13. elokuuta 2015

NUKKAISTEN VAATTEIDEN PELASTAJA


Tiedättekö sen tunteen, kun uusi vaatteenne tulee pesusta, ja onkin yltä päältä nukan peitossa? Tai löydätte kirpputorilta unelmienne paidan, mutta ette halua ostaa sitä sen nukkaisuuden takia? Mulle tällainen on ainakin tuttua, esimerkiksi molemmat suosikkihameeni ovat todella helposti nukkaantuvaa kangasta - jo muutaman käytön jälkeen hameet näyttävät siltä, kuin olisin kaivanut ne roskalavalta tai vähintäänkin käyttänyt niitä jo monta vuotta. 

Onneksi asiaan on ratkaisu, nimittäin nukanpoistaja! Oikea termi taitaa olla nypynpoistaja, mutta nukanpoistaja istuu suuhuni paremmin, joten käytän sitä. Olen omistanut nukanpoistajan jo muutaman vuoden, ja luulin sellaisten olevan ihan peruskauraa jokaiselle tallaajalle, mutta juttelin aiheesta tuttavani kanssa, ja hän sanoi ettei ole kuullutkaan moisesta. Ehkä siellä lukijoideni seurassa on myös niitä, jotka eivät niistä ole kuulleet ja kenties tämä tieto tulee tarpeeseen, joten levitetäänpä tätäkin ilosanomaa!

5

Omistamani yksilö on - kuten kuvasta näkyy - OBH Nordica 2010 nypynpoistaja. Tämä toimii kahdella AA-paristolla, eli ihan perussormipatterilla. Laitetta on erittäin helppo käyttää, sen kuin vain napsauttaa laitteen päälle ja alkaa trimmailemaan. Mun käteeni tämä on ainakin juuri sopivan kokoinen, vaikkakaan tärinän takia ei kovin kauaa putkeen pysty nyppyjä poistelemaan. Laitteessa on säiliö, josta nukat on helppo kaataa roskakoriin - edellyttäen tietenkin sen, että saa ensin säiliön auki. Näitä myydään ihan tavarataloissa, itse ostin omani Halpa-Hallista. Hintaa tällä on hieman alle 10 euroa.

3 4

Yllä näette vielä ennen ja jälkeen -kuvat. Pahoittelut huonoista kuvista ja kuvien värierosta. Livenä nukat erottuivat paljon paremmin ja tulos oli paljon näkyvämpi, mutta eikö näistä nyt jotenkin selvää saa.

Loppuun vielä plussat ja miinukset:
+ Helppokäyttöinen
+ Halpa
+ Käteen sopiva
+ Tehokas
+ Löytyy melkein joka kaupasta
- Säiliö vaikea avata
- Kova ääni
- Tärinän takia ei niin miellyttävää käyttää

Onko teillä kokemusta nukanpoistajista vai onko nämä aivan uusia tuttavuuksia?

14 kommenttia:

 1. Mäkään en kyllä tienny tollasesta!! :D pitää kyllä katella kaupasta tollanen, kuulostaa ylikätevältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen! :-) Mulla se on ainakin lisännyt vaatteiden käyttöikää ja -mukavuutta :-)

   Poista
 2. Mullakin on tollanen jossain..en vaa oo hetkeen tarvinnu..sitä en tiiä onko vaikutusta sillä että kuivaan vaatteet nykyään kuivausrummussa vaiko onko mun nykyyset vaatteet semmosia että eivät nukkaannu..tiiä häntä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, en kyllä osaa sanoa onko kuivausrummulla vaikutusta... Mullakin tuo pyöri varmaan vuoden jossain laatikon pohjalla, mutta nyt kesän alussa oon ostanut pari hametta, jotka nukkaantuu helposti, niin on taas tullut käytettyä :-)

   Poista
 3. Mä oon miettinyt ostavani tuommoista, mutten oikein uskonut sen maagiseen voimaan :D Täytynee siis käydä ostamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, no kyllä tuo mun mielestäni aika tehokkaasti nukat poistaa, mutta aika usein sitä kuitenkin joutuu käyttämään... Mutta kannattaa ostaa :-) Jostain luin myös, että kertakäyttöpartahöylä olis myös näppärä tuohon, mutta itse en oo uskaltanut kokeilla :-D

   Poista
 4. hahaa voi eikä, en oo ikinä kuullutkaan moisesta :''D Täytyy myöntää kyllä että tuollaiselle olisi kovasti käyttöä. Pistetään harkintaan korvan taakse. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että nyt kuulit :-) Mun mielestä tuo on hyvä, tulee käytettyä pidempään vaatteita, kun saa niistä välillä nukat pois :-)

   Poista
 5. Oon pitäny mielessä kyllä, kun kerroit mulle tosta, mutten oo saanu aikaseks vielä ostaa. :D En oo sit oikee käyttäny niitä nukkaantuvia paitoja. Vois nyt ottaa asiaks käydä ostamassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no onnistuuhan se tietenkin niinkin, ettei vaan käytä niitä :-D Mulla ne nukkaantuvat vaan sattuu olemaan niitä lempivaatteita, niin on tullut tarpeeseen tämä :-)

   Poista
 6. Meillä kotikotona on aina pyörinyt tommosia vempeleitä ja ovat kyllä varsin käteviä. Pitäisi saada aikaiseksi hommattua tänne omaan kotiinkin, sen verran hyödyllisiä kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tuo kyllä mikään huono investointi ole, maksaa itsensä aika nopeasti takaisin, kun ei tarvi vaatteita jatkuvasti ostella :-)

   Poista
 7. Tommonen olis kyllä enemmän kuin tarpeellinen ! :D Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)