15. marraskuuta 2015

NOSTALGIAPÄRINÖISSÄ

teini1 teini2

Jostain ihan käsittämättömästä syystä päädyin pari päivää sitten kirjoittamaan Spotifyn hakupalkkiin varhaisteini-ikäni ehkä suurimman idolini nimen, ja kuuntelin hänen musiikkiaan muutaman tovin. Jännä miten paljon muistoja joku biisi voikaan tuoda. Vaikka olen itse ollut ala-asteella näitä biisejä kuunnellessani, jostain syystä suurin osa muistoista ajoittui yläasteen ajalle. Ja kukapa muukaan kyseinen artisti olisi, kuin itse Pikku G! 

Ikisuosikkini Romeo ja Julia tuo muistoja ensimmäisistä riidoista niin kutsuttujen poikakaverien kanssa. Kuinka pienen eripuran sattuessa olin varma, että ero koittaa ja koko maailma kaatuu siihen. Ehkä ero tulikin, mutta muutaman viikon päästä se oli jo unohdettu, eikä maailma kaatunutkaan. Ihanat Kuuntele itseäs ja Ensisilmäyksellä -biisit muistuttavat orastavista ihastumisista, joita tapahtui siihen aikaan todella usein, ja aina olin varma, että juuri hän on se oikea, haha.  

Me ollaan nuoriso ja Räjähdysvaara tuovat muistoja mun ja ystäväni kahden hengen bileistä, kun joimme muumilimsaa, söimme juustonaksuja ja kuuntelimme Pikku G:tä täysillä huoneessa, jossa ainoa valonlähde oli vilkkuva, väriä vaihtava jouluvalo. Ja olihan se siistiä, kun oma kotipaikkakunta, Lapua, mainittiin suosikkiartistin biisissä!

Nykyään nämä muistot naurattavat, ja ehkä aiheuttavat pienoista häpeääkin, mutta silloin se oli totisinta totta. Kuuntelin Pikku G:n levyt läpi, ja tajusin, että siellähän on oikein mainioitakin lauluja - tai ehkä tykkään niistä vain siksi, että olen kuunnellut niitä niin paljon pienempänä. Kuitenkin tänä päivänä kuuntelee niitä hieman eri korvalla, kuin silloin suurena fanina, ja ehkä kiinnittää huomionsa eri lauluihin, kuin silloin. Siinä missä pienenä rakastin Romeota ja Juliaa, tänään luukutan Kylki kyljessä, Pikku juttuja, Valheet ja Miksi -biisejä. Ehkä niissä on sanoma tähänkin päivään.

"Mä nään teeveest sotaa, en mitää positiivist
Se ruokkii masennusta ja pahaa fiilist
Saa mut miettii miks kaikki on just näi
Sotaa ja vihaa kaikki seiniä päi

Miks on helpompaa vihaa ku rakastaa
Ihmiset mielummin satuttaa ku parantaa
Ihmiset mielummi varastaa ku antaa
Tavottelee pelkästää omaa etuaan vaa

Pelit ja elokuvat täynnä väkivaltaa
Nuorten hyvinvoinnin kustannuksel tehää rahaa
Luullaa et maailmassa on vaa pelkkää rahaa
Lapset ahdistuu ja kasvaa pelkään pahaa

Miks me tuhlataan, tavaraa haalitaan
Miks ei voitas ottaa vaan mitä tarvitaan
Miks ei kaikki voi antaa ni kaikki saa
Miks ei vanhemmat kasvata lapsiaa

Miks me tehdää just niinku me tehdää
Miksei me mietitä minne me mennää
Miksei kukaa enää muista halata
Miksei kukaa enää muita rakasta"
(Pikku G - Miksi?)

Niinpä. Löytyykö sieltä muita entisiä - tai miksei vaikka nykyisiäkin - Pikku G faneja?

10 kommenttia:

 1. Mä olin kans ala-asteella kova fani ja tuli kuunneltua Romeota ja Juliaa NIIIIN paljon. Tykkään kyllä siitä biisistä vieläkin. Ja monet muutkin on kyllä hyviä. (:

  Muistan, kun meillä ainakin täällä Helsingissä on nelosten tanssit, jossa kaupungin johtaja kutsuu nelosluokkalaiset kaupungintalolle tanssimaan.. Siellä oli meidän vuonna laulamassa Pikku G. Sillon en vielä hirveest tykänny siitä musasta ja oisin halunnu sinne Tik Takin, joka oli ollu kans edellis vuonna. Mut oisko ollu just sen jälkeen ku rupesin tykkäämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, samoin, yhdessä välissä en paljon muuta kuunnellutkaan kuin Romeoo ja Juliaa :-D

   Oi, mä en oo ikinä kuullut/nähnyt Pikku Geetä livenä, mut oisin niin kovaa halunnut sen keikalle :-D Harmi ettei se enää tee musiikkia, ois kiva kuulla mihin suuntaan se on kehittynyt :-)

   Poista
 2. Voi ei, täällä ilmoittautuu yksi Pikku G fani! Vanhempi serkku poltti mulle ja pikkuveljelleen levyt (voi sitä aikaa, kun musiikkia ei ladattu netistä vaan levyt ostettiin ja niitä sit kopioitiin:D) ja niitä sitten kuunneltiin volat kaakossa. Ihanan nostalgisia biisejä ja niin paljon muistoja liittyy täälläkin kyseiseen musaan. Vois kyllä melkein kaivella kaikki muutkin vanhat musiikkirakkaudet esille ja kuunnella läpi. Esimerkiksi ekan kommentoijankin mainitseman Tiktakin suuri fani olin myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullekin tais kaveri polttaa Pikku G:n levyt :-D Harmi, että niitä ei taida enää löytyä mistään, vois olla vielä nostalgisempaa kuunnella niitä just niiltä levyiltä! Mä kuuntelin Tiktakia juuri pari viikkoa sitten kavereiden kanssa automatkalla, se on jännä miten muistaa vieläkin sanat ulkoa :-D Myös Nylon beat lli kova sana silloin, ja Gimmelkin hetken aikaa :-)

   Poista
 3. Tääl kans yks pikkug fani! :) muistan ku kuuntelin sen levyn melkein puhki... jossaki kohtaa se oikeesti aina pätki ku oli nii kulunu levy hahaha :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, joo se oli sitä aikaa, kun kaikki kuunneltiin vielä levyiltä ja pian huomaskin, että mitä levyä on eniten kuunneltu :-D Muistan kuinka poltetut levyt oli vähän ohuempia kuin normaalit, minkä vuoksi ne helpommin hyppäs jonkun kohdan yli, jos mankan alusta vähän tärähti :-D

   Poista
 4. Pikku G oli kyllä kova sana nuorempana :D Oot sulonen näissä kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, todellakin! :-D Voi kiitti, mä olin tollainen pikkuteini vielä tuolloin :-)

   Poista
 5. Täällä kans yks pikku G fani.:D oli kyl kova juttu sillo nuorempana ja kyl edelleen tykkään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tais olla meidän lapsuuden/nuoruuden Robin tai Isac Elliot! :-D Mutta joo, mäkin tykkään edelleen, älyttömän hyviä sanoituksia sillä ainakin on :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)