7. joulukuuta 2015

#7: MITÄ INHOAN JOULUSSA

V i i m e v u o d e n l u u k k u ! INHO

Eilen kirjoittelin kaikesta ihanasta, jota rakastan joulussa. Kuitenkin joulussa on myös paljon asioita, joista en niinkään pidä. Voisi ehkä sanoa, että jopa inhoan näitä asioita, ainakin suurinta osaa. Siksipä tasapuolisuuden nimissä kirjoitan listan myös asioista, joita inhoan joulussa.

✘ Kiirettä ja hälinää. Tuntuuko musta vaan siltä, vai onko joulun aikaan ihmisiä enemmän liikenteessä? Kaikki juoksevat pää kolmantena jalkana etsimässä täydellisiä lahjoja toisilleen ja murehtivat, saavatko kaikki jouluruoat valmistettua ajoissa. Kaupassa ihmiset tönivät ostoskärryillään edessä seisovia, yrittäen vilkastuttaa kassajonon etenemistä, eivätkä tajua, että se todennäköisesti vain hidastaa sitä.

✘ Musiikkia. Kappas, sama kohta kuin eilisessä rakkaus-postauksessakin? Kyllä, rakastan ja vihaan joululauluja. En voi sietää minkäänlaisia tiptappeja tai tonttuparaateja, vilunväristykset tulevat pelkästä ajattelustakin. Kuitenkin rakastan tunnelmallista joulumusiikkia, sellaista, jossa on jokin sanomakin. 

✘ Tonttuja ja joulupukkeja. Jostain syystä olen aina inhonnut joulupukkia ja tonttuja, enkä ole ikinä niihin uskonut. Meillä ei koskaan käynyt joulupukkia - onneksi - ja koulun joulujuhlissakin pelkäsin pukkia, vaikka tiesinkin, kuka siellä parran ja tonttulakin takana oikeasti oli.

✘ Kaupallisuutta. Tietenkin kaikkea yritetään kaupata muka hyvällä tarjouksella, joka oikeasti on ihan sama hinta kuin muulloinkin, joulun alla, että ihmiset ostaisivat ties mitä hilavitkuttimia lahjaksi toisilleen. Eri tuotteista tulee ns. jouluversioita, jotka eivät todellisuudessa eroa tavallisista tuotteista muuten kuin pakkaukseltaan, ja niitä myydään limited edition -tarrojen kanssa suurella voitolla. Kyllä, itsekin sorrun näihin, kuten varmaan muistatte Baby lips -joulupakkauksen... 

✘ Itsekkyyttä. Siinä missä jotkut ihmiset ovat epäitsekkäitä joulun aikaan, toiset ovat entistä itsekkäämpiä. Asetettaa itsensä etusijalle, olettaa että heille ostetaan maailman mahtavimmat lahjat, eivätkä itse muista ketään läheistään millään tavalla. Onneksi tällaisia ihmisiä ei lähipiiristäni löydy, eikä taida löytyä sieltä lukijoideni joukostakaan. 

✘ Rusinoita maksalaatikossa. Maksalaatikkoon ei tule rusinoita, piste.

Löytyykö joulusta jotain sellaista, mitä sä inhoat?

14 kommenttia:

 1. Ihana kuva!! :DD Ja hyi ei maksalaatikkoon kosketa ollenkaan oli sitten rusinatonta tai rusinallista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiitos! :-D Ja olette väärässä, ystäväiseni, sillä mikään ei maistu paremmalta kinkun kyljessä, kuin (rusinaton) maksalaatikko :-)

   Poista
 2. Maksalaatikko on mulla taas kuulunut aina inhokkeihin, ettei siinä mitään :D

  Ihana joulukalenteri sulla kyllä! Lukijaksikin liityin tossa joulukuun alussa kun sen muistin :D..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuntuu, että kaikki inhoaa maksalaatikkoa! :-D Mun jouluruoka taas ei olisi mitään ilman maksalaatikkoa :-)

   Oi kiitos paljon! :-) Toivottavasti viihdyt blogissani!

   Poista
 3. Ei maksalaatikkoa joulupöytään. Peruna- ja porkkanalaatikkoa kylläkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei, vaan kyllä maksa- ja porkkanalaatikkoa joulupöytään, perunalaatikon sen sijaan voi jättää pois :-D

   Poista
 4. Oii maksalaatikko ilman rusinoita <3 Taidankin kaupasta napata sitä yhen paketin mukaan. Sitä ei oo ikinä joulupöydässä ollu (taidan olla ainoa meiän perheestä joka siitä erityisemmin tykkää) mutta pitkin vuotta sitä syön kyllä muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en ikinä muulloin syö, muuta kuin jouluruoan kanssa :-) Meidänkään perheessä ei kovin moni maksalaatikkoa syö, mutta ne jotka syö, syö niiden muidenkin edestä :-D Maksalaatikko on niin hyvää!

   Poista
 5. Kiva kuva :D

  Maksalaatikko ei meillä kuulu jouluun, mutta kyllä siihen kuuluu rusinat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos! :-D Outoa, kun niin moni sanoo, ettei maksalaatikko kuulu jouluun, meillä kun on aina ollut jouluaterialla sitä tarjolla. Meilläkin kyllä aina on sitä rusinallista maksalaatikkoa, mutta nypin ne rusinat aina pois :-D

   Poista
 6. Bwahaha, mahtava kuva! Kuka tahansa ei tollasta kehtaakaan laittaa nettiin :D Oon niin samaa mieltä tosta kaupallisuudesta, mikä taas sotii sen kanssa, että oon vaatekaupassa töissä ja tää aika on vuoden kiireisintä, mitä taas rakastan. Samat mummot ostamassa joka joulu ne samat pyjamat lapsenlapsille ja samat miehet etsimässä vaimolle jotain muka pikkutuhmaa yökkäriä. Ai että.

  VastaaPoista
 7. En tiedä, mitä on tapahtunut, kun Tarun kommentti ei täällä blogissa tai bloggerissa näy, mutta sähköpostiin tuli siitä kuitenkin ilmoitus :-D Että Tarulle vain tiedoksi, etten sitä ole poistanut :-)

  Ja haha, kiitos! :-D No joo, kyllähän itekin tulee jouluisin ostettua paljon kaikkea "turhaa", mikä sotii sen kanssa, että inhoan kaupallisuutta joulussa. Toisaalta jouluisin tulee käytettyä rahaa siihen, että piristää muita, eikä niinkään itseensä, eli ihan hyvään tarkoitukseen rahat meneekin, vaikka kaupallisuutta tukee :-)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)