6. toukokuuta 2016

KESÄN EKAT


Eilen vietin epävirallisen virallista "kesän ekat" -päivää! Tuli käytyä kesän ekalla piknikillä, nautittua kesän eka irtojätski ulkona, syötyä kesän ekaa vesimelonia, vietettyä kesän eka kokonainen päivä pihalla auringonpaisteessa, hikoiltua kesän ekat hikipisarat pelkästään auringon lämmöstä. Niin, ja hommattua kesän ekat palovammat käsivarsiin. Auts.


Jos ei näitä palaneita käsiä oteta huomioon, eilen oli aika täydellinen päivä! En muista milloin olisi ollut noin lämmintä - ja milloin olisi paistanut koko päivän pilvettömältä taivaalta. Joko mun muistissani on vikaa, tai sitten viime vuonna ei ollut tällaisia päiviä kovinkaan montaa kesän aikana. Oli ihana istua kaikessa rauhassa monta tuntia viltillä, napostella makeita eväitä, nauttia hyvästä seurasta ja seurata muiden ihmisten puuhia. 

Pitäisi harrastaa useamminkin tuollaista ihmisten tarkkailua. Siinä kummasti kasvaa kirjoitusinto ja inspiroituu lähes kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu. Kävin pari viikkoa sitten kirjastossakin istumassa, ja kirjoitin ylös tekemiäni havaintoja - niitähän voi käyttää vaikkapa tulevissa tarinoissa. Silloin tajusin myös, että katson aivan liikaa telkkaria. Havaintoja tehdessäni jäin nimittäin seuraamaan silmä ja korva kovana (voiko  noin sanoa? :-D) kahden tytön keskustelua ja pian havahduin siihen, että molemmat katsovat muhun päin kysyvän näköisenä. Olin tuijotellessani aivan unohtanut, että he näkevät mut ihan samalla tavoin, kuin mä näen heidät. Hups.

Oho, nythän mä eksyin ihan väärille poluille, kesästä ja kärpäsistähän mun piti kirjoittaa. Oli myös mukavaa huomata, että tosiaan asun ja elän nykyään elävässä kaupungissa, kun Koskenranta oli täynnä ihmisistä. Olisihan se ollut tylsää istua monta tuntia piknikillä, jos ei ympärillä olisi ollut elämää! On Tampere vaan helmi mesta. 

Joko te ootte päässyt nauttimaan auringosta tänä kesänä? Entä ootteko korkanneet piknikkauden jo? :-)

8 kommenttia:

 1. En oo piknikille ehtinyt, mutta kahtena päivänä oon nauttinut auringosta haravoiden..eipä montaakaan seurattavaa ihmistä näkynyt jos ei isääs lasketa.

  VastaaPoista
 2. Tää on niiiin ihanaa, että aurinko vihdoin ja viimein taas lämmittää! Ja kaikki alkaa vihertää! Ohops, tulipas se runollisesti :D Mutta siis Tampere <3 Täällä on kyl tosi paljon mahdollisuuksia kaikkeen kivaan kesätekemiseen, haluaa sitten just vaikka istua piknikillä tai harrastaa jotain aktiviteettejä; kaikkee löytyy! :) Viime kesältä yks oma suosikki on ehdottomasti se minigolf-rata Pyynikillä, oi vitsi mitä ajanvietettä! Suosittelen, jos et oo vielä käynyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, runosuoni kukkii samaa tahtia luonnon kanssa! ;-) Tää on kyllä Suomen parhain kesäkaupunki, tai no oikeastaan mikä-tahansa-vuodenaika-kaupunki :-D Ooh, enpä oo käynyt, pitääpä tutustua siihenkin joskus!

   Poista
 3. Oii ihana kirjoitus ja ihania kuvia! Piknikkausi avattu heti vappupäivänä. Oikeestaan tääkin päivä tullu vietettyy kokonaan pihalla tai parvekkeella. Lämpö ja aurinko saa nii paljon pirteemmäks ja energisemmäks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :-) Kiva juttu, että oot päässyt nauttimaan lämmöstä ja auringosta. Ja sanos muuta, jotenkin on heti paljon paremmalla tuulella kun aurinko paistaa :-)

   Poista
 4. Oi että miten ihanan kuulosta! Ja naaaam mitä herkkujakin!! Mua surettaa, etten oo vielä ehtinyt nauttii tästä lämmöstä, oon koko ajan töissä ja muina päivinä kuumeessa : D ehkä tää lämpö säilyy vielä hetken, et mäki pääsen koskenrantaan piknikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :-) Ja voi ei, inhottavaa varmasti olla kuumeessa tällaisella säällä, paranemisia! Toivotaan, ainakin on luvattu lämmintä säätä tästä eteenpäinkin :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)