6. joulukuuta 2016

PIPARIA, PIPARIA

piparitt pipari5

Heissan ja ihanaa itsenäisyyspäivää! Tänään on viimeinen vapaapäivä, ennen kuin työt alkaa, eli toisin sanoen huomenna on ensimmäinen työpäivä. Jännittävää! Sen vuoksi tahdoin viettää päivän ihan vain kotona, enkä suunnitellutkaan lähtöä mihinkään ihmisten ilmoille, hah. Oikeastaan kun tarkemmin mietin, niin näinhän mä olen tainnut viettää kaikki muutkin itsenäisyyspäivät, kotona.

pipari4 pipari3

Tänään mä olen leiponut Tarun kanssa pipareita, vaikka kumpikaan meistä ei pipareista tykkää. Parasta pipareiden tekemisessä on ehdottomasti taikinan syönti. En ymmärrä miten piparitaikina voi olla niin hyvää, mutta paistamisen jälkeen maku muuttuu ihan järkyttäväksi.

Ostimme pari viikkoa sitten Tokmannista pari pakkausta leivinpaperia, ja niiden mukana saimme sieltä tuollaisen Suomi-muotin, jolla tietysti täytyi itsenäisyyspäivän kunniaksi muotoilla pari piparia. Meillä oli hieno visio siitä, millaisia Suomi-pipareita tekisimme, mutta jostain syystä toteutus ei oikein kohdannut mielikuvien kanssa... Taaskaan, hah!

tortut tortut2

Pipareiden kaveriksi teimme myös joulutorttuja. Bongasin jokin aika sitten Lidlistä omena-kanelimarmeladia, ja tänään testasimme sitä luumumarmeladin sijaan. Mun mielestäni se ei hirveän hyvää ollut, mutta Taru ihan tykkäsi. Kovin kauniitakaan ei meidän tortuista tullut, en käsitä miten jotkut tekevät niin kauniita joulutorttuja, kun mä yritin kuviin valita ne parhaat yksilöt, ja nekin näyttävät tuolta. Mitä mieltä te muuten olette, kuuluuko tuo marmeladi sakaroiden päälle vai alle?

Piti muuten laittaa tuo Eppujen kappale tuonne alkuun, kun sattumalta törmäsin siihen Spotifyssa. Kävimme nimittäin eilen katsomassa EPUT-elokuvan. Vaikka kyseessä oli dokumentti, se mielestäni oli todella mielenkiintoinen ja hauska! Ja kyllähän sekin näin itsenäisyyspäivään sopii, onhan Eput ehkä kaikkien aikojen kovin suomalainen bändi!

Miten sä oot viettänyt itsenäisyyspäivää? :-)

// Joku ehdotti, että jakaisin kerran viikossa joulukalenterivideoni linkit tänne, ja kertoisin vähän, että mitä mikäkin luukku sisältää. En tiedä, kuinka kyllästyneitä te olette jo näihin mun videoihini, mutta tässä nyt linkit kuitenkin, jos ne sattuu jotain teistä kiinnostamaan, haha!

1. luukku : Ihan vain joulukalenterin aloitusluukku, jossa avasin vähän, minkälainen kalenteri tulee olemaan.
2. luukku : Ensimmäinen leivontavideo, jossa leivotaan murokuusia ja kuusen mallisia marenkeja.
3. luukku : Joululahjaideoita.
4. luukku : Tämä vai tuo -videolla vastaan muutamaan jouluaiheiseen kysymykseen, esim. "kinkku vai kalkkuna".
5. luukku : Tehdään itse joululahjaksi hemmottelupaketti, johon tulee kasvonaamio, kuorinta-aine ja kylpypommit.
6. luukku  : Ostosten esittelyä ja Ikean herkkujen maistelua.

10 kommenttia:

 1. Jee kiitos noista videolinkeistä :D Mistähän muuten johtui, että vika video oli ainoa mikä alkoi ihan alusta? Muut videot alkoi millon mistäkin kohtaa. Noissa joulutortuissa se marmeladi on voinu olla löysää, minkä takia se vähän leviää siellä uunissa. Tein virheen ja ostin rainbowin marmeladit, ne levis kun jokisen eväät uunissa :D Jatkossa vaan sitä yhtä merkkiä, mitä nyt en tähän hätään muista kun niin vaikea nimi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, en kyllä yhtään tiedä mistä johtuu :o kummallista... Ainakin se tuntu suht paksulta kun sitä laitoin torttujen päälle, mutta saattaahan se olla, että se oli jotenkin löysää. Mulla kyllä kaikki leveää, ihan sama minkälaista marmeladia on :--D

   Poista
  2. Pakko laittaa vielä lisää kommenttia nyt kun katoin noi videot :D Pieni vinkki ens kerran marenkiin. Ei kannata laittaa nestemäistä väriä, koska se löysyttää sen massan. Marenkiin kuuluisi jäädä pursotusjälki näkyviin, sulla siis pitäisi näkyä ne tähtityllan sakarat myös siinä vaiheessa kun otat ne uunista ulos :) Jauhevärärit parempia tai pastavärit, mitä saa leivontarvikeliikkeistä. Pöllin muuten nelosluukun idean omaan blogiin, tosin ilman videota :D

   Poista
  3. Se videoiden alkaminen oudoista kohdista johtuu siitä (mikä itseasiassa näkyy noitten linkkienkin osoitteissa; lopussa esim. 27s, 47s jne), että ne on linkitetty sen kuluneen sekunti/minuuttimäärän kohdalta :) Parhaiten linkin saa oikein, kun käyttää sitä Youtuben "jaa" toimintoa ja kopsii siitä linkin.

   Poista
  4. Joo, se olikin tiedossa, eikä lähettykään hakemaan niihin näkyviä sakaroita :-D Ota vaan!

   Poista
  5. Aa, no hyvä tietää! Kummalliseksi muuttunut maailma, kun ennen se alkoi aina alusta, kun oli ottanut linkin tuolta ylhäältä :-D

   Poista
  6. Jos sua kiinnostaa mun joulun tämä tai tuo postaus, niin nyt löytyy blogista :) http://myynmaailma.blogspot.fi/2016/12/joulun-tama-vai-tuo.html

   Poista
 2. Jaa-a, kaippa se on pakko kohtapuoliin itsekin vääntää parit joulutortut (kuulostipa vähän väärältä.. :D), kun isäntä niitä jo kovin toivoi! Me ollaan tehty niin luumu- kuin omppuhillosta ja tykkään kyllä molemmista.. tosin luumu on aina luumu! :) Ja sakarat hillon alle, muuten ne kohoilee ja karkailee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli meille jo tokat tortut tänä vuonna, vaikka ennen en oo tortuista suuremmin pitänyt :-D Ja vaikka en luumusta muuten tykkää, niin kyllähän se niin on, että se vaan kuuluu joulutorttuihin :-)

   Poista

Jokainen kommentti on tervetullut. Kiitos! :-)