18. joulukuuta 2015

#18: CHRISTMAS LIGHTS

V i i m e v u o d e n l u u k k u !  TRE5 TRE3 TRE7

Tahdoin pyhittää yhden luukun kuville, joita olen räpsinyt ympäri Tamperetta marras- ja joulukuun aikana. Tai no jos totta puhutaan, niin nämä kuvat ovat kaikki Tampereen keskustan tuntumasta. Vaikka nämä kuvat eivät mitenkään erityisen hyviä ole, tai taitavasti otettuja, tuovat ne kuitenkin mielestäni esiin sen, kuinka kaunis Tampere on. Olihan se aikamoinen muutos, kun muutti Seinäjoelta Tampereelle, sillä vaikka Seinäjoki onkin kiva ja kotoinen kaupunki, ei sitä voi kauniiksi kutsua. Tampereella taas hämmästyy joka kerta, kuinka upeita näköaloja täällä on aina, katsoi sitten mihin suuntaan tahansa.

Erityisesti rakastan sitä, kuinka Tampere panostaa (joulu)valoihin. Kun Valoviikot alkoivat lokakuun lopussa, olisin tahtonut jäädä vain seisoskelemaan lähes jokaiseen kadunkulmaan ja tuijottaa kauniita valoja. Onhan se huomattavasti mukavampi kävellä katua, jonka yläpuolella on loistavia pöllöjä ja kettuja, kuin pimeällä tai ainoastaan katulampuin valaistulla kadulla, vai mitä?

TRE4 TRE2 TRE6

Mun mielestäni on hienoa, että Tampereella juhlitaan täysillä joulua. Keskustori on kuin pieni joulumaa, täynnä pikkuisia, suloisia mökkejä, joista saa ostettua erilaisia käsintehtyjä tuotteita ja näin tukea lähialueen yrittäjiä. Joulutorilla on myös kaikenlaista ohjelmaa koko joulukuun ajan, joten sinne jaksaa mennä vaikka päivittäin ihailemaan söpöä joulukylää ja katsomaan, minkälaista menoa siellä tänään olisi. 

Joulutori on avoinna vielä muutaman päivän, ja sulkee porttinsa tiistaina 22.12. kello 19.00. Kannattaa ehdottomasti mennä käymään siellä, jos ette ole vielä käyneet, ja Tampereella pyöritte ennen sen sulkeutumista. Toinen menovinkki täälläpäin on Tallipihan joulu, josta löytyy kaikenlaista mukavaa joulupuuhaa. Onpa siellä suosikkipuotinikin, eli siis Tallipihan Suklaapuoti, jossa kannattaa käydä vierailemassa. Minäkin käväisin varaamassa hieman herkkuja jouluaatoksi, kun karkkilakkoni viimein loppuu. Lisätietoja Tampereen joulutapahtumista löytyy t ä ä l t ä .

TRE FINLAYSON

Joka päivä sen vain tajuaa paremmin, kuinka onnellinen ja tyytyväinen olen siihen päätökseen, että muutin Tampereelle. Tätäkin postausta kirjoittaessani tunnen syvää kiitollisuutta, että pääsin muuttamaan tänne viimein tänä syksynä. Olihan siitä jo hetki haaveiltukin.

Onnea on kaupunki, jonka katuja tallaisi loputtomiin asti, jotta vain saisi ihailla upeita maisemia.
Onnea on kaupunki, jossa erikoisiakaan ihmisiä ei tuijoteta kadulla.
Onnea on kaupunki, jossa panostetaan joulun tuloon.
Onnea on kaupunki, jossa on aina elämää.
Onnea on kaupunki, joka tuntuu kodilta.
Onnea on asua Tampereella.

Mitäs tykkäsitte postauksesta ja kuvista? Onko teidän kotipaikkakunnallanne panostettu jouluvaloihin ja -koristeisiin?

11 kommenttia:

 1. oi että tuli ikävä tamperetta <3 kaks vuotta sitten joutuin muuttaan opiskeluitten peräsä kuopioo, mutta enköhä mää jossai kohtaa sinne takasi pääse! se kyllä on tuntunu kodilta ja tuntuu vieläki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, no onneksi sait fiilistellä Tamperetta näiden kuvien kautta edes :-) Ja toivottavasti pääset vielä joskus muuttamaan takaisin tänne! En tiiä mikä tässä kaupungissa on, mutta moni on sanonut, että tuntuu kodilta, vaikka eivät täällä koskaan olisi asunutkaan :-D Tampere on rakkautta <3

   Poista
 2. Hei upeita kuvia, tosi hyvin olet saanu ikuistettua nimenomaan sen fiiliksen! :) Meillä saattaa taas olla edessä muutto Tampereelta Seinäjoelle! :D Mä toisaalta vähän odotankin sitä mahdollisuutta, koska en ole koskaan asunut muualla, kun syntymäkunnassani ja Tampereella. Mies taas on kotoisin Pohjanmaalta, joten kaippa sitä pitää sielläkin hetken aikaa asustella.. ehkä :D Mutta kyllä mä Seinäjoestakin tykkään, vaikka onhan se tosi pimee paikka näin talvisin, ainakin Tampereeseen verrattuna :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana saada tällaista palautetta, kun en omasta mielestäni kovinkaan kummoinen kuvaaja ole! :-D Hah, no mehän sitten tehdään vähän niin kuin vaihtokauppa, mä nimittäin asuin Seinäjoella ennen kuin tänne muutin :-) Seinäjoki kaupunkina on ihan kiva, vaikka se onkin aika pimeä ja ruma :-D mutta kyllä mä siellä viihdyin reilu 6 vuotta, toivottavasti säkin viihdyt, jos sinne päädytte!

   Poista
  2. ...Ja nyt vasta tajusin, että tuossa postauksessa lukikin, että Seinäjoelta muutin Tampereelle :-D

   Poista
 3. Ihania kuvia! Tampere on mun lempi kaupunki <3

  VastaaPoista
 4. Oi ihana entinen kotikaupunki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai säkin oot asunut täällä :-) Tampere on kyllä ihana kaupunki!

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)