28. tammikuuta 2016

TESTATAAN UUTTA / RUOKA



Kirjoitin viime viikolla siitä, kuinka olen yrittänyt pompata pois mukavuusalueeltani ja kaivautua pois vaniljasyndrooman otteista. Vähän pelkäsin tätä kokeilua, sillä olen ollut vaniljasyndroomainen niin kauan kuin voin muistaa, todennäköisesti koko elämäni. 

Ja jos joku ei tiedä, mitä tarkoitan vaniljasyndroomalla, se on sitä, kun pelkää kokeilla uutta ja on juuttunut totuttuun tapaan. Mun kohdallani se näkyy ruokavalinnoissa, eli syön aina sitä tuttua ja turvallista. Riisiä ja kanakastiketta, jauhelihakeittoa, tortillaa tai makaronilaatikkoa. Viime viikolla kuitenkin kokeilin joka päivä jotain uutta! Kaikesta en muistanut ottaa kuvaa, mutta kerron nyt, mitä kaikkea minulle uutta on tullut maistettua, ja mitä mieltä niistä olin.

kasvissosekeitto

Ensimmäisenä testiin pääsi kasvissosekeitto. Reseptin oikeastaan keksimme päästämme, mutta tuohon siis tuli pakastekasvispussista kukkakaalta, parsakaalta ja porkkanaa, niiden lisäksi pari perunaa, ruokakermaa ja Koskenlaskija-sulatejuustoa. Keiton kaveriksi leivoimme vielä sämpylöitä, tai ehkä pitäisi sanoa, että sämpylän, sillä ne vähän levisivät uunissa, haha! Keiton pinnalle ripottelin sipulirouhetta, mutta parempaa soppa oli ilman sitä. Tykkäsin, teemme tätä varmasti jatkossakin!

bataattiranskikset

Seuraavana testasimme kovasti hehkutettuja bataattiranskalaisia. Ranskalaisten lisäksi teimme mandariinimarinoitua lohta ja valkosipulidippiä. Bataattiranskalaiset teimme t ä t ä ohjetta mukaillen, mutta jätimme korppujauhot ja sipulijauheen pois. Ei ole näitä turhaan hehkutettu, nimittäin tämä oli todella hyvää! Valkosipulidippi sopi ranskalaisten kanssa hyvin yhteen, ja loppujen lopuksi tuo lohi oli aika turha lisä. Ehdottomasti jatkoon!

Sitten teimme kanakeittoa, josta en muistanut ottaa kuvaa. Ostimme kanankoipia, jotka paistoimme uunissa ennen keittoon lisäämistä. Kanan lisäksi keittoon heitimme perunaa, herne-maissi-porkkanasekoituspussin (miten tuo pitäisi kirjoittaa...), kanaliemikuution ja hiukan broileri- ja currymausteita. Nam, jatkoon menee tämäkin! 

kasvisgratiini

Sitten vuorossa oli kasvisgratiini ja maissikuorrutetut broilerit. Tämä oli ehkä vähän huijausta, sillä olen kasvisgratiiniakin joskus maistanut, mutta yhdistelmä oli uusi, hehe. Muutenkin tässä menimme vähän sieltä, missä aita oli matalin, sillä ostimme gratiinin valmispakasteena, eli heitimme sen vain uuniin hetkeksi ja nuo broileritkin piti vain paistaa pannulla. Tästäkin tykkäsin, vaikka broileri taitaa olla parhainta ilman minkäänlaisia marinaadeja tai kuorrutteita. Jatkoon, ainakin gratiini!

Tästäkin puuttuu kuva, mutta tässä vaiheessa olimme mainoksen uhreja, ja maistoimme telkkarissa mainostettuja pizzaburgereita ( n ä i t ä ) kahdessa maussa, kana ja tonnikala. Molemmat oli ihan ok, ja pointsit siitä, että ne oli helppo syödä käsin! Sisältö ei valunut käsille, niin kuin usein normaalia pitsaa syödessä. Eiköhän me näitäkin vielä joskus osteta. 

tonnikalamakaronilaatikko

Viimeisenä testiin pääsi tonnikala-makaronilaatikko. Sen valmistimme t ä m ä n ohjeen mukaan, mutta jätimme rakuunan pois ja lisäsimme munamaitoon vähän pippuria. En oikein tiedä, mitä mieltä tästä olin. Toisaalta tämä oli ihan hyvää, vaikka ehkä mieluummin söisin sitä tavallista jauheliha-makaronilaatikkoa. Mukavaa vaihtelua kuitenkin. Ehkä jatkoon! 

Tässä kokeillessani uutta huomasin, ettei se olekaan ihan niin kauheaa. Niin kuin tästä postauksesta voitte päätellä, testi oli aika positiivinen, eikä mikään ruoka aiheuttanut yökkäysrefleksiä. Ehkä tämän kokemuksen jälkeen uskallan ravintoloissakin maistaa jotain uutta!

Löytyikö tästä postauksesta joku sellainen ohje, jota aiot ehdottomasti kokeilla? Entä olisiko teillä suositella jotain hyvää (ja helppoa...) ruokaa, jota voisin vielä testata? :-)

8 kommenttia:

  1. Bataattiranskalaiset on niin hyviä <3 Pitääkin tehdä pitkästä aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä! Mä en oo tainnut muutenkaan hirveästi bataattia syödä, mutta jatkossa aion kyllä :-) Mun sisko kehui myös bataattimuusia, eli tehdään samoin kuin normaali muusi, mutta korvataan peruna bataatilla. Pitää sitäkin testata joku päivä :-)

      Poista
  2. Eikö tuo bataatti oo makeaa? En osaa kuvitella muusia siitä..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se joo aika, mutta hyvin se sopi ranskalaisiinkin, niin miksei muusiksi :-D Katja ainakin kehu, että on hyvää :-)

      Poista
  3. Jos kerran bataatista tykkäsit, niin kokeilepa seuraavan kerran tehdä kasvissosekeitto siitä! =) Mä teen keiton ihan vaan tylsästi bataatista ja porkkanoista, lisään vaihtelevasti ranskankermaa, smetanaa, köntin juustoa, mitä nyt kaapista löytyykään. Bataatin ja porkkanat keitän vielä kasvisliemikuutiossa! Musta Pekka antaa kivan maun, jos pippurista tykkää :)
    Mitäs muuten tykkäätte pekonista? Kaveri on suositellut makaroonilaatikkoa niin, että laittaa jauhelihan kaveriksi pieneksi pilkottuja pekonin palasia.
    Ja hei plussat siitä, että uskallatte kokeilla ja tehdä uutta! :) Mun mies on niin vaniljasyndroomainen, että suhtautuu kaikkeen uuteen todella skeptisesti... Saan yleensä kokeilla kaikki uudet jutut yksinäni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kuulostaa hyvältä! Pitää testata sitäkin joskus :-) Mä yleensä laitan tuttua ja turvallista Koskenlaskijaa joka ruokaan, mut ehkä tuo Musta Pekkakin vois toimia!
      Joo, ehdottomasti! Muistaakseni äiti on joskus tehnyt sellaista makaronilaatikkoa, mihin tuli myös pekonia, mut ite en oo muistanut sitä koskaan lisätä :-) Haha, tattista! Mulla se ongelma taitaa olla eniten ravintoloissa, siellä on niin helppo tilata se tuttu ja varmasti hyvä annos, että varmasti saa rahoilleen vastinetta. Toki eilen kokeilin Subissa sitä uutta Pulled Pork -subia, ja oli kyllä hyvää! :-D

      Poista
    2. Oi että munkin varmaan pitää kokeilla sitä possua ennen ku se poistuu listalta!

      Poista
    3. Kannattaa, mä ainakin tykkäsin! :-)

      Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)