4. joulukuuta 2015

#4: TÄMÄN VUODEN LEMPIJOULULAULUT

V i i m e v u o d e n l u u k k u !
LAKKI

Kirjoittelin viime jouluna kaikkien aikojen Top10-suosikkijoululauluista, joita voit käydä kurkkimassa tuosta viime vuoden luukusta, johon linkki löytyy ihan postauksen alusta. Ja koska nuo kaikkien aikojen suosikit eivät ole muuttuneet suuntaan tai toiseen, päätin kirjoitella nyt tämän vuoden suosikkilauluista, eli niistä, joita olen kuunnellut eniten tänä jouluna (ainakin niiden kaikkien aikojen suosikkien jälkeen, hahah). Listaan tähän kymmenen lemppariani käänteisessä järjestyksessä, eli parhain löytyy vasta postauksen lopusta. Kaikkiin lauluihin pääsette laulujen nimiä klikkaamalla, tai sitten postauksen alussa olevasta Spotify-soittolistasta. 

Tämän laulun taisi muutama vuosi sitten laulaa jokin kuoro jossain joulujuhlassa suomeksi, ja jotenkin tykästyin siihen. Tänä syksynä tajusin, että tämähän on se sama laulu englanninkielisenä ja aloin kuuntelemaan tätä yhä useammin ja useammin.

Tykkään erityisesti tästä Arethan versiosta tästä biisistä. Tällaisesta musiikista tulee amerikkalaiset joululeffat mieleen, joissa he menevät joulukirkkoon ja siellä on jokin loistava kuoro jammailemassa nopeatempoisten joululaulujen tahdissa. Miksei Suomessa ole sellaisia kuoroja?

En tiedä mikä tässä biisissä on, mutta mä vain tykkään tästä. Kun tämä soi taustalla istuessani tietokoneen ääressä, yhtäkkiä huomaan hytkyväni ja nyökytteleväni biisin tahtiin. Tällainen hyvän mielen biisi.

Löysin tämän biisin sattumalta tänä syksynä ja ihastuin heti. Ihanan hyväntuulinen jammailubiisi. Voisin kuvitella, että joulusiivouskin sujuisi kuin laulu, jos taustalla olisi tämä laulu soimassa.

Tästä tykkäsin hirveästi silloin muutama vuosi sitten, kun biisi ilmestyi. Siitä lähtien se on roikkunut joulusoittolistoillani, ja jostain syystä soinut tänä vuonna tavallista useammin.

En nyt tiedä, onko tämä joululaulu vai ei, mutta silti se päätyi listalleni. Tykkään erityisesti tästä Pentatonixin versiosta! Moni sellainen, joka on pienten lasten kanssa tekemisissä, varmaan vihaa tätä biisiä, mutta mä tykkään. Mielestäni Frozen - eli elokuva, josta tämä on peräisin - oli myös ihan loistava elokuva!

Haha, tämän biisin takana on oikein tarinakin. Mä joskus pienenä tyttönä selailin erään lapualaisen ala-asteen nettisivuja, kun siihen aikaan siellä oli koululaisten kuvia, ja ystäväni kävivät sitä koulua. Sieltä löytyi muistaakseni kaikkea muutakin jännää, mutta kaikista jännintä oli se, että sillä nettisivulla oli taustamusiikki, joka lähti soimaan, kun sivun avasi. Joskus avasin sen sivun vain siksi, että saisin kuunnella sitä musiikkia, samalla kun selasin muita nettisivuja tai vaikka, kun tein läksyjä. Muutama vuosi sitten tajusin, että kyseessähän oli tämä kappale! Ihmekös tuo, että siitä niin tykkäsin.

Ihana, ihana, ihana. Tämähän ei varsinaisesti kai joululaulu ole, vaikka Justinin joululevyltä löytyykin. Tai mä ainakin olen kuunnellut tätä ihan ympäri vuoden... Niin kuin joululaulujakin, hahah. Tämä biisi aina jotenkin pysäyttää mut, kuinka paljon surua ja murhetta tähän maailmaan mahtuu. Pienenä ihmisenä en paljoa voi tehdä, mutta ainakin mä voin rukoilla.

Tämä on yksi niistä lauluista, joita lauloimme yläasteella joulukuorossa. En tiedä, pitäisinkö tästä laulusta niin paljoa, jos en olisi joulukuorossa tätä laulanut, mutta nyt se on todella tärkeä laulu mulle. Ehkä alan tulla vanhaksi, kun nostalgisoin yläasteen kuorolauluilla, mutta olihan se ihanaa aikaa. Tahtoisin niin päästä kuuntelemaan Lapuan yläasteen joulukuoroa tänä jouluna, mutta se tuskin on mahdollista.

Rakastuin tähän biisiin silloin, kun näin ensimmäisen kerran Joulutarina-elokuvan. Olin silloin kova Antti-fani - okei ketä mä huijaan, oonhan mä vieläkin - ja jotain liikahti pienen Tanjan sisällä leffan lopussa, kun tämä laulu alkoi soimaan. En tiedä onko se Antti, onko ne nämä sanat, vai onko se elokuva, mutta jostain syystä tämä on mielettömän ihana laulu.

Mikä on sun tämän vuoden lempparijoululaulusi? Löytyykö tältä listalta yhtään sun lemppariasi? PS. Nyt kun hyvistä lauluista puhutaan, niin pakko mainita, että Softenginen uusi EP on nyt Spotifyssa. Kannattaa käydä kuuntelemassa, pääsette siihen t ä s t ä .

6 kommenttia:

 1. Kivoja lauluja :) Mä tykkään myös Valovuodet laulusta ja oikeastaan melkein samasta syystä kuin säkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) Joulutarina on kyllä niin ihana leffa, ja Antilla on niin sopiva ääni tuohon biisiin :-)

   Poista
 2. Mä ihastuin sun blogiin jo ensi vilkaisulla ja mietin liitynkö lukijaksi! Mutta kun luin tuon yhden kohdan : Antti Tuiskun Valovuodet niin tottakai liityn :)

  Jos yhtään kiinnostaa niin mun blogin löytää
  ps. Antti saattaa muutaman kerran ilmestyä mun blogissa :D

  http://i-am-kaisamariaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mahtavaa :-D Antti on kyllä ihana! :3 Käynpäs kurkkimassa sun blogiasi!

   Poista
 3. Do you hear what I hear on ihan uskomattoman ihana !

  <3: Jasmin N | littlethingswithjassy.blogspot.fi

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)