12. helmikuuta 2016

KOHTI ÄÄRETÖNTÄ JA SEN YLITSE

värit sulat vesi

Bongasin eilen blogini osoitteen erään seuraamani blogin kommenteista. Kyseessä oli postaus, jossa bloggaaja pyysi lukijoitaan linkittämään oman bloginsa, sekä halutessaan myös jonkin suosikkibloginsa. Ja kyllä vain, joku oli nimennyt mun blogini yhdeksi suosikikseen (nöyrä kiitos sulle! :-))

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun joku tituleeraa blogiani suosikikseen, mutta jostain syystä se tuli niin yllätyksenä tällä kertaa, että jäin pohtimaan sitä syvemminkin. Totta kai se aina lämmittää mieltä kuulla, että joku tykkää blogistani niin paljon, että sanoo sitä suosikikseen, mutta nyt se kolahti jotenkin paljon syvemmälle kuin aikaisemmin. 

Ootte varmaan pistäneet merkille, että postaustahtini on hiipunut lähes olemattomiin. Viime kuussa postaustahtini oli kolme tai jopa neljäkin postausta viikossa, kun taas tässä kuussa tämä on vasta kolmas postaus, vaikka viikkoja takana on melkein kaksi. Oon kärsinyt jonkinlaisesta inspiraation puutteesta, on tuntunut, ettei mistään ideasta saa otetta, eikä mikään innosta niin paljon, että kirjoittaisin siitä postauksen. Kameraan en ole koskenut muuta kuin videoita kuvatessani, sillä videoiden ottaminen ja tekeminen on tuntunut jotenkin helpommalta, kuin nämä tavalliset postaukset. 

Oon myös ollut jostain syystä todella tyytymätön blogini sisältöön ja ulkonäköön. Postauksia kirjoitellessa olen ajatellut, että ketä muka oikeasti kiinnostaa, mitä tylsässä elämässäni tapahtuu. Yksi syy tällaisiin ajatuksiin on varmasti kommentit, tai oikeastaan niiden puuttuminen, sillä nykyään tuntuu, että saan vähemmän kommentteja, kuin silloin kun blogillani oli paljon vähemmän lukijoita. Mulla on niin kieroitunut ajatusmalli, ajattelen, että mitä enemmän kommentteja saan, sitä parempi postaus oli (ja päinvastoin), vaikka tiedän, ettei se pidä paikkaansa. En itsekään kovin usein kommentoi muille, vaikka tykkäisinkin postauksesta, koska sen voi kuitata vain tykkäämällä postauksesta. Oikeastaan kommentoin vain, jos postaus herätti jotain kysymyksiä - tai jos mulla on antaa vastaus postauksessa kysyttyyn kysymykseen.

Bloggaajana kuitenkin tiedän, kuinka paljon kivempi on blogata, kun postaus saa kommentteja. Siksi mä nyt päätänkin ottaa tavoitteeksi, että kommentoisin enemmän muiden blogeihin, ja toivon, että säkin lähdet mukaan! Kommenttien kirjoittamiseen ei kuitenkaan kulu päivästä kovinkaan montaa minuuttia, joten miksi niitä ei voisi kirjoitella? Ja ei, en tässä nyt kerjää teiltä kommentteja itselleni, vaan kehotan muistamaan suosikkibloggaajianne kommentein edes silloin tällöin, niin bloggaajankin on varmasti mukavampi kirjoitella blogiaan :-)

Miltäs kuulostaa, ootteko messissä? :-) P.s. Kuvat eivät liity tapaukseen. P.p.s. Teidän lukijoiden joukossa on muutama todella ahkera kommentoija, erityiskiitos siis teille, kun jaksatte kommentoida niin usein!

18 kommenttia:

 1. Luitkohan mahdollisesti mun kommentin? Mä ainakin vähän aikaa sitten sua kehuin toisessa blogissa :) Ja kehuisin edelleen, vaikka postaukset onkin vähentyneet. Videoista pidän eniten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa se ei ollut sun kommenttisi, mutta ihana kuulla, että säkin oot mua kehunut! :-) Kiitos hurjasti! Ja jes, videoita tykkään tällä hetkellä ainakin tehdä, joten kiva kuulla, että niistä tykkäilet! :-)

   Poista
 2. Ei kannata ottaa minkään sortin paineita blogista, sitten menee inspiraatio ihan kokonaan. Vaikka sun blogista tykätään hurjasti, ihmiset kyllä jaksaa odottaa. Joten hei tsemppiä uuden inspiraation löytämiseen! :--) ja joo ehdottomasti lähden mukaan, kommentteja on kiva kirjoittaa ja saada itsekin jee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tottahan tuo on, mutta jostain syystä se pääsee aina unohtumaan :-D Vaikka en mäkään tietenkään hylkää suosikkiblogejani, jos niiltä ei tulekaan pariin viikkoon postausta, mutta jotenkin ei osaa olla itselle niin armollinen, haha :-D Mutta jee, kiitos, eiköhän se tästä taas lähde rullaamaan! :-)

   Poista
 3. Mä itse tykkään kommentoida muiden blogeja ja se on mulle osa bloggaamista :) Tykkään myös itse saada kommentteja postauksiin, on esimerkiksi kiva kun aihe herättää ajatuksia ja keskustelua tai joku voi samaistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä ootkin yks niistä, jotka usein kommentoi, että kiitos vaan! :-) Monesti just sun kommenttis on piristänyt päivää, ihanaa, että jaksat kommentoida mulle ja muillekin niin usein :-) Ja toi on kyllä totta, eikä se haittaa vaikkei se kommentoija olisi samaa mieltä jostain, on vaan hyvä, jos syntyy keskustelua! :-)

   Poista
 4. Mä olen ehkä maailman laiskin kommentoija ikinä. :P Vaikka luen tosi monia sikakivoja postauksia päivittäin (myös sun blogista!) en IKINÄ vaan jaksa vastata. en keksi mitään järkevää sanottavaa tai muuten vaan iskee laiskuus ja tuntuu kamalalta aivotyöltä ruveta kirjoittelemaan mitään järkevää kommenttia.

  Olen myös erittäin laiska blogin pitäjä. Olen kuitenkin oppinut olemaan armollisempi itselleni ajattelemalla että blogi on ensisijaisesti itselleni ja kirjoittelen sitä kun jaksan, kun se on hauskaa ja kun siltä tuntuu. Silloin se ei enää tunnu sellaiselta pakkopullalta.

  Mut anyways, sun blogi ja postaukset on erinomaisia ja jatka samaan malliin, tuli postauksia sitten kerran vuodessa tai kerran päivässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuttu tunne! :-D Joskus kirjoitankin kommentin valmiiksi, mutta sitten se vaan kuulostaa omasta mielestä niin tyhmältä, että jättää julkaisematta, vaikka varmasti itse olisi onnellinen sellaisestakin kommentista :-D

   Voi, tuo taito pitäisi oppia itsekin. Jostain syystä ei osaa olla itselleen niin armollinen kuin muille, ja tuntuu, että lukijat katoaa heti, jos ei pariin päivään tuu postausta, vaikka eihän se oikeasti niin mene :-D

   Ooi, kiitos paljon, ihana kuulla! :-)

   Poista
 5. Mä oon kanssa aika laiska kommentoija, vaikka oonkin yrittäny ryhdistäytyä. Sun blogi yks mun lemppareista (:

  p.s. ihan paras biisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuttu tunne! Usein ajattelee mielessään, että olipa kiva postaus, mutta ei kuitenkaan jaksa kommentoida sitä :-s Oi kiitos, kiva kuulla! :-)

   Hihi, Aste on ihan mahtava!

   Poista
 6. Hehe, taidan veikata kenen postaukseen viittasit tuossa alussa... :D Mutta onhan sun blogi kehumisen arvoinen, vaikka joskus olisikin vähän hiljaisempia kausia!

  Olen itsekin huomannut omassa blogissani tuon ilmiön, että lukijoita tulee lisää, mutta keskimääräisesti kommentit vähenee tai ei ainakaan lisäänny. Veikkaan ainakin osasyynä olevan sen, että yhä useammat lukevat postauksia puhelimella. Kännykällä vähänkään pidemmän kommentin kirjoittaminen on vähän vaivalloisempaa kuin koneella ja senkin takia se kommentti jää usein kirjoittamatta. Tosin silloin olen huomannut hyväksi tavaksi merkitä postauksen lukemattomaksi ja palata sitten koneella kirjoittamaan kommentin. Näin tein itse asiassa juuri äsken. Toinen iso syy ainakin mulla on usein se, etten vaan millään keksi mitään järkevää sanottavaa. Tai sitten kirjoitan pitkän kommentin ja jätän sen julkaisematta, ihan vaan koska se onkin ihan tyhmästi ja sekavasti kirjoitettu :/

  Lupaan kyllä aina itselleni, että pitäisi kommentoida enemmän muiden blogeihin, mutta joskus se koko kommenttikentän olemassaolo vain jotenkin unohtuu... Ehkä taas koitan ottaa itseäni niskasta kiinni, koska onhan niitä kommentteja itsekin ihana saada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, taidat arvata oikein ;-D Hihi, kiitos!

   Joo, varmasti tuo puhelimella selailu vaikuttaa kommenttien määrään, en itsekään yleensä jaksa puhelimella kommentoida. Ja itse asiassa joskus, kun yritän kommentoida puhelimella, se kommentti ei vaan jostain syystä mene perille, en tiedä sitten mikä siinä on... Ja joo, tunnistan itsestäni myös tuon toisen syyn. Joskus kirjoitan kommentin valmiiksi, mutta en sitten julkaisekaan sitä, koska se muka kuulostaa niin tyhmältä :-D Vaikka varmasti se blogin pitäjä olis iloinen sellaisestakin kommentista.

   Pitäis kyllä oikein ottaa tavaksi aina kommentoida, kun lukee jonkun postauksen... Vaikka mä kyllä joskus ajattelin, että ne bloggaajat kyllästyy muhun, jos aina kommentoin, vaikka tuskin siinä niin kävisi :-D

   Poista
 7. Itse kommentoin oikeastaan blogeihin todella harvoin, jota pidän huonona paheena, ja siitä tosiaan yrittänyt pyristellä pakoon :-D Eli tein uudenvuodenlupauksen että alkaisin kommentoimaan blogeihin useammin, varsinkin jos postaus on mielenkiintoinen, koska liian usein tulee vaan skrollattua postaus läpi ja lähteä blogista :/ Ja tosissaan, itsekkin tykkään kun joku kommentoi omaa blogia, ja tiedän kuinka paljon se pieni kommentti voi päivää piristää :) Ja btw nuo sun maalaamat sulat on upeita! Ottaisin tuollaisen seinälleni kehyksissä milloin vain! ♥

  http://bonheurrrrr.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aina yritän kommentoida, mutta sitten se vaan jotenkin jää, varsinkin, jos postaus ei herätä vahvaa mielipidettä jostain aiheesta. Tuo on kyllä hyvä lupaus, että yrittää kommentoida useammin, ehkä mäkin teen nyt sen lupauksen, vaikka mennäänkin jo helmikuussa :-D

   Oi kiitos! En oo yhtään taiteellinen ihminen, mutta tahtoisin oppia maalaamaan, ja ajattelin ensin opetella vähän vesiväreillä :-D Nuo nyt on tuollaisia parin minuutin töherryksiä :-D

   Poista
 8. On kyllä oikeesti totta, ettei tuu kirjoteltua niin paljon, kun ei tule kommenttejakaan... Harmi sinänsä, kun tykkään bloggailla. Mutta toisaalta taas tykkään blogata silloin kun siltä tuntuu, ja jos sais paljon kommentteja, tulis sellanen olo että pitää blogata paljon. Vähän kaksiteräinen tämä ongelma nyt...

  Mutta kommentit piristää aina päivää (paitsi jos ne on tyhmiä kommentteja), joten voisin ottaa tavakseni kommentoida useamminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin, että kasvaa paineet, jos saa paljon kommentteja... Hmm, vaikeita asioita :-D Mutta toisaalta, kun saa paljon kommentteja, saa myös inspiraatiota panostaa blogiin, kun tietää, että ihmiset lukee sitä :-)

   Niinpä, ja mä uskon, että niin metsä vastaa kun sinne huutaa, eli mitä enemmän itse kommentoi muille, sitä enemmän itsekin saa kommentteja :-)

   Poista
 9. Mä olen aikamoinen sarjatuli-kommentoija ja saatan saman blogin eri tekstejä kommentoida useampaa kerrallakin :D Se on kiva, että samalla kun kommentti antaa itse bloggaajalle iloa, voi jutustella ja kysellä mieleen tulleita kyssäreitä :)

  Mullakin on vähän näin alkuvuodesta hiipunut tahti, kun en toisaalta halua tehdä ns. täytepostauksia. Tosin mun tekstit on lähinnä kaikki semmosia "itselle muistiksi"-tekstejä. Ehkäpä tää tästä.. ei sitä aina tarvii olla niin aktiivinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sä ootkin just yks niistä ahkerista kommentoijista, kiitos paljon siitä! :-) Oot monesti piristänyt mun päivää kommenteillas!

   Hmm, ehkä syy on tässä vuodenajassa, tuntuu, että monella lempparibloggaajallakin on tahti hiipunut. Ja joo, ei kannatakaan tehdä mitään täytepostauksia, niistä aika helposti lukijakin huomaa, että minkä takia ne on oikeasti kirjoitettu... Mutta eiköhän se tästä, kesää kohden, silloin yleensä tapahtuukin paljon enemmän kaikkea! :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)