6. joulukuuta 2015

#6: MITÄ RAKASTAN JOULUSSA

V i i m e v u o d e n l u u k k u ! 2

Kenellekään ei varmaan ole jäänyt epäselväksi se fakta, että tykkään aika paljon joulusta. Tänään ajattelin listata hieman asioita, joita erityisesti rakastan joulussa. 

Tunnelmaa. Joulun aika on jollain tavalla satumaista. Silloin ihmiset ovat kiltimpiä, ajattelevat enemmän toisiaan, eivätkä haasta riitaa turhista asioista. Ainakin yleensä näin on. Joulun aika on vähän samanlaista, kun parisuhteen ensimmäiset viikot, kun ollaan niin ihastuneita toisiinsa, että tuntuu aivan kuin leijuisi.

Musiikkia. No, jos on joululauluja kuunnellut syyskuusta saakka, täytyy niistä jonkin verran pitää. Joululaulut ovat niin ihanan tunnelmallisia, ja usein niissä on hyvin kaunis sanoma. Voisin kuunnella joululauluja ihan ympäri vuoden, mutta ehkä ne eivät sitten tuntuisi niin hyviltä ja erikoisilta joulun aikana.

Valoja ja koristeita. Maailma on niin kaunis paikka jouluisin. Oikeasti, onko olemassa ketään, joka ei tykkäisi jouluvaloista ja koristeista? Mä usein jään hetkeksi fiilistelemään kauniita valoja kaupungilla, voisin tuijotella niitä vaikka kuinka kauan.

Yhtenäisyyttä. Musta tuntuu, että joulu jotenkin yhdistää ihmisiä. Monet palaavat koteihinsa jouluksi, jotkut saattavat ottaa vanhaan tuttuunsa yhteyttä joulufiiliksen vallatessa mielen ja jotkut pitävät entistä lähempänä niitä tärkeimpiä läheisiään. Joulu on rakkauden aikaa.

Kotia. Mikä olisikaan parempaa, kuin päästä kotiin perheen luokse jouluksi. Kaikista parhainta olisi, jos ihan koko perhe olisi koossa jouluna, mutta valitettavan harvoin niin hyvä tuuri on käynyt. Kotona saa myös maailman parasta ruokaa, jonka äiti on tehnyt.

Tapahtumia ja juhlia. Joulun aikana on todella paljon erilaisia tapahtumia ympäri kaupunkia. On joulutoria ja kaunempia joululauluja, pikkujouluja ja joulujuhlia. 

Epäitsekkyyttä. Joulu on antamisen aikaa. On se hyvä, että edes kerran vuodessa ihmiset ajattelevat jotain muuta, kuin itseään. Ja usein antamalla toiselle jotain saa itselleenkin hyvän mielen.

Joulun sanomaa ja tarkoitusta. Mulle joulu tarkoittaa Jeesuksen syntymäjuhlaa. Ja se on joulussa kaikkein tärkeintä.

Mitä sä rakastat joulussa? Ja hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

4 kommenttia:

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)