17. syyskuuta 2015

LE PETIT MERCATO

1 2 6

Kävelin tuossa eräänä päivänä pitkin Hämeenpuistoa ja bongasin sieltä kyltin, jossa mainostettiin eurooppalaista ruokatoria, joka olisi loppuviikosta niin ikään Hämeenpuistossa. Mielenkiintoni heräsi heti, ja koska kotoamme ei mitenkään hirveän pitkä matka Hämeenpuistoon ole, päätimme käydä jonain päivänä katsomassa, minkälainen meno siellä olisi. Ja tänään koitti sitten se päivä.

Aluksi kävelimme vain torin läpi sen enempää myyntipöytiin tutustumatta, mutta kun eteen tuli koju, jossa myytiin englantilaista toffeeta, olimme kuin sulaa vahaa. Taru toffeen takia, minä myyjän, hihi. Hetken keskustelimme myyjän kanssa englanniksi. Hän tarjosi meille maistiaiseksi toffeeta ja suklaata, mutta enhän minä karkkilakkoilija sellaisia saanut syödä. Jostain syystä jäädyin täysin, enkä osannut rallienglannillani sanoa syytä, miksi en syö karkkia, joten päädyin sanomaan, etten pidä niistä. Siinä sitten Ranskan poika kovaan ääneen ihmetteli, että miten en muka pidä karkeista, kaikkihan niistä pitävät, haha. Oli se niin söpö!

Myöhemmin menimme vielä paremmin tutustumaan markkinoihin, ja sillä kerralla nappasin kamerankin mukaan. Olimme käyneet nostamassa hieman käteistä, joten tällä kertaa pystyimme ostamaankin jotain. Jollain kojuilla taisi olla korttikonekin, mutta itse ainakin maksan toriostokset mieluummin käteisellä. Tosiaan, tuolla oli kojuja laidasta laitaan, osassa myytiin karkkeja, osassa leivonnaisia, joissakin juustoja, keksejä, oliiveja tai majoneeseja, ja joissakin myytiin laukkuja tai palasaippuaa. Jokaiselle jotakin.

4 3 5

Itse ostin tuolta vain churroja nutellan kanssa, ja ne olivat aivan äärettömän hyviä! Olen aiemmin syönyt churroja vain kerran eräässä kahvilassa Seinäjoella, mutta täytyy sanoa, ettei ne olleet mitään näihin tämänpäiväisiin verrattuina. Tarun mukaan tarttui hieman karkkeja eri kojuilta, joita mä sitten kateellisena kuolasin kotona... Mutta ainakin saan ihailla näiden kuvien kautta tuota värien loistetta, joka noista karkkikuvista huokuu. Mun mielestäni ne on niin ihanan värikkäitä.

Eurooppalainen ruokatori on Hämeenpuistossa vielä tämän viikon loppuun, eli 20.09. saakka, joten suosittelen ehdottomasti, että käytte katsastamassa tarjonnan, jos vain pääsette! Lisätietoa löytyy esimerkiksi tältä nettisivulta tai Facebookista Eurooppalainen ruokatori Tampere -sivulta. Saa nähdä, jos itsekin kävisi vielä pyörähtämässä, ainakin moikkaamassa sitä kivaa myyjää, jos ei muuten ;-)

Ootteko te käyneet tuolla ruokatorilla tai meinaatteko mennä käymään?

6 kommenttia:

 1. Helsingissä oli kans tämän tapanen tai sama, mutta samalta kuulostaa. Oli kyllä ihania herkkuja, vois olla usemminki tommosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä googlettelinkin eilen vähän tietoa tuosta, niin ilmeisesti useammassa kaupungissa on ollut :-) No sanos muuta, tuntui ihan kuin ois ulkomailla kun tuolla kierteli :-D

   Poista
 2. Ihana blogi , upeita kuvia ja Sinä olet todella Fantastinen! Oon iloissani kun löysin sut ja sun blogin. Riemukasta matkaa ihan kaikkialle missä ikinä liikutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kiitos paljon! :-) Ihana saada tällaisia kommentteja! Sitä samaa sulle myös :-)

   Poista
 3. Hieman samantyyppiset ranskalais-italialaiset markkinat olivat täällä Jyväskylässäkin muutama viikko sitten, liekö ollut sama poppoo? :) Laittelin kyseisistä markkinoista tuolloin kuvia myös oman blogini puolelle: http://avekatriina.blogspot.fi/2015/08/syksya-ilmassa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, näitä on ilmeisesti ollut vähän ympäri Suomea, mutta en tiedä onko samat tyypit kyseessä :-) Joka tapauksessa aivan ihanat markkinat! Kiitos linkistä, käynpä kurkkailemassa miltä siellä näytti :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)