21. joulukuuta 2015

#21: JOULUMIELTÄ NETFLIXISTÄ

V i i m e v u o d e n l u u k k u !  NETFLIX

Netflix on viime vuosina nostanut päätään suomalaisten suosikkielokuvasovelluksena ja se löytyykin todella monesta taloudesta. Toivottavasti teiltäkin löytyy tunnukset Netflixiin - jos ei löydy, niin ensimmäinen kuukausi tietääkseni on ilmainen - sillä päätin kerätä listaa Netflixistä löytyvistä jouluelokuvista. Yllättävän vähän jouluisia elokuvia sieltä löytyi, tai ainakin niitä on älyttömän vaikea löytää sieltä, mutta yritin löytää mahdollisimman monta elokuvaa tähän listaan. Kaikkia en kerennyt katsoa, joten listaan tähän ne, jotka katsoin ja lisään loppuun ne, joita en katsonut.

Nämä katsoin:
Yksin Kotona 1-3 (Home Alone). Netflixistä löytyy vain kolme ensimmäistä Yksin kotona -elokuvaa, mikä ei harmita yhtään, sillä mielestäni ensimmäiset osat ovat parhaat niistä, erityisesti ykkönen ja kakkonen. Todennäköisesti jokainen on nähnyt edes jonkin näistä elokuvista, mutta ne vain kuuluvat jouluun, pakko katsoa joka vuosi. Elokuva, jossa nuori lapsi jää yksin kotiin jouluksi, ja rosvot ottavat juuri heidän kotinsa kohteekseen.

Joulupukki Ja Noitarumpu. Voi lapsuutta... Muistan, kuinka katsoimme tätä pienenä. Tämänkin on luultavasti suurin osa teistä nähnyt, mutta sen kanssa on kiva nostalgisoida lapsuuden jouluja, vai mitä?

Paha Pukki. Lapsia vihaava huijari pukeutuu Joulupukiksi ja ryöstelee ostoskeskuksia vuosi toisensa jälkeen apurinsa kanssa. En tiedä, onko mun huumorintajussani jotain vikaa, mutta ainakin mua nauratti kovasti tämä elokuva.

Christmas Cupid. Tämä oli uudempi tuttavuus, jonka katsoin ensimmäisen kerran tänä vuonna. Tässä on vähän harhaanjohtava nimi, sillä joulusta ei juurikaan puhuta, mutta muuten elokuva oli ihan passeli.

12 Dates Of Christmas. Nainen elää saman päivän 12 kertaa uudelleen, ja tapaa joka kerta sokkotreffeillä saman miehen, joka ei kuitenkaan muista, että he olisivat ikinä tavanneet. Romanttinen komedia, joka jossain vaiheessa alkoi jo hieman kyllästyttämään, mutta ehkä se johtui vain siitä, etten juurikaan romanttisista elokuvista pidä.

Frozen. Sanokaa mitä sanotte, mulle tämä on joululeffa. Jos sieltä mun lukijoistani löytyy pienten lasten vanhempia, te varmaan olette jo kyllästyneet tähän elokuvaan, mutta mun mielestäni tämä on todella hyvä!

Napapiirin Pikajuna. Animaatioelokuva, jossa pieni poika matkustaa junalla Napapiirille selvittämään, onko Joulupukkia oikeasti olemassa. Tätä elokuvaa moni oli kehunut, joten odotukset olivat korkealla. Kuitenkin mulla on vähän ristiriitaiset fiilikset tätä elokuvaa kohtaan. Veikkaan, että olisin tykännyt tästä, jos tämä olisi ns. oikea elokuva, tällaiset animaatiot kun ei oikein iske.

Fred Claus. Tässä keskitytäänkin Joulupukin sijaan hänen veljeensä, joka ei voi sietää joulua, mutta joutuukin yllättäen Joulupukin apuriksi. Ihan hauska leffa! 

The Family Stone. Nainen menee ensimmäisestä kertaa tapaamaan miehensä perhettä jouluna, mutta ei saa niin lämmintä vastaanottoa, kuin odotti. En oikein tiedä, mitä mieltä olin tästä elokuvasta. Välillä mua ärsytti ihan hirveästi tämä, mutta välillä se oli ihan hauska.

Lentokentän Kauhut. Joukko yksin matkustavia lapsia jää jumiin lentokentälle lumimyrskyn takia. Siellä he pistävät ranttaliksi ja saavat lentokentän työntekijät juoksemaan peräänsä. Ihan hauska leffa!

Santa's Slay - Paholaispukki. Tuota noin. Mitä tästä nyt sitten sanoisi? Paha Joulupukki kiertää kaupunkia tappaen ihmisiä, kohteenaan eräs tietty vanha tuttu. Riemukasta, vai mitä? Aika sekava ja outo elokuva kliseisellä lopulla, mutta kai sen joulun kunniaksi katsoo. 

Näitä en kerennyt katsoa:

The Fitzgerald Family Christmas. Perheen isä on jättänyt perheensä 20 vuotta sitten, mutta päättää nyt tulla jouluksi kotiin.

Joulutarina. (Tämä ei siis ole se suomalainen elokuva, vaikka sama nimi onkin.) Vuoteen 1940 sijoittuvassa tarinassa poika toivoo ilmakivääriä joululahjaksi, mutta hänen vanhempansa eivät pidä asetta turvallisena.

Joulu Ihmemaassa. Lapset löytävät kassillisen rahaa ostoskeskuksesta, ja päättävät tuhlata ne, kun yllättäen paljastuukin, että rahat ovat väärennettyjä.

A Very Murray Christmas. Bill Murrayn houstaama joululähetysparodia, jossa nähdään erilaisia julkisuuden henkilöitä vieraina. 


Holidaze. Työnarkomaani Melody Gerald herää vaihtoehtoiseen maailmaan, jossa hän on naimisissa lapsuuden ihastuksensa kanssa.


Black Christmas. Sarjamurhaaja karkaa vankilasta, ja tahtoo viettää joulun entisessä kodissaan, jossa nykyään asuu äiti kuuden tyttärensä kanssa.


Karlas Kabale. Karlan vanhemmat eivät ole puheväleissä, mutta Karla tahtoo viettää yhteisen joulun koko perheen kesken.


Löydättekö te Netflixistä näiden lisäksi jouluelokuvia? Entä mikä on teidän suosikkijoululeffanne?

8 kommenttia:

 1. Frozen ja Joulupukki ja noitarumpu on myös omia lemppareita (: Varsinki Frozen, oon nähny sen sata kertaa koska pikkusisko fanittaa sitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mun siskon tytöt kans fanittaa Frozenia, niin kuin varmaan suurin osa sen ikäisistä :-D Mutta onhan se aivan loistava elokuva!

   Poista
 2. Frozen on joululeffa!! Itse ainakin assosioin sen jouluun, kun kävin katsomassa sen kaksi vuotta sitten vähän ennen joulua leffateatterissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Kävin leffassa katsomassa sen silloin kun se tuli, eli just joulun aikoihin, eli sen mieltää väkisinkin joululeffaksi :-)

   Poista
 3. Kiitoksia muuten joulukortista :) Kannattaa kattoa toi holidaze, katoin sen tässä jokin aika sitten ja ite tykkäsin paljon siitä :D Ehkä vähän romanttinen, mutta mä tykkään sellasista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, hyvä että tuli perille :-) Mä en yleensä romanttisista leffoista tykkää, mut onhan niissäkin poikkeuksia. Pitää varmaan katsoa tuo :-)

   Poista
 4. Yksin kotona on ihan huippu, me tykätään enemmän kakkosesta ihan vaan Nykin takia :D Leffamusiikki on parhautta siinä elokuvassa. Tykkään myös tosta Bad Santasta, eli sama kieroutunut huumori on myös mulla... :D Haluaisin kovasti nähdä myös Santa's Slayn, onneksi tässä tosiaan noita vapaita on, niin vois varmaan katsastaa millainen pläjäys se on. Murrayn joulu kiinnostais myös, mukana on niin paljon tuttuja kasvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, munkin mielestä Yksin kotona ykkönen ja kakkonen on parhaat! Ei ne jatko-osat tunnu samalta, kun on eri näyttelijät ja kyllähän se ideakin aika loppuunkäytetty alkoi olemaan :-D Santa's Slay oli ihan hauska, vaikkakin aika... Miten sen nyt sanois, hämärä elokuva? :-D Muakin tuo Murrayn joulu kiinnostaa, mutta en oo vielä kerennyt katsoa sitä... Ehkä sitten välipäivinä :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)