17. heinäkuuta 2015

LEMPPARIJUTUT LAPUALLAAlkaa P:llä loppuu A:lla, hianoo olla Pohojammaalla, pellot tasaaset mua kotia johrattaa! Teistä osa varmaan tietääkin, mutta tiedoksi niille jotka eivät tiedä, olen kotoisin Lapualta. Asuin siellä ensimmäiset 16 vuotta elämästäni, jonka jälkeen muutin Seinäjoelle opiskelemaan ja sille tielle jäin. Vaikka Lapualla en tahtoisikaan enää asua, on se mielestäni monella tapaa hieno kaupunki, joten päätin koota postauksen lempiasioistani Lapualla. Toivottavasti tykkäätte!

11

Ruokapaikat ja kahvilat
Tärkeimmät ensin, haha! Ruokapaikoista ehdoton suosikkini on Pizzeria Elma, josta saa mun mielestäni maailman parhaat pitsat, kebabeja ja salaatteja unohtamatta. Elma on todella viihtyisä ja sijaitsee hyvällä paikalla keskustassa. Sen terassilta on hieno näköala Lapuanjoen yli tuomiokirkolle. Henkilökunta Elmassa on oikein mukavaa ja ammattitaitoista. Elman nettisivuille pääset tästä

2

Toinen suosikkiruokapaikkani on Lapuan Grilli, joka sijaitsee entisen matkahuollon luona torilla. Grilliltä saa nopeasti ja edullisesti pitäjän parhaat burgerit. Lapuan Grillin maukkaita hampurilaisia saa nykyään myös Espoossa Pohjanmaan Grilliltä, jota mm. Arman Alizad kehui Facebook-sivuillaan. Lapuan Grillin nettisivuille pääset tästä.

1

Suosikkikahvilani, Annalan Villa Cafe & Shop, sijaitsee noin viiden kilometrin päässä keskustasta Kuortaneelle päin. Kahvila on todella kauniilla paikalla joen rannassa ja se on sisustettu upeasti. Kahvilan yhteydessä on kauppa, jossa myydään kaikkea pientä sisustustavaraa, kuten kynttilöitä, käsipyyhkeitä ja koristetyynyjä. Kahvilan nettisivuille pääset tästä.

8

Kulttuuri 
Oikeastaan nämä kaikki kulttuurisuosikit löytyvät samasta osoitteesta, eli Kulttuurikeskus Vanhasta Paukusta. Paukusta löytyy menoa ja meininkiä joka lähtöön, on elokuvateatteria, teatteria, musiikkiopistoa, museoita, kirjastoa, näyttelyitä, myymälöitä ja kaikenlaista muuta kivaa. Mun suosikkijuttujani Paukussa on - tällaisena lukutoukkana tietenkin - kirjasto. Siellä olen elämästäni viettänyt useamman tunnin mm. odottaen, että äiti pääsee töistä.

7 10

Muita mielestäni hienoja asioita Paukussa on erilaiset näyttelyt. Kiersimme alkuviikosta niitä Tarun kanssa ja kyllähän siellä olisi saanut aikaa kulutettua vaikka ja kuinka. Samassa rakennuksessa kirjaston kanssa oli Patruunagalleriassa Iholla-näyttely, jossa oli Riikka Katajamäen teoksia. Sen vieressä on Pohjanmaan Valokuvakeskus, josta löytyy kaikenlaisia vanhoja valokuvaustarvikkeita. Sitten oli Patruunatehtaan museo, jossa oli niin Lapuanliikkeen näyttely kuin Patruunatehtaan näyttely. Viereisestä rakennuksesta löytyy vielä Lapuan Taidemuseo, jossa on tällä hetkellä Tommi Toijan Mutantis Mutandis -näyttely.

6

Rannasta löytyy myös Jokilaiva, jolla pääsee noin tunnin mittaiselle risteilylle Lapuanjoelle. Itse en ole sitä kokeillut, mutta tahtoisin kyllä! Nettisivujen - jonne pääset tästä - mukaan matkan aikana opas kertoo Lapuan historiasta ja menneitten aikojen elämänmenosta. Varmasti mielenkiintoinen, ainakin lapualaisille ja Lapuasta kiinnostuneille.

9

Luonto ja nähtävyydet
Ensimmäisenä luontonähtävyytenä mieleen tulee Simpsiön Hiihtokeskus. Simpsiön laskettelurinne on hieno paikka kesälläkin, sillä se on poikkeuksellisen korkea paikka Etelä-Pohjanmaalla ja siksi sieltä näkee pitkälle. Harmi vain, että suurin osa näköalasta on metsää... Mutta kivahan sitäkin on katsella. Simpsiöllä on myös näkötorni, josta avautuu näköala toiseenkin suuntaan, eli sieltä näkee myös peltoja, hehe. Ei vaan, sieltä näkee myös ympäröivää asutusta. Itse en sinne uskaltanut kiivetä, mutta ehkä vielä joskus... Simpsiöllä on myös kivoja luontoreittejä ja sieltä voi vuokrata mökkejä.

12 13

Toinen mukava paikka on Jokilaakson Matkailupuutarha. Puutarha sijaitsee tuomiokirkon läheisyydessä myöskin - yllätys, yllätys - joen rannalla. Puutarha on kaunis ja siisti, ja sieltä löytyy monenlaisia kasveja ja kukkia. Siellä on myös eläinpiha, jossa on pupuja, lampaita ja kanoja. Puutarhan nettisivuille pääset tästä.

3 4

Henkilökohtainen lempparipaikkani Lapualla on Poutun Riippusilta, josta tämän postauksen kuvat on otettu. Sillalla on mukava hengailla ja katsella auringonlaskua, joella uivia sorsia tai ihan vain veden virtausta. Niin kuin tästä postauksesta voi huomata, tykkään vedestä ja rannoista, näistäkin suosikeista suurin osa löytyy veden ääreltä. Vesi on vain niin rauhoittava elementti. Meitsi tykkää!

14

Mitäs tykkäsitte tällaisesta postauksesta? Löytyykö sieltä ruudun takaa lapualaisia tai sellaisia, jotka ovat joskus vierailleet siellä? Jos löytyy, mikä on teidän lempijuttunne Lapualla?

10 kommenttia:

 1. Kiva ja mielenkiintoinen postaus. Mä en oo ikinä käynyt Lapualla mutta tän perusteella pitäs varmaa tulla käymään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Hah, joo onhan Lapuassa hyvätkin puolensa :-D

   Poista
 2. Sait uuden lukijan sekä insta seuraajan :)

  http://myynmaailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Onpas kivan näkösiä paikkoja siellä (: en oo kyllä koskaan siellä käyny tai hirveesti missään päin Suomea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä kans tykkään, erityisesti tuo Vanhan Paukun alue on ihan kuin jossain ulkomailla :-D Mutta eipä Lapualle oikein vahingossa eksy, se on niin pieni paikka ja kaukana kaikesta :-)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus, vaikken oo koskaan Lapualla päin käynytkään :-)

  http://starrynight-emma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Moii! Todellakin saat käyttää mun banneria siinä sun postauksessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! :-) Postaus tulee luultavasti tän viikon sisällä :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)