16. joulukuuta 2015

#16: TEE ITSE SISUSTUSLIITUTAULU

V i i m e v u o d e n l u u k k u !  1 2 3

Ho, ho, ho! Tänään askarrellaan paskarrellaan oikein soma ja käsittämättömän helppo sisustusliitutaulu. Tässä ei tarvitse olla erityisen hyvä askartelija, että tämän osaa toteuttaa, joten tällainen on helppo ja nopea tehdä vaikkapa lahjaksi pukinkonttiin. Tauluun voi piirtää tai kirjoittaa jonkin kivan asian, tai sen voi antaa sellaisenaan, niin että lahjan saaja saa itse taiteilla siitä haluamansa näköisen. Mukaan voi sujauttaa muutaman liidun tai vaikka tällaisia tusseja, joita meillä on käytössä.

Eli tarvitset vain kehykset ja liitutaulutarraa. Meidän liitutaulutarramme on peräisin Tiimarista, mutta uskoisin, että sitä myydään ainakin Suomalaisessa kirjakaupassa ja sellaisissa myymälöissä. Riippuen siitä, millaiset kehykset on kyseessä, voi olla tarpeen laittaa erillinen pahvi kehyksien sisään tarran taustaksi, mutta itse en katsonut sitä tarpeelliseksi. Toki siistimpi ja tasaisempi lopputulos varmasti tulisi pahvin kanssa, mutta mulle kelpaa aivan hyvin tuo hieman rosoinen lopputulos, kun taulut tulivat omaan käyttöön.

Ensiksi avataan kehyksien takaa hakaset, että saadaan kehykset tyhjiksi. Yleensähän kehyksissä on lasi tai muovi, mutta sen saa jättää kaapin pohjalle tällä kertaa. Sitten leikataan liitutaulutarrasta hieman taustapahvia isompi pala, että on sitten saumanvaraa, jos vahingossa tarra meneekin vinoon. Kannattaa kiinnittää ensin toinen pää tarrasta taustapahviin, ja sitten hiljalleen irrottaa tarran taustamuovi samalla kun painelee tarraa kiinni. Jos kehykset ovat isot, kannattaa tarran kiinnittämisessä tehdä siksakkia, eli aina keskeltä reunoihin päin vuorotellen. Näin tarra levittyy parhaiten eikä jää ikäviä kuplia.

Sitten leikataan ylijäänyt tarra reunoja pitkin, isketään valmis liitutaulu kehyksiin ja suljetaan hakaset. Tadaa, nyt sulla on kiva pieni sisustustaulu.  Näin joulun aikaan siihen voi kirjoittaa vaikka Merry Xmas tai Joy to the world, niin kuin mä tein. Suosittelen muuten noita liitutaulutusseja, niillä saa mielestäni paljon kivempaa ja siistimpää jälkeä kuin liiduilla. Meidän omat on ostettu Suomalaisesta kirjakaupasta. Tuollasella viiden tussin paketilla taisi olla hintaa noin parikymppiä.

Mitäs tykkäsitte näistä tauluista? Meinaatteko itse kokeilla tehdä näitä?

4 kommenttia:

 1. Tota liitutaulutarraa löytyy semmonen isohko rulla (pari metriä?) myös Löytöliiteristä! :) Mutta hei noi tussit! Pakko käydä hakemassa, noi liidut on meinaan ihan surkeita, varsinkin jos ton tarran on läntännyt seinään ja siihen yrittää kirjotella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, hyvä tietää! :-) Kaveri kerto nähneensä myös Minimanissa tuollaista, että eiköhän sitä löydy vähän joka puolelta :-) Nää on kyllä ollu hyviä, ennen kans ite käytin liituja, mut näillä saa paljon siistimpää ja kivempaa jälkeä!

   Poista
 2. Mä oon ostanut tigeristä liitutaulutarraa ja suomalaisesta kirjakaupasta sen liitu-tussin, joka on ihan paras. Tohon tarraan vaan jää kaikki niin lujasti kiinni, ettei kunnon jynssäykselläkään saa kaikkea pyyhittyä :/ Harmi vaan, että ehdin joululahjoihin kirjoittamaan hyvän joulun toivotukset ja ne on nyt sielä paketissa jo, on ja pysyy tekstit vaikka tarkoituksenahan kuitenkin oli pyyhittävä liitutaulu:/

  http://lihavapupu.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta! :-/ Liitu lähtis vähän helpommin, mutta tussi näyttää kivemmalta. Mut enpä tiennyt, että Tigerissäkin on tuota tarraa! Omaan käyttöönhän vois ostaa sitä ja päällystää aina vaan uudestaan, kun taulu on sen näköinen, ettei enää vanhat lähe pois :-D

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)