneksi ei osunut sentään... Mutta karhun näkeminen ois unelma! :-)

   Poista
  2. Eksoottisia eläimiähän siellä suurimmaks osaks onki (: Kerran oon nähny mökillä kaks hirvee pellolla 800 metrin päässä joten ei oikee nähny kunnolla. :/

   Poista
  3. Sinnekin ois kyllä mukava päästä pitkästä aikaa! :-) Aivan, mun porukat asuu niin metsän keskellä että siellä näkyy ties mitä elukoita vähän väliä, mutta karhuun en oo onnistunut törmäämään. Joskus pari vuotta sitten joku oli nähnyt siinä kilometrin päässä mun vanhempien talosta karhuemon ja kolme poikasta, mutta enhän mä tietenkään niitä nähnyt :-D

   Poista
 4. Kivanoloinen paikka ja tuollahan on vaikka mitä eläimiä ! :) Itse en oo koskaan käynyt, mutta kiinnostaisi kyllä. Harmi ku on niin kaukana itsestäni. Kivoja kuvia oot ottanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan toi kiva paikka, vaikka ehkä oisin kaivannut jotain eksoottisempiakin eläimiä sinne... Täytyy varmaan lähteä Korkeasaareen, jos siellä olisi sellaisia eläimiä, joihin ei Suomen luonnossa voi törmätä :-D Voi kiitti! :-)

   Poista
 5. Ui ihania eläinkuvia!! :) Raukka karhu kun vaan makaa.. Tais olla lämmin päivä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli vähä reppana :3 Vanha ja väsynyt... No ei nyt mitenkään hirveän lämmin, joku alle parikymmentä astetta ja aika pilvistä, mutta kai eläimillä aika lämmin oli :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)