25. helmikuuta 2016

UUSI RAKKAUS

paketti nikon kamera

Taas on yksi uusi, erittäin syvä rakkaussuhde syntynyt maailmaan. Kun ensimmäistä kertaa pitelin käsissäni uutuuttaan hohtavaa Nikoniani, totesin vain, että tässä on jotain niin oikeaa. Juha Tapion sanoin "mä yritän olla sun arvoises kyllä, avata sieluni solmuja vielä, nähdä sun maailmas niin kuin se on, kävellä kanssasi kirkasta rantaa, kuulla nuo tuulet niin kuin ne kuulet, nähdä sun taivaasi niin kuin sen näät..." Okei, ehkä menee hieman yli nämä tällaiset rakkaudentunnustukset, kun kyseessä on kuitenkin "vain" kamera. Mutta tuntuu se silti älyttömän hyvältä!

Eilen siis vihdoin ja viimein unelmista tuli totta, ja sain kiikuttaa Anttilasta mukanani Nikon 1 J5 -järjestelmäkameran! Ensin aioin ostaa tuon saman kameran Gigantista ja antaa vaihdossa vanhan Samsung Galaxy S3 -kännykkäni, mutta sitten laskimme, että siskoni Katja saa Anttilasta henkilökunta-alennusta sen verran, että on kannattavampaa hakea se sieltä. Anttila kuitenkin oli kiven heiton päässä, ja Giganttiin olisi lähes kymmenkertainen matka. Ja jäipä vielä se vanha luuri itselle, että voi sen myydä muualla ja hyötyä siitä siten. Eli kiitos vain paljon vielä Katja!

Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin ostamaan siis Nikon 1 J5 -kameran. Pyörittelin mielessäni useampaa vaihtoehtoa, joista lopulta tuo osoittautui parhaaksi mulle. Suurimpina kriteereinä oli hyvä kuvan ja videon laatu sekä kääntyvä näyttö, että näkee itsensä esimerkiksi videoita kuvatessa. Halusin myös järjestelmäkameran siksi, että sillä kuvatessa on enemmän mahdollisuuksia, kuin peruspokkareilla. Nikon tuntui hyvältä valinnalta, koska sellaista olen tottunut käyttämään, mutta myös siksi, että Tarun objektiivit käyvät myös tähän kameraan, joten ei tarvitse ihan heti olla hommaamassa uusia objektiiveja. 

Tässä tuo näyttö kääntyy myös alaspäin, eli sillä on helppo ottaa kuvia näin lyhyenäkin ihmisenä, vaikkapa jollain keikalla. Kamerassa on sisäänrakennettu wifi, että voi reissussakin siirtää kuvia puhelimeen ja ladata Instagramiin - tai mihin vain. Tykkään, kun tuo on vähän kevyempi ja pienempi kuin Tarun kamera, mutta kuitenkin tukevan oloinen. Vielä en hirveästi ole kerennyt tutustua eri ominaisuuksiin, mutta kunhan opin tätä kunnolla käyttämään, niin tekin saatte nähdä minkälaisia kuvia ja videoita saan aikaiseksi. Ehkä nyt tulee otettua enemmän kuvia, kun kameraa jaksaa kantaa mukana muuallakin, kuin kotona. Tässä vielä ensimmäinen selfie, jonka tällä kameralla otin, haha!

selfie

Onko teillä kokemusta tästä tai muista mikrojärkkäreistä? Onko tällainen mini päässyt korvaamaan täysin "normi"järkkärin, vai tuleeko miniä käytettyä vain muualla liikkuessa? :-)

6 kommenttia:

 1. Onnea uudesta kamerasta! Vaikuttaa kyllä tosi kivalta nuo mikrojärkkärit... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo, ensituntuma on ainakin tosi hyvä :-) Vähän pitää vielä hakea, että löytää oikeat (=sopivat) asetukset, kun on erilaiset valikot kuin siinä Tarun omassa :-D

   Poista
 2. Hei. Nyt vasta hokasin ootko värjännyt hiukses.? Vai saako kameralla sen väriset hiukset mitkä haluaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo värjännyt, ne vaan näyttää kun on hiukset kiinni :-D Ja on tuota kuvaa vähän muokattukin, että ehkä sekin muutti sitä väriä hiukan :-)

   Poista
 3. Kokemuksia on niin järkkäreistä kuin pokkareistakin, mutta kun hankin Lumia 1020, jäi erikseen kameran käyttö kokonaan pois. Nyt kun käytössä on vielä toi uudempi Lumia 950, jolla saa kuvattua ihan 4K-videokuvaakin, niin ainakin tällä hetkellä pelkkä puhelimen kamera on riittäny ihan mainiosti :) Joku söpö pieni pokkari/järkkäri varmaan joskus tulee vielä ajankohtaseksi, mutta mä jotenkin tykkään siitä ideasta, että puhelin kun on aina mukana, niin samassa on sitten se kamerakin :)

  (Sit semmonen ps kysymys tähän perään; julkaisen huomenna puolen päivän aikoihin uuden "viikon suosikit"-sarjan blogissani ja aattelin kysyä sulta, ettei se matki liikaa tota sun viikkopostausta :) Yritin kyllä olla mahdollisimman omanlaiseni sen kanssa, mut tahtomattakin aina jotain piirteitä tulee toisista blogeista :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyl hyvä, jos kännykässä on hyvä kamera! :-) Mullakin pitäis olla ihan passeli kamera puhelimessa, mut joko mä en osaa käyttää sitä, tai sit se ei oo niin hyvä ku teknisissä tiedoissa luvataan, en ainakaan oo tyytyväinen :-D Tuossa uudessa kamerassa on myös 4K-videomahdollisuus, mut tarvis ehkä vähän tehokkaamman koneen ja editointiohjelman, et se pääsis oikeuksiinsa...

   Ei haittaa yhtään, anna mennä vaan :-) Mulla nyt se käsittelee periaatteessa koko viikkoa, ei niinkään niitä suosikkeja, ainakaan pelkästään. Mut kiva kun kysyit kuitenkin! :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)