4. elokuuta 2015

AARTEENETSINTÄÄ

Inhottava tunne, koska rehellisesti sanoen en tiedä kuuluisiko tuota otsikkoa kirjoittaa yhteen. Ahdistaa. Mutta suurin osa netistä löytyvistä aihetta koskevista sanoista oli kirjoitettu yhteen, joten luotetaan nyt siihen... 


Aloitimme hieman perusteellisemman siivouksen asunnossamme tuossa pari päivää sitten. Tarkoituksena on käydä kaapit ynnä muut tavaroidensäilytyskolot läpi, ja katsoa, onko ne tavarat oikeasti sellaisia, joita tarvitsemme. Tällaisena heräteostelijana, joka on vieläpä työskennellyt kierrätyskeskuksessa (josta sai halvalla vaatetta sun muuta tilpehööriä) on myönnettävä, että yksi jos toinenkin vaate tai tavara on sellainen, jolle mulla ei ole käyttöä. Osa on vielä paketissakin tai niissä on hintalaput kiinni, eli en ole niitä koskaan käyttänytkään. 

5

Ja kuten huomasitte edellisen kappaleen ensimmäisen sanan 'aloitimme', eli emme ole saaneet sitä vielä hoidettua loppuun asti. Kaapit olemme jo melkein käyneet läpi, mutta vielä pitäisi siivota muut sotkut ja laittaa tavarat takaisin paikoilleen. Siivousta on hidastanut sen lisäksi, ettemme ole koko aikaa olleet asunnollamme, myös se, kuinka olen jäänyt ihmettelemään tavaroita, joita laatikoistani on löytynyt. Tämä on ollut kuin olisi aarretta etsimässä, kun vähän väliä käteen osuu jotain, jonka olemassaolosta ei ollut minkäänlaista muistikuvaa. Niin vain sitä on unohduttu siivouksen lomassa leikkimään tavaroilla, laskemaan matikan tehtäviä - kyllä, oikeasti -, lukemaan kirjoja, selaamaan vanhoja lehtiä tai päiväkirjoja, pitämään muotinäytöksiä, jammailemaan musiikin tahtiin, kokeilemaan erilaisia koruja ja niin edelleen...

2

Eniten pelotti vaatehuoneen penkominen. Se oli kuin suuri Narnia, niin täynnä kaikenlaista tavaraa, ettei lattiaa juurikaan näkynyt. Otin haasteen kuitenkin vastaan ja raivasin tieni vaatehuoneen ovelta aina takaseinään saakka. Kun vihdoin, tuntien ahertamisen jälkeen olin tyytyväinen vaatehuoneen kuntoon, astuin sieltä ulos omaan huoneeseeni, vain todetakseni sen olevan kuin hävityksen kauhistus. Tietenkin vaatehuonetta siivotessani olin heittänyt tavaroita olkani yli omaan huoneeseeni. Nyt pitäisi sitten siivota se. Eli siirtää tavarat takaisin vaatehuoneeseen, ei kun...

4

No joo, ollaan me jotain saatu aikaiseksikin. Veimme järkyttävän määrän vaatteita ja muuta pientä tavaraa kierrätyskeskukselle. Niitä oli niin paljon, etteivät ne mahtuneet kerralla automme (kröhöm... siis iskän auton) tavaratilaan. Kaiken tämän jälkeen meille jäi vielä niitä parempikuntoisia vaatteita, jotka viemme kirpputorille myyntiin. Eli Seinäjoella kulkevat huomio! Käykäähän penkomassa Ykkös Basaarilla pöytää numero 20! Ei haittaa, vaikka ette olisi niin hyvinsyöneitä kuin allekirjoittanut, sillä sieltä löytyy kokoja ihan äksässästä äksällään. Ja hinnat pitäisi olla kohdillaan, sillä mukana on paljon uutta tavaraa, mutta silti kaikki maksaa alle kaksi euroa.

3

Vaikka olemme jo paljon saaneet aikaiseksi, on asuntomme yhä puunaamista vailla. Kyllähän tähän reiluun seitsemäänkymmeneen neliöön nähtävästi tavaraa ja sotkua mahtuu. Onneksi voi lohduttaa itseään Popedan - tai Fredinhän se alunperin taitaa olla - laulun sanoilla "onhan päivä vielä huomennakin". Ei tätä valmiiksi tarvitse tänä iltana saada. Älkää siis tulko kylään, ainakaan pariin päivään, haha!

1

Jäättekö tekin aina tutkimaan tavaroitanne, kun pitäisi siivota? Mikä on muuten teidän lempparikirppislöytönne? 

4 kommenttia:

 1. Mulla on se pahatapa just että jään tutkimaan kaikkia tavaroita, jos laatikoita rupeen siivoomaan :D siks en niitä siivookkaan niin usein. Sillä muuten siivoisin koko päivän. No jos facenkirpparit lasketaan ni tällä hetkellä lempparein on Fisheye objekti.

  Eikäää vähän ihania kuoria oot vieny myyntiin D: mä oon just ettiny puhelimene kaikkia kivoja kuoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkään en oo tainnut niitä kunnolla siivota sen jälkeen kun muutettiin tänne pari vuotta sitten :-D Järjestänyt vaan. Se on jännä kuinka muka aina löytää jotain mielenkiintoista tavaraa, jonka olemassaolosta ei ollut tietoakaan. Ai se oli kirpparilta! Vähän kiva! :-)

   Voi, mulla on noita galaxy s3:n kuoria pyörinyt laatikoissa ylimääräisenä, kun ostin puoli vuotta sitten uuden luurin :-D Mutta hei, kannattaa tsekata kirpputorit, tuolla ainakin oli muillakin niitä myynnissä :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)