14. joulukuuta 2015

#14: I'M DREAMING OF A WHITE CHRISTMAS

V i i m e v u o d e n l u u k k u !   13talvi 10talvi

Oletko säkin sitä mieltä, että jouluna täytyy olla lunta? Uskon, että suurin osa suomalaisista haaveilee valkoisesta joulusta, vaikka eivät muutoin lumesta juuri pitäisikään. Ja kyllä, minä olen yksi heistä, jotka odottavat valkeaa joulua. Aiemmin en jaksanut iloita ensilumesta, vaikka aina olen jouluksi sitä odottanutkin, mutta tänä vuonna olin aivan pähkinöinä, kun huomasin ulkona satavan lunta. Aivan kuin olisin ollut lapsi jälleen, haha.

Vaikka yleensä en jouluna poistu kotoa mihinkään, mun mielestäni jouluun kuuluu kuitenkin valkea maa. Ilman lunta joulu ei tunnu joululta. Se on niin ihanaa katsoa jouluaattona ikkunasta pihalle, ja huomata, kuinka valkoinen peite on laskeutunut maan ylle. Se vain tuo jotain erityistä tunnelmaa jouluun. Vai mitä mieltä olette?

11talvi 2TALVI

Ensilumi tuiskutti tänne Pirkanmaalle - niin kuin ilmeisesti melkein joka puolelle Suomea - marraskuun kolmantena viikonloppuna. Olin silloin niin innoissani, kuin lehmä, joka on päässyt ensimmäistä kertaa laitumelle. Silloin oli tietenkin pakko mennä ottamaan muutamia kuvia, ihan vain todistusaineistoksi, että kyllä sitä lunta joskus oli, kun se kuitenkin sulaisi pian pois. Ja niinhän siinä kävi, että lumisista maisemista saimme sillä erää nauttia vaivaisen muutaman päivän ajan.

Kerkesin kuitenkin rakentamaan ensimmäisen lumiukon tälle talvea. Siitä en kameralla muistanut ottaa kuvaa, mutta kännykkälaatuinen kuva löytyy I n s t a g r a m i s t a. Vähän epämääräisen näköinen siitä tuli, mutta ainakin olen yhden lumiukon rakentanut jo, hahah. Laitan tähän vielä kuvan, joka kuvaa mun fiiliksiä lumisesta joulusta! Ja mä siis nauran tuossa kuvassa, vaikka ehkä vähän kärsivältä näytänkin. 

4TALVI

Tykkäättekö te lumesta? Odotatteko lumivalkeaa joulua?

14 kommenttia:

 1. Täällä kans toivotaan lumista joulua vaikka tykkään kyllä lumesta ja talvesta muutenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin jostain ennustuksen, että koko maahan olisi luvassa valkea joulu, mutta sehän nyt ehtii vaihtua monta kertaa vielä ennen joulua :-D Mutta toivottavasti saadaan edes vähän lunta maahan jouluksi :-)

   Poista
 2. Tää on just riittävästi mitä maassa nyt on ;) vajaa puoli senttiä ja pieni pakkanen. Ei mitään kinoksia,kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ton verran ois sopivasti, kuin näissä kuvissa on :-D

   Poista
 3. Mä odotan valkeaa joulua nyt enemmänkuin mitään. Tai ees pientä pakkasta (sen varmasti saan kun tulen Suomeen). Lontoossa tarkenee edelleen kulkea paperinohuella kesätakilla, mikä ei ihan vastaa mun käsitystä joulunajan säästä :D Mut pian se suomiloma koittaa, toivottavasti siellä on silloin lunta (enempi parempi, jos multa kysytään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei varmaan oikein tunnu joululta! :-D Eipä tosin täälläkään mittari ole edes pakkasen puolella, ja lunta tällä hetkellä ainoastaan ohut kerros katoilla, mutta parempi sekin tietenkin, kuin ei mitään. Toivotaan, että lunta on silloin, kun tuut Suomeen :-)

   Poista
 4. Kyllä lumi aina tuon kurakelin voittaa 100-0, varsinkin jouluna! Itseasiassa mua ei ollenkaa haittaisi vaikka koko talven olisi puolen metrin kinokset... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Olis vähän valoisampaakin, kun nyt tuntuu, että päivälläkin tarvii valoja, vaikka muka valoisaa vielä onkin :-D No juu, tuntuis ainakin talvelta!

   Poista
 5. Mä niin haluan lunta, iha sama onko joulu vai ei! Lumi saa kaiken niin kauniiksi <3 Eilen näin onneksi lunta, se kesti vain pienen hetken, mutta sitä ilosempi olin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :-) Täällä kans satoi eilen vähän, mutta melkein kaikki on jo sulanut pois. Toivottavasti pian sataa lisää :-)

   Poista
 6. Samaa mieltä - joulu ei ole joulu ilman valkoista maata! Onneks näillä meidän leveysasteilla ollaan nyt jo muutama päivä nauttia lumesta ja parista pakkasasteesta ja ennusteetkin näyttää hyvältä valkoisen joulun suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Voi että, vähän kiva! :-) Täälläkin satoi vähän lunta eilen, mutta ei oikein pysyvää oo vielä tullut. Onneksi meen jouluksi Lapualle, missä luultavasti on vähän enemmän lunta kuin täällä :-)

   Poista
 7. Jouluna pitää olla lunta, mut joulun jälkeen mun mielestä saa koko lumi sulaa pois ja tulla kesä. ;D En siis erityisemmin muuten lumesta nauti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta! :-D Toisaalta lumi on kivaa, kun sitten ei oo niin pimeetä, mutta toisaalta en tykkää talvesta juuri ollenkaan :-D

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)