4. maaliskuuta 2016

TIVOLI SMØRREBRØD & ØL

tivoli2

Kävimme muutama päivä sitten Tarun kanssa syömässä Tivoli Smørrebrød & øl -nimisessä ravintolassa ( k l i c k ), koska isosiskomme Katja antoi meille sinne lahjakortin. Olimme aiemminkin miettineet, että olisi kiva käydä tutustumassa kyseiseen ravintolaan, mutta jostain syystä emme koskaan päätyneet sinne asti. Nyt kun saimme ateriamme lähes ilmaiseksi, päätimme käydä testaamassa, minkälaista ruokaa sieltä oikein saa. Tähän väliin pakko mainita, että tämä ei ole yhteistyöpostaus, vaikka siltä saattaa vaikuttaakin, vaan ihan omasta tahdostani kirjoitan tämän kaiken, enkä hyödy siitä mitenkään.

Tivoli on, kuten nimestäkin voi ehkä päätellä, lähtöisin Tanskasta ja siellä myydään tanskalaisia voileipiä sekä salaatteja. Tampereelta löytyy kaksi Tivolin ravintolaa, toinen niistä sijaitsee Aleksanterinkadulla ja tämä, missä me vierailimme, löytyy Kauppakeskus Siperiasta, eli Finlaysonin alueelta. 

tivoli3

Kun menimme paikalle, emme tienneet, miten meidän tulisi toimia; istuako pöytään odottamaan tarjoilijaa, vaiko pikaruokaravintolatyyliin astella suoraan tiskille. Hetken pohdittuamme päätimme istua ainakin hetkeksi, eikä mennytkään kuin hetki, että tarjoilija saapui paikalle. Olimme lounasaikaan paikalla, joten päätimme molemmat tilata päivän lounaslistalta löytyvät kylmäsavulohileivät ja pienet limut. 

Ruoka saapui parissa minuutissa, eli todella nopeasti. Ensin ihmettelin, että tuotiinko meille väärät annokset, sillä sitä itse leipää ei näkynyt laisinkaan, mutta sen päällä oli vain niin paljon täytettä, ettei se siksi näkynyt ulospäin. Leipänä oli jonkinlainen paahtoleipä, ja sen päältä löytyi kylmäsavulohta, salaattia, tomaattia, kurkkua, suolakurkkua, punasipulia, paahdettua sipulia, tilliä sekä remoulade-kastiketta. Sanoinkin Tarulle, että siinä oli muutamia sellaisia raaka-aineita, joista en yleensä välitä, mutta silti ne yhdessä maistuivat mielestäni todella hyvältä.

tivoli1

Annos oli yllättävän ruokaisa. Luulin, että tuollaisen leivän jälkeen nälkä yllättäisi viimeistään parin tunnin päästä, mutta tuolla jaksoi hyvin loppupäivän. Yleensä en missään ravintolassa syö koko annosta, johtuen joko liian isosta annoksesta tai siitä, että ruoka alkaa vain tökkimään lopulta, mutta tuolla lautaselleni ei jäänyt muuta kuin sitruunasiivu. Sitä en syönyt, sillä happamuutta multa löytyy omastakin takaa, haha!

Arvosanaksi ruoalle antaisin todella vahvan 4/5, ehkä jopa 5-/5. Lähes täydellistä! Mun odotukseni ei olleet mitenkään hirveän korkealla, kun tuonne menimme, joten ehkä yllätyin siitä, kuinka hyvää ruoka oli, ja siksi annan näin korkean arvosanan ruoalle, mutta todella hyvää se ainakin oli! Olemme molemmat Tarun kanssa nirsoja, vaikkakin eri tavoin, mutta tästä me molemmat tykkäsimme. Tarun arvosana ruoalle oli myös vahva 4/5. 

Palvelu paikassa oli myös nopeaa. Tilaukset otettiin nopeasti, ruoka tuli hetkessä ja kun olimme syöneet, ja aloin kaivamaan laukusta lompakkoani, tarjoilija tuli heti kysymään, olimmeko valmiit. En tiedä vaikuttiko tuohon se, että olimme paikalla lounasaikaan, vai onko siellä aina noin nopeaa palvelua. Joka tapauksessa suosittelen ehdottomasti käymään Tivolissa, jos sen lähistöllä liikkuu ja tekee mieli kevyttä mutta täyttävää purtavaa. Nam!

Ootteko te käyneet tuolla tai syöneet muualla tanskalaisia leipiä? Mitä piditte? :-)

6 kommenttia:

 1. Mä en tuosta kuvasta löydä mitään leipää? Vai onko se piilotettu tuonne salaatin alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mähän kirjotin tuohon, että luultiin aluksi, että saatiin väärät annokset, kun ei leipiä näkynyt, mutta niiden päällä olikin niin paljon täytettä ettei siksi näkyny :-D

   Poista
  2. Ai luin sit huonosti..pääkipeä ja pientä tekstiä ;)

   Poista
 2. En oo ikinä tanskalaista leipää syönyt mutta näyttää kyllä tosi hyvältä! (: Ja oot tosi kaunis muuten tuossa kuvassa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No käytännössähän tuo on vaan ylitäysi paahtoleipä, jota on kai vähän paistettu pannulla (?), mut kannattaa maistaa :-) Oi kiitos! :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)