3. joulukuuta 2015

#3: JOULULAHJAIDEOITA

V i i m e v u o d e n l u u k k u ! LAHJA

Monelle meistä on varmasti tuttu tunne, kun tahtoisi ostaa jollekin läheiselleen (joulu)lahjan, mutta ei vain keksi, mitä ihmettä hänelle voisi antaa. Keräsin tähän nyt muutamia joululahjaideoita, joista suurimman osan voi askarrella itsekin. Toivottavasti näistä löytyy jokin vinkki juuri sulle!

Valokuvakirja. Netistä pystyy helposti tilaamaan kuvakirjan omilla kuvillaan ja teksteillään täytettynä, esimerkiksi Ifolorilta, mutta kirjan voi myös toteuttaa itse. Kuvan viereen voi kirjoittaa tarinan siitä, mitä kuvaa ottaessa tapahtui.

Purkki täynnä kehuja. Kirjoita pienille lapuille kehuja ystävästäsi, ja täytä niillä mieleisesi purkki. Kehujen sijasta papereille voi kirjoittaa myös yhteisiä muistoja, kivoja sananlaskuja tai mitä tahansa. Sieltä kaverisi voi pahan päivän sattuessa poimia lapun, ja se voi piristää hänen päiväänsä.

Lapaset, kaulahuivi, villasukat... Tykkäätkö näpertää käsilläsi? Mitäpä jos tänä vuonna neuloisit ystävällesi muhkean kaulahuivin tai lämpimät lapaset? Talvi tekee kovaa vauhtia tuloaan, eikä lämpimiä vaatteita milloinkaan ole liikaa.

Itsetehtyä kosmetiikkaa. Googlettamalla löytää helppoja ohjeita esimerkiksi kasvonaamioihin, kosteusvoiteeseen, huulirasvaan tai hoitoaineisiin, joten sieltä vain valitsemaan sopiva tuote. Mä ainakin arvostaisin suuresti, jos joku näkisi niin paljon vaivaa, että tekisi itse mulle vaikkapa huulirasvan!

Lempisarjan tuotantokausi/-kaudet. Tykkääkö kaverisi jostain tietystä sarjasta kovasti, mutta ei vielä omista kaikkia tuotantokausia siitä? Siinä olisi kaverillesi tekemistä, kun saisi kahlata tuotantokauden tai pari läpi joululoman aikana.

Leivo jotain. Tykkääkö kaverisi jostain herkusta erityisesti? Kokeile tehdä hänelle sitä lahjaksi! Pullaa, toffeeta, suklaakeksejä, joulutorttuja... Vai taivas on rajana.

Askartele jonkinlainen sisustuselementti. Tee itse kynttilöitä tai vaikka unisieppari kaverillesi, mikä nyt onkaan kaverisi tyyliin sopiva.

Teetä itse otetusta kuvasta puhelimeen kuoret. Monelta firmalta voi tilata omasta kuvasta teetetyt puhelimen kuoret. Mitä, jos teettäisit kuoret, joissa on sinun ja ystäväsi kuva, tai kenties jokin kaunis maisemakuva, jonka olet ottanut?

Mitä sä olet ostanut tai tehnyt joululahjaksi läheisillesi? Löytyikö tästä listasta mitään varteenotettavaa vaihtoehtoa?

10 kommenttia:

 1. Mä oon koittanut miettiä, että onko kaveri puhunut jostain tietystä asiasta lähiaikoina, ja sitte ostanut semmoisen. Tietysti jos se on mun budjetin rajoissa :D Mutta tossa oli kyllä super hyviä ideoita, ja ihana to sun bannerisi!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä hyvä tapa keksiä lahja! :-) Joskus vaan kaverit ei puhu mistään sellaisesta, mitä ne tahtoisi saada, ainakaan niin että se mahtuis omaan budjettiin, niin on hyvä olla vaihtoehtoja. Oi, kiitos paljon! :-)

   Poista
 2. Kivoja ideoita :) !! eikä noi välttämättä maksa paljon,jos budjetti on pienempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Yritinkin keksiä sellaisia, mihin melkein kaikilla olisi varaa, eikä mitää sellaisia mihin kuluisi monta sataa euroa :-D

   Poista
 3. Tosi kivoja ideoita! Vois kokeilla tuota kuvakirjaa jos vielä ehtii jouluksi, tai jos ei niin sitten joksikin muuksi lahjaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät! :-) Toi kuvakirja houkuttelis itseäkin, en vaan tiedä millä tavalla toteuttaisin sen. Toisaalta esim. tuolta Ifolorilta sais kivan ja valmiin, mutta toisaalta itsetehty olis vähän persoonallisempi! :-)

   Poista
  2. Tosi kivoja ideoita! Oon ite miettiny joskus, että olisi kiva viettää joulua niin, että kaikki tekisi toisilleen itse lahjan. Oisihan itse tehdyissä lahjoissa jo tunnettakin enemmän mukana, kuin kaupoista ostetuissa :)

   Poista
  3. Tattista :-) Joo onhan noi itsetehdyt persoonallisempia ja henkilökohtaisempia kuin sellaiset, jotka on vaan ostettu kaupasta :-)

   Poista
 4. Itse todella usein leivon jotakin lahjaksi. Tykkään leipomisesta, niin on sitten kiva jakaa sitä iloa muillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, itse leivotut lahjat on kyllä parhaita! Mä en hirveän hyvä leipuri ole, ehkä just sen takia olisi tosi mukava saada lahjaksi jotain itse leivottua sellaiselta, joka sen osaa :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)